Παρέλαση 25η Μαρτίου: Επικίνδυνα παιχνίδια της κυβέρνησης Μητσοτακη με το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε χθες η πρόθεση της κυβέρνησης να γίνει στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα την 25η Μαρτίου για τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 με υψηλούς προσκεκλημένους μαλιστα όπως τον Μακρον και τον Πούτιν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που σαν πρωθυπουργός έχει απαγορεύσει τις παρελάσεις λόγω Κορωνοϊού ξαφνικά εν μέσω lockdown και απαγορεύσεων των συναθροίσεων ανακοινώνει κάτι που θα είναι ανέφικτο να συμβεί καθώς είναι πρακτικά αδύνατον να ξεχυθούν οι πολίτες στους δρόμους την 25η Μαρτίου, ειδικά τωρα που μπαίνει και η Αττική στις κόκκινες περιοχές επικινδυνότητας του Κορωνοϊού.

Η βιαστική ανακοίνωση της κυβέρνηση Μητσοτακη αυτή τη στιγμή ανοίγει ένα κύκλο συζητήσεων για το αν θα γίνει η παρέλαση και με ποια μέτρα και για το αν θα είναι επικίνδυνη για την δημόσια υγεία. Μπαίνουμε λοιπόν σε μια διαδικασία ευτελισμού της παρέλασης και απαξίωσης της που θα κρατήσει ως την 25η Μαρτίου με αποκορύφωμα, την πιθανή ακυρωση της.

Ο πρωθυπουργός για λόγους προσωπικής προβολής του, αφού παρέκαμψε την προεδρία της Δημοκρατίας και υποβάθμισε τον ρόλο της κυρίας Σακελλαροπούλου με την αποστολή προσκλήσεων σε ξένους προέδρους για να παραβρεθούν στην παρέλαση, καθώς η επιστήμη πρόσκληση θα επρεπε να γίνει από εκείνη, βάζει σε επικίνδυνα μονοπάτια το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων, καθώς η παρέλαση θα αποδομηθεί και θα παρουσιαστεί σαν επικίνδυνη για την δημόσια υγεία από τις εθνομηδενιστές τάσεις της ελληνικής κοινωνίας που ενισχύονται καθημερινά καθώς εκφραστές της τάσης αυτής συμμετέχουν στην κυβέρνηση Μητσοτακη.

Στην ουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για την πραγματοποίηση της παρέλασης αλλά για την πολιτική εκμετάλλευση της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ