Λούφα και παραλλαγή – Το lockdown μας έκανε λουφαδόρους και τεμπέληδες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσο εύκολο να επιστρέψει κάποιος στην καθημερινότητα του μετά το lockdown; Ειδικά μετά το δεύτερο lockdown.

Έχουμε περάσει εννεα μήνες με τον Κορωνοϊο με απαγορεύσεις και περιορισμούς. Και ένα μεγάλο μέρος ολου αυτού του καιρου με ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού σε υποχρεωτική αργία.

Πόσο εύκολο είναι να επιστρέψει κάποιος ξανά στο πρωινό ξύπνημα, στο καθημερινό οχτάωρο ή δεκάωρο κτλ; Πόσο εύκολο είναι να αφήσει το βόλεμα του όσο δούλευε με τηλεργασια και να αρχίσει να βγαίνει στο κρύο για να πάει στη δουλειά;

Και δεν είναι μόνο αυτό. Το lockdown έκανε τους πολίτες και πιο δαιμόνιους στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από την δαγκάνα του 13033. Χιλιάδες πατέντες και σχέδια για το πως θα μετακινηθεί κάποιος ώστε να μείνει έξω όσο περισσότερο μπορεί. Οι Έλληνες σκαρφίστηκαν δεκάδες κόλπα για να ξεγλιστρήσουν από τους αστυνομικούς ελέγχους , άλλα πετυχημένα και άλλα όχι που τους κόστισαν ακριβά.

Το lockdown για ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού ήταν σαν ένα σεμινάριο εντρύφησης σε τακτικές λούφας και παραλλαγής, προσαρμοσμένο στην καθημερινότητα. Ένα σεμινάριο απο το οποιο ένα κομμάτι του πληθυσμού το εμπέδωσε με τον καλύτερο τρόπο, γεγονός που θα φανεί πολύ σύντομα, μετά την άρση του lockdown.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ