Ου παραπέμπομεν τους ριψάσπιδες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγαπητές Ελληνίδες και Έλληνες,

  • του Ιακώβου Κ. Τσούνη*
  1. Εις το προκεχωρημένον έτος της ηλικίας μου, περί τα 97 έτη, θέλησα να απευθυνθώ σε εσάς.
  2. Ξεκινώντας ανυπόδητος και πεινών, διά την αναζήτησιν καλυτέρας τύχης, προσέφυγα στο διεθνή επαγγελματικό στίβο διά την βελτίωσιν της ζωής μου.
  3. Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσα να σας αναφέρω λεπτομέρειες του ατελείωτου εκείνου αγώνα μου εις την Ελλάδα και το εξωτερικόν, δεν θα το κάνω διότι δεν το επιτρέπει ο χώρος και ο χρόνος.
  4. Μπορείτε όμως να αναγνώσετε στα συνημμένα της παρούσης επιστολής μου, όλες τις λεπτομέρειες της ζωής μου και της προσφοράς μου. Τα έγγραφα αυτά έχουν κατατέθη στις Ένοπλες Δυνάμεις και για τα οποία λόγω και έργω είναι σύμφωνες.
  5. Το μόνο που θα αναφέρω είναι τα λόγια του Αρχηγού των Αμερικανικών Ένόπλων Δυνάμεων John Salikasvilli, που παρουσία του Στρατιωτικού Αρχηγού του ΝΑΤΟ Ναυάρχου Michel Boorda, απευθυνόμενος στους μαθητές της Ανωτάτης Στρατιωτικής Σχολής του West Point, με παρουσίασε με τη φράση «ο άνθρωπος φαινόμενο».
  6. Ομοίως ο Γενναιότατος, ο Τολμηρότατος και Εντιμότατος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας Στρατηγός κ. Κωνσταντίνος Φλώρος έχει γράψει σε επιστολές του ότι: «Ο Ιάκωβος Τσούνης, διαχρονικώς στην πορεία μου είναι ο μοναδικός αγωνιστής, ο νεότερος Βετεράνος, ο άνθρωπος, ο πατριώτης, ο ευπατρίδης, ο ασυνήθιστος Έλλην και επί τιμή Υποστράτηγος, συνθέτει αυτό που χαρακτήρισαν και οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Αμερικής, έναν άνθρωπο φαινόμενο στους ταραγμένους μας καιρούς.»
    Και ως οι πανέντιμοι ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ αναφωνούν δια τον άνδρα ΑΞΙΟΣ.
    Κυρίες και Κύριοι,
  7. Το μέγιστον ζητούμενον αγαθόν είναι το αδιατίμητον αγαθόν της Ελευθερίας!
  8. Ένα αγαθό που επεδιώξαμε με θυσίες και αίμα 400 ολόκληρα χρόνια και συνεχίσαμε να το υπερασπιζόμαστε με κάθε κόστος και τα τελευταία 200 χρόνια έως σήμερον.
    Αδελφές και Αδελφοί Έλληνες,
  9. Η Ελευθερία που ηκολουθήθη ήταν όμως δευτέρας κατηγορίας.
  10. Διότι δεν θελήσαμε και εξακολουθούμε να το πράττουμε και σήμερα, το ιδανικό της Ελευθερίας να το κλείσουμε στην καρδιά και την ψυχή μας, για να έχουμε το μεγαλείον σήμερα της μεγάλης αυτής ΑΞΙΑΣ!
  11. Σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που πιστεύει τα λόγια του μεγάλου μας Εθνικού Ποιητή: «Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα, και θα αισθανθείς μέσα σου να λαχταρίζη κάθε είδους μεγαλείου».
  12. Σήμερα όμως αδελφοί μου, ακολουθούμε την ασυδωσίαν ως Ελευθερίαν με αποτέλεσμα να απεμπολήσουμε κάθε είδους των ανωτέρω εννοιών.
  13. Ο γράφων από της ημέρας, τολμώ να πω, που είδε το φως του ηλίου μέχρι σήμερον, αγωνίζεται στην Ελλάδα και διεθνώς με σκληρούς και μυθώδεις αγώνες, δια δύο πράγματα:
    ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
    Στη ζωή μου σαν παρωπίδες είχα τα ιδανικά ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
  14. Ενταύθα και διεθνώς κινήθηκα σε έναν κόσμο βοερό και προκλητικό αλλά ουδέποτε υπέκυψα.
    Αδέλφια Έλληνες,
  15. Επιτέλους ακούστε τη φωνή ενός μικρού αγωνιστή, που σας μεταφέρει την μεγάλη ιστορική αλήθειαν.
  16. Δηλαδή η Ελευθερία που πιστεύουμε δεν είναι η καλώς εννοούμενη Ελευθερία αλλά η ελευθερία, Ελευθέρων Πολιορκημένων. Διότι ενώ βαλλόμεθα πανταχόθεν από εχθρούς και υποτιθέμενους φίλους, εμείς και οι πολιτικοί και πνευματικοί ταγοί μας, καθεύδουμε υπό Μανδραγόραν!
  17. Ποιο είναι όμως αδελφοί μου, το αίτιο της μακράς αυτής ασυδοσίας;
    Ο ευδαιμονισμός των ολίγων!
    Τι πλάνη…
  18. Όταν ο απογοητευθείς εαυτός μου, ουρλιάζει σαν πονεμένος σκύλος, από τα τραύματα που μας δημιουργούν οι ταγοί στην μεταξύ μας αγάπη και στην εθνική ομοψυχία, λοιδορούμαι!
    Ας σπεύσωμεν!
    Οι καιροί ου μενετοί!
  19. Εις ότι αφορά προσωπικώς τους ριψάσπιδες αδιαντρόπως και απάντων των αγώνων του Έθνους, εις τον χώρον του Σεβαστού Κοινοβουλίου και υβρίζοντας διά της απουσίας των, τας Αγίας Ενόπλους Δυνάμεις της Πατρίδος μας.
    20. Ο γράφων ως Έλλην Βετεράνος Ορθόδοξος Χριστιανός, τους παραπέμπει εις τον διάολον που συνεργάζονται και εις την χλεύην και απαξίωσιν των ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ!
  20. Αγαπητοί συνέλληνες, όλοι έχουμε μερίδιον ευθύνης διότι, η αντοχή δημιουργεί την διαφθοράν, οι δε λαοί ευθύνονται δια τας τύχας τους και ένας έκαστος δία τον εαυτόν του.
  21. Σας πληροφορώ, εις ότι αφορά τους αγώνες μου και τα οράματά μου, τα εξεπλήρωσα εις το ακέραιον. Κατά την εκκίνησή μου δια προκοπήν, δύο πράγματα επιθυμούσα. Να επιτύχω διά τον καλόν της πατρίδος μας και διά τον άνθρωπον.
  22. Κλείνοντας θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω τα εξής:
  23. Τακτοποίησα την σύζυγό μου και τα δύο μου τέκνα, που με ετίμησαν κοινωνικώς, εξασφαλίζοντάς τους με σπουδές και από μία κατοικία. Τα υπόλοιπα ακίνητα μου τα εδώρησα στις Άγιες Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας, όπως με εφώτισεν ο Μεγάλος Θεός και τον οποίο υπηρέτησα με απόλυτη πίστη.
  24. Θα επαναλάβω τελειώνοντας ότι εάν δεν αφυπνισθούμε, ταγοί και λαός, ίσως …θα ζήσουμε τα χείρονα.
  25. Παρακαλώ και προκαλώ, τον οιοδήποτε εις τον μακρότατον βίο μου να μου εύρει τα λάθη και τις παραλείψεις μου.
    ΦΕΥ! Δεν ευρέθη ουδείς μέχρι σήμερον!
  26. Στο σημείον αυτό, άπτομαι της ευκαιρείας, να σας πληροφορήσω υπευθύνως ότι τους αναρίθμητους τίτλους και τας ευφήμους ηθικές αμοιβές αρνούμαι ότι ταύτες εζητήθησαν από την πολιτείαν και άλλους.
  27. Αγαπητοί Αδελφοί, τέλος, σας πληροφορώ ότι η προυπόθεσις που αναζήτησα καλυτέρα τύχην, διά την βελτίωσιν της πενίας μου, έταξα εις εαυτόν να επιστρέψω δίχως περιουσιακά στοιχεία άπαντα τα υπόλοιπα τα εδώρισα εις τας Αγίας Ενόπλους Δυνάμεις της Χώρας.

Μετά του οφειλόμενου σεβασμού και της ευθυκρισίας σας

*Εθνικός Αγωνιστής, Νεότερος Βετεράνος Β’ Παγκοσμίου Αντιναζιστικού και Αντιφασιστικού Πολέμου (1940), Υποστράτηγος ε.τ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ