Θησαυρίζει η Κίνα από την πανδημία – Σύμπτωση θα είναι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρυσωρυχείο για την Κίνα αποδεικνύεται ο Κορωνοϊος καθώς οι Κινέζοι θησαυρίζουν πλέον από τις μάσκες, τα τεστ, τα γάντια και τα εμβόλια για την πανδημία!

Τι και αν όλος ο υπόλοιπος πλανήτης γονατίζει και μπαίνει σε έναν πρωτοφανή κύκλο ύφεσης. Κατά τα αλλά όταν ο Τραμπ αναφερόταν στον κορονοϊό ως κινέζικο ιό, τον έλεγαν συνωμοσιολόγο.

Μονο όταν ο Πομπέο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών για την προέλευση του κορονοϊού από κινέζικο εργαστήριο, κάποιοι άρχισαν να αλλάζουν γνώμη. Τα οικονομικά στοιχεία πλέον και πως αυτά διαμορφώθηκαν μετά την πανδημία, ίσως κάνουν κάποιος να το σκεφτούν διπλά.

Χρυσές business με τις μάσκες και όχι μόνο κάνει η Κίνα, η χώρα απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία του νέου κορονοϊού. Συγκεκριμένα, η χώρα εξήγαγε πέρυσι περίπου 220 δισ. χειρουργικές μάσκες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, εν μέσω ισχυρής ζήτησης από το εξωτερικό για ιατρικά είδη για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Ο εντυπωσιακός αριθμός αντιστοιχεί σε 40 μάσκες για κάθε άνθρωπο που ζει εκτός συνόρων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη χώρα που επλήγη από τον κορονοϊό, η Κίνα, καθιερώθηκε γρήγορα ως ο κορυφαίος κατασκευαστής προστατευτικών μασκών στον κόσμο.

Το Πεκίνο εξήγαγε επίσης 2,3 δισ. προστατευτικές στολές και 1 δισ. διαγνωστικά τεστ κορονοϊού, όπως εξήγησε χθες σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Εμπορίου Τσιαν Κεμίνγκ, προσθέτοντας πως για την Κίνα είναι μια σημαντική συνεισφορά στην παγκόσμια μάχη απέναντι στην πανδημία. Η χώρα σε γενικές γραμμές έχει καταφέρει να ανακάμψει από την επιδημία σε επίπεδο δημόσιας υγείας, παρά την επανεμφάνιση κρουσμάτων σε περιοχές της τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως στο βόρειο τμήμα της κοντά στη Ρωσία και στην περιοχή γύρω από το Πεκίνο. Την ίδια ώρα, οι Κινέζοι φαίνεται ότι κερδίζουν και ακόμη μία μάχη, καθώς η κινεζική οικονομία αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα, καταγράφοντας στο σκοτεινό 2020 θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης (+2,3%), κυρίως λόγω της παραγωγής εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ