Ο ευπατρίδης Νικήτας Κακλαμάνης προκαλεί ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Όχι στον όρο «Θαλάσσιες Ζώνες» γενικώς για τις «Διερευνητικές»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real FM, ο Νικήτας Κακλαμάνης, που στα Εθνικά Θέματα ποτέ δεν «μάσησε τα λόγια» του, «άδειασε» κυριολεκτικώς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το αντικείμενο των «Διερευνητικών» με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα ο Νικήτας Κακλαμάνης – υιοθετώντας στο ακέραιο τη φρασεολογία του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια και του τέως ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου – είπε ότι σε καμία περίπτωση οι «Διερευνητικές» με την Τουρκία δεν μπορούν να έχουν ως αντικείμενο τις «Θαλάσσιες Ζώνες» γενικώς. Και εδώ είναι το μεγαλειώδες «άδειασμα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει κάνει τον όρο «Θαλάσσιες Ζώνες» «σημαία», παίρνοντας τη σκυτάλη από την αλήστου μνήμης περίοδο Σημίτη. Δηλαδή «νεκρανασταίνοντας» τις κατάπτυστες συμφωνίες του Ελσίνκι και της Μαδρίτης, που ήταν συνέχεια της προδοσίας των Ιμίων.

Και ο Νικήτας Κακλαμάνης κατέληξε, πάντα στη γραμμή Παυλόπουλου-Δένδια: «Μία και μόνη διαφορά έχουμε με την Τουρκία. Την οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών που εκπορεύονται από αυτή».

Ας τολμήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να «επιπλήξει» τον Νικήτα Κακλαμάνη. Το αντίθετο θα συμβεί. Ο Νικήτας Κακλαμάνης θα «επιπλήξει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί η θέση του τελευταίου περί «Θαλάσσιων Ζωνών» γενικώς αποτελεί απαράδεκτη εθνική υποχώρηση και υπαναχώρηση και «δικαίωση» των πολιτικών αθλιοτήτων Σημίτη -Πάγκαλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ