19/04/2021

Ο Φορτσάκης ισοπεδώνει Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη!

Μετά τον Σαμαρά και ο κορυφαίος πρυτάνης και τέως βουλευτής επικρατείας της νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Φορτσακης κατακεραυνώνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς θεωρεί αναποτελεσματική και επικοινωνιακού χαρακτήρα η παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών μίλησε στο Action24 και τόνισε, αναφερόμενος στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, ότι «ασφάλεια δεν σημαίνει ότι ελέγχεται η πολιτική δράση των φοιτητών, αλίμονο. Ασφάλεια σημαίνει ότι διασφαλίζουμε πως δεν τελούνται πράξεις, οι οποίες απάδουν στον χώρο του πανεπιστημίου και εμπίπτουν στο πλαίσιο ενδεχομένως και του ποινικού δικαίου».

Στη συνέχεια, ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ επισήμανε ότι πρέπει να δημιουργηθεί «ένα ειδικό σώμα φύλαξης, το οποίο θα διασφαλίζει ότι η πρόσβαση στο πανεπιστήμιο θα γίνεται μετά από έλεγχο», ενώ υπογράμμισε «η δική μου άποψη είναι ότι η αστυνομία δεν πρέπει να κατοικοεδρεύει στο πανεπιστήμιο, ούτε μπορεί να ανατεθεί η φύλαξη του πανεπιστημίου στην αστυνομία».

Ακόμη, τόνισε ότι «κανένας καθηγητής και κανένας φοιτητής δεν θα δεχθεί εύκολα» την τοποθέτηση αστυνομίας εντός πανεπιστημίων, διευκρινίζοντας ότι «σε κανένα πανεπιστήμιο, απ’ όσο γνωρίζω, της δυτικής Ευρώπης δεν υπάρχει» και συμπλήρωσε «ας είμαστε προσεκτικοί πριν ανάψουμε την «πυρίτιδα».

Παράλληλα, ο κ Φορτσάκης σχολίασε πως η εν λόγω απόφαση για την φύλαξη των πανεπιστημίων «είναι επικοινωνιακού τύπου λύση και δεν θα είναι αποτελεσματική».

Επιπλέον, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών σημείωσε ότι «το μπάχαλο που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν το βρίσκουμε εύκολα αλλού. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να βάλουμε την αστυνομία μέσα» στα πανεπιστήμια.

Τέλος, ο κ. Φορτσάκης τόνισε ότι «πρέπει να αποδοθούν οι χώροι καθαροί» και πρόσθεσε ότι «πρέπει η αστυνομία να μπει μια φορά, να καθαρίσει το πανεπιστήμιο, αν χρειαστεί, και στη συνέχεια να υπάρχει φύλαξη εισόδου», διευκρινίζοντας ότι όταν ξαναδημιουργηθεί πρόβλημα να ξαναμπεί – η αστυνομία- και όχι να είναι συνέχεια εκεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ