Επιτέλους, κάποιος σκέφτηκε να θέσει στην ΕΕ το θέμα των Ελλήνων σε Ίμβρο, Τένεδο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μια σημαντική του κίνηση ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, θέτει για πρώτη φορά ανοικτά και δημόσια στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο την προστασία της ελληνικής μειονότητας της Ίμβρου και της Τενέδου.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής με επιστολή προς τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, τον καλεί να ενημερωθεί για τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας της Ίμβρου και της Τενέδου και καταγγέλλει τα εγκλήματα της Τουρκίας, η οποία επί δεκαετίες λειτουργεί κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος καταγγέλλει επίσης ότι, λόγω της απαράδεκτης τουρκικής συμπεριφοράς, η επιδείνωση των σχέσεων Ε.Ε. – Τουρκίας οδήγησε στην κατάργηση των διασυνοριακών προγραμμάτων στις παραμεθόριες περιοχές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτό, όπως αναφέρει, στέρησε τις ελληνικές περιφέρειες που συνορεύουν με την Τουρκία από οικονομικούς πόρους, ενώ επίσης αποτέλεσε μια «παράπλευρη απώλεια» της πιθανής βοήθειας από την Ε.Ε., για την επί δεκαετίες διωκόμενη, ελληνική μειονότητα της Ιμβρου και της Τενέδου.

Ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης γνωστοποιεί στον ύπατο εκπρόσωπο ότι η Ίμβρος και η Τένεδος έχουν μεγάλη γεωγραφική εγγύτητα με τα ελληνικά νησιά Λήμνο και Σαμοθράκη και ενημερώνει ότι και οι δύο πλευρές έχουν ελληνικό πληθυσμό, ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο.

Μάλιστα, προχωρά σε πρόταση για ακτοπλοϊκή σύνδεση αυτών των νησιών και καλεί τον Ζοζέπ Μπορέλ να τη στηρίξει, ως μια πρώτη διπλωματική πρωτοβουλία, προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ