Η νέα σοβιετία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Χασάπη Πέτρου

Όλοι γνωρίζουμε πλέον, από την ώρα που αποκαλύφθηκε σε όλο τον κόσμο, το σοβιετικό κοινωνικό μοντέλο που επιβλήθηκε δια της βίας. Μια επιβολή ενάντια στην ανθρώπινη φύση, γι’ αυτό και κατέρρευσε με πάταγο.

Εκείνο όμως που ζούμε τώρα και πολλοί δεν το έχουμε αντιληφθεί, είναι το νέο δυτικό πλέον «σοβιετικό» μοντέλο. Η μονολιθικότητα της σκέψης. Η επιβολή δια της βίας της μιας και μόνο άποψης και ειδικά αυτής που θέλει η διεθνής οικονομική ολιγαρχία. Ενώ τη μονολιθικότητα της άποψης στην ΕΣΣΔ την επέβαλε η κρατικοκομματική νομενκλατούρα, σήμερα την επιβάλει η ασύδοτη ιδιωτική πρωτοβουλία και φυσικά η κορυφή αυτής, ο οικονομικός φασισμός.

Όπως έχουμε πληροφορηθεί, πέρα από την πρόσφατη διακοπή στο αέρα του διαγγέλματος του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ, γιατί κρίθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν ήταν σωστά αυτά που έλεγε, ακολούθησε το κλείσιμο των λογαριασμών του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ακόμα χειρότερα, όπως διαβάζουμε, διάφορες ιδιωτικές εταιρίες απαγόρευσαν σε μέλη του ρεπουμπλικανικού κόμματος να κάνουν χρήση των υπηρεσιών τους.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι επιβάλλεται η μία και μόνη άποψη και ότι είναι κατακριτέος και αποδιοπομπαίος όποιος εκφράζει διαφορετική άποψη. Αυτό δεν το αντιλαμβανόμαστε πολλοί αυτή τη στιγμή, γιατί είμαστε μέσα του και δεν το παρατηρούμε εξ αποστάσεως. Έχει να κάνει με τη σύγκρουση του παγκόσμιου οικονομικού φασισμού με το εθνικό κράτος. Δεν το καταλαβαίνουμε, γιατί, κάνοντας χρήση των σύγχρονων καταναλωτικών αγαθών και ψηφιακών εργαλείων, νομίζουμε ότι είμαστε ελεύθεροι. Δυστυχώς, δεν αντιλαμβανόμαστε ότι πίσω από όλα αυτά υφαίνεται η υποδούλωσή μας στον οικονομικό φασισμό.

Ναι λοιπόν στην ελεύθερη εθνική οικονομία, αλλά όχι στον παγκόσμιο οικονομικό φασισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ