Καταιγιστικές εξελίξεις στο σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης στο ΑΠΘ: Πρώτη επώνυμη καταγγελία στα χέρια του Πρύτανη – Διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η καταγγελία, που έγινε από απόφοιτη του τμήματος Γεωλογίας, αφορά τον συνταξιούχο καθηγητή του τμήματος που αρνείται όλες τις κατηγορίες, και έχει ήδη προωθηθεί στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα γύρω από το ζήτημα.

Η πρώτη επώνυμη καταγγελία σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών από καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έφτασε στα χέρια του πρύτανη του εκπαιδευτικού ιδρύματος, Νίκου Παπαϊωάννου.

Η καταγγελία, που έγινε από απόφοιτη του τμήματος Γεωλογίας, αφορά τον συνταξιούχο καθηγητή του τμήματος που αρνείται όλες τις κατηγορίες, και έχει ήδη προωθηθεί στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα γύρω από το ζήτημα. Ο πρύτανης του ΑΠΘ σημείωσε στη Voria.gr πως από την πλευρά του Πανεπιστημίου δεν μπορεί να εκκινηθεί κάποια πειθαρχική διαδικασία για τον εν λόγω καθηγητή, καθώς δεν αποτελεί πλέον μέλος του εκπαιδευτικού ιδρύματος. «Θα περιμένουμε να τελειώσουν οι ΕΔΕ» τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Μία ακόμη αναφορά που απέστειλαν επτά απόφοιτες του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας έχει επίσης αποσταλεί στην εισαγγελία, ωστόσο σε αυτή δεν κατονομάζεται κάποιος δράστης. «Αυτό που επισημαίνεται στην αναφορά είναι πως όλα όσα αναφέρονται για το τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας είναι αλήθεια» δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Πάντως, ο ίδιος σημείωσε πως «δεν θα αφήσω κανένα μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας να γίνει βορά στις όποιες διαδικασίες λογικής όχλου» και πρόσθεσε πως «εάν γίνει καταγγελία για εν ενεργεία καθηγητή θα ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία».

Σημειώνεται πως το τσουνάμι καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος ακολούθησε την καταγγελία της Χρυσής Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, που άνοιξε τον ασκό του αιόλου, φέρνοντας δυναμικά στο προσκήνιο το κίνημα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών #metoo.

Πηγή: voria.gr dikastiko.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ