Η μούμια και η χρυσή γλώσσα – Το περίεργο εύρημα που βρέθηκε στην Αίγυπτο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρέθηκε, λέει, στην Αίγυπτο μια μούμια που είχε… χρυσή γλώσσα! Κι εδώ αρχίζουν τα θέματα. Τι έκανε στη ζωή της η μούμια με τη χρυσή γλώσσα; Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ανάλυση. Θα μπορούσε να ήταν κάποιος βασιλικός ακόλουθος, με ειδικότητα στο «γλείψιμο» του ηγέτη. Οπότε ή τον «χρύσωσε» ο κολακευμένος ή από το γλείψε γλείψε έβγαλε τη… χρυσή στη γλώσσα!

Θα μπορούσε να ήταν εκφωνητής ειδήσεων στο κανάλι του φαραώ. Εκεί, προκειμένου ο καναλάρχης να πάρει τα χρυσά νομίσματα που έδινε πριμ ο φαραωνικός εκπρόσωπος, το «γλείψιμο» είχε φτάσει σε επίπεδα επιστημονικής φαντασίας. Οπότε μια χρυσή γλώσσα θα ήταν φυσιολογικό επακόλουθο να «φυτρώσει» σε κάποια στόματα!

Θα μπορούσε να ήταν σύζυγος του φαραώ! Σύζυγος που θα τον είχε τρελάνει τον άνθρωπο στην κρεβατομουρμούρα! Οπότε της έκοψε τη γλώσσα, αλλά, για να μην παραπονιέται που την ακρωτηρίασε, της έβαλε μια ολόχρυση, ώστε να ζηλέψουν όλες οι φίλες με τις οποίες έπαιζε μπιρίμπα!

Επίσης, θα μπορούσε να ήταν ερωμένη του φαραώ, η οποία είχε αρχίσει να έχει απαιτήσεις, να τον πιέζει να πάρει διαζύγιο, να του είχε… σκαρώσει και κάνα εξώγαμο και να ζητούσε εξέταση DNA και τέτοια. Και, όταν τον απείλησε ότι θα πήγαινε να τα πει όλα στους… παπύρους ευρείας κυκλοφορίας, της έκοψε τη γλώσσα και της έκανε δώρο μια ολόχρυση, κάτι που την κατέστησε περιζήτητη στις τηλεοπτικές εκπομπές!

Πολύ πιθανόν να ήταν λοιμωξιολόγος και, όταν εμφανίστηκαν οι Δέκα Πληγές του Φαραώ, να έπιασε στασίδι στις τηλεοπτικές εκπομπές και κυρίως στα πρωινάδικα, με αποτέλεσμα να θορυβηθεί ο πληθυσμός, να πουν οι πολίτες: «Αφού θα πεθάνουμε όλοι, γιατί να πληρώνουμε φόρους;» και να αδειάσουν τα ταμεία στο παλάτι! Οπότε ο Φαραώ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε κοπή της γλώσσας, για να κοπεί η καθημερινή τρομοκράτηση του λαού!

Εξίσου πιθανό θεωρείται να ανήκε η μούμια σε γυναίκα ιατρό – συνδικαλίστρια, η οποία βαφόταν εντυπωσιακά και άλλαζε τα κανάλια σαν μάσκαρα, λέγοντας ότι ο λαός θα πρέπει να κρατείται έγκλειστος, για να μη μολυνθεί από τις Δέκα Πληγές, πράγμα που ανάγκασε τον φαραώ να της αποκόψει το όργανο της ομιλίας και να της προσθέσουν ένα χρυσό!

Μπορεί να ήταν και υπουργός Ανάπτυξης, που κάθε μέρα έλεγε και κάτι άλλο στα κανάλια, οπότε του έκοψε τη γλώσσα και ησύχασε!

Τέλος, μπορεί να ήταν ο ίδιος ο φαραώ, ο οποίος είχε βαρεθεί να μιλάει στους υπουργούς του, στον λαό, στη γυναίκα του, στην πεθερά του, στα παιδιά του, στους δημοσιογράφους, στους συνδικαλιστές. Και αφού είδε κι απόειδε, έκοψε μόνος τη γλώσσα του κι έβαλε μια χρυσή. Και ησύχασε!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ