Είναι η κερκόπορτα για να σπάσει το ιατρικό απόρρητο, το πιστοποιητικό εμβολιασμού που προτείνει ο Μητσοτάκης;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι κρύβεται πίσω από το πιστοποιητικό εμβολιασμού που προτείνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης; Είναι η κερκόπορτα για να σπάσει το ιατρικό απόρρητο και να είναι προσιτό σε ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και κρατικές υπηρεσίες καταστολής;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτείνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού να χρησιμοποιείται σαν ταξιδιωτικό διαβατήριο για να μπορεί να ταξιδέψει κάποιος με αεροπλανο από χώρα σε χώρα.

Νέα παρέμβαση διεθνούς εμβέλειας του Μητσοτακη υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Η κίνηση αυτή σπάει στην ουσία το ιατρικό απόρρητο καθώς πχ αν κάποιος δεν μπορεί να κάνει το εμβολιο για λόγους υγείας θα πρέπει να τους αναφερει στον δημόσιο έλεγχο για να μπει στο αεροπλανο.

Η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού σαν ταξιδιωτικό έγγραφο σπάει την αλυσίδα του ιατρικού απορρήτου καθώς αν ισχύσει σύντομα θα ανοίξει τον δρόμο και σε άλλες πληροφορίες που θα αφορούν τον εκάστοτε πολιτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει τον ασκό του Αιολου που οδηγεί σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Καταστάσεις που θυμίζουν τις δηλώσεις της Αννας Ψαρουδα Μπενακη πριν 15 χρόνια:

Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί, με την ψήφιση ενδεχομένως και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν, χάρην της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης

https://youtu.be/qRNHI7uw9o0

Υ.Γ. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να στοχοποιούνται και οι φορείς του AIDS, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. Πράγμα που φυσικά δεν έγινε ποτέ, γιατί απλούστατα είναι αντισυνταγματικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ