15/04/2021

Επική πρωτοβουλία του Άδωνι Γεωργιάδη!

Ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, που του έχουν δώσει μάλιστα το παρατσούκλι του «υπουργού τουρισμού μέσα στο υπουργείο ανάπτυξης», διότι μοιάζει με τουρίστα εντός του ίδιου του υπουργείου, παίρνει μία εξαιρετική πρωτοβουλία στην προσπάθειά του να βρει επενδυτές για την χώρα μας.

Πρωτοβουλία που θυμίζει την επική εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στην Αλβανία το 1991, όπου παρουσίαζε τον Αλία ως φιλικό στις επενδύσεις, την ώρα που ο Αλβανός πρόεδρος άνοιγε τις φυλακές και έστελνε στην Ελλάδα βιαστές και μαχαιροβγάλτες!

Δυστυχώς μέχρι σήμερα στο θέμα της ανάπτυξης έχουμε αποτύχει παταγωδώς. Και δεν μπορούμε να τα ρίχνουμε όλα στην πανδημία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επένδυση – μαμούθ των Εμιράτων, που αντί για την Κρήτη πήγε στην Αλβανία, παρά την υποτιθέμενη σκληρή προσπάθεια του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος έστελνε προσκλήσεις, πήγαινε σε ταξίδια στο Ντουμπάι και λοιπά.

Το Ελληνικό όχι μόνο δεν έχει μπουλντόζες, αλλά δεν έχει απομείνει ούτε σκεπάρνι. Οι επενδυτές που δεσμευόταν ότι θα φέρει, όχι μόνο δεν έρχονται αλλά επιδεικτικά στρέφονται ακόμα και στην Αλβανία, ακυρώνοντας υποτιθέμενες επενδύσεις που θα έκαναν σε ελληνικό έδαφος. Τώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης στέλνει πρόσκληση σε αλβανούς επενδυτές για να έρθουν στην Ελλάδα.

Αυτό μπορείς να το πεις και υποβάθμιση. Εάν δούμε το ιστορικό των δηλώσεων του υπουργού ανάπτυξης, πραγματικά καταλαβαίνουμε σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται, στην αγωνία του να φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα.

Άδωνις αμερικάνοι επενδυτέςΣτην αρχή ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε να φέρει αμερικανούς επενδυτές. Δεν τα κατάφερε.

Αντώνης επενδυτές Γερμανοί ΕμιράταΈπειτα, προσπάθησε να φέρει επενδυτές από την Γερμανία και τα Εμιράτα.εντέλει αντί για Γερμανούς, ήρθαν κάτι αλβανοί του Κοσόβου με μία πτωχευμένη γερμανική εταιρία για να πάρουν τις επιδοτήσεις! Οι δε επενδυτές από τα Εμιράτα, προτίμησαν να πάνε να επενδύσουν στο Δυρράχιο της Αλβανίας!

Άδωνις Αλβανία επενδυτέςΕντέλει, ο υπουργός ανάπτυξης αποφάσισε να προκαλέσει επενδυτές από την Αλβανία, προκειμένου να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη στην Ελλάδα. Όχι, δεν είναι ανέκδοτο, είναι επίσημη πρόσκληση του Άδωνι Γεωργιάδη. Θυμίζοντας την αλήστου μνήμης παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά το 1991 στον Αλία, που ο Σαμαράς μιλούσε για επενδύσεις, και ο Αλία άνοιγε τις φυλακές και έστελνε εδώ βιαστές και μαχαιροβγάλτες.

Μην του μπουν μόνο τίποτα ιδέες και στραφεί στην βόρεια Συρία για να βρει επενδυτές. Αυτούς εκεί που έχουν θησαυρίσει από το λαθρεμπόριο πετρελαίου και δεν έχουν τι να κάνουν τα λεφτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ