Γράμμα σε μια φίλη από την Γιουχάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγαπητή Πικ Αψού,

Μαθαίνω ότι εσείς στη Γιουχάν δεν έχετε πια πρόβλημα με τον κορωναϊό και πολύ χαίρομαι. Τώρα, αν ρωτάς πώς είμαστε εμείς στην Ελλάδα…. Πώς είστε εσείς; Εμείς καμμία σχέση.

Η αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και πρωτόγνωρο, όχι μόνο για την χώρα μας, αλλά για όλο τον πλανήτη. Και όλοι συμφωνήσαμε να βάλουμε πλάτη για να βοηθήσουμε να αντιμετωπιστεί.

Ο σύζυγός μου δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης. Αναγκάστηκε να κλείσει το κατάστημά του και οι τέσσερις υπάλληλοι που εργάζονται σε αυτό ζουν από το επίδομα που μοίρασε η κυβέρνηση. Μάλιστα είχε σκεφτεί μήπως το έκλεινε οριστικά, αλλά πριν λίγες ημέρες ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι θα αναλάβει ο ίδιος να λειτουργήσει τα καταστήματα εστίασης, που οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν πλέον να το πράξουν, και πολύ χαρήκαμε όλοι στην οικογένεια. Οπότε θα δώσουμε τα κλειδιά στον Υπουργό.

Εγώ πηγαίνω στη δουλειά μου δύο μέρες την εβδομάδα και άλλες τρεις εργάζομαι μπροστά από μία οθόνη. Όπως λέει το αφεντικό μου δεν έχω έξοδα μετακίνησης, είμαι στο σπίτι μου, είμαι με τις πυτζάμες. Δεν χρειάζεται να ντύνομαι και να βάφομαι για να πάω στο γραφείο. Μεγάλη επιτυχία έχει αυτό!

Γενικά παραμένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Όταν θέλουμε να βγούμε ενημερώνουμε το 13033, λέμε πού θα πάμε, τι θα φοράμε, τι θα κάνουμε, με ποιόν, για ποιο λόγο και αμέσως μας δίνει την άδεια. Έχουμε κόψει το γυμναστήριο και έχουμε τρελλάνει το σκύλο στις βόλτες. Όταν ο Γούφερ με βλέπει με το λουρί στο χέρι τρέχει κλαίγοντας να κρυφτεί στην ντουλάπα.

Έχω ένα χρόνο να δω τους γονείς μου και πολύ μου λείπουν. Μιλάμε μόνο από το τηλέφωνο. Όπως όλοι, εφαρμόζουμε τη μέθοδο Listening, κάτι σαν τις εξετάσεις για το Lower. Τουλάχιστον άνοιξαν τα σχολεία και τα παιδιά χαίρονται πολύ που φεύγουν από το σπίτι και δεν θα μας βλέπουν.

Για να πω την αλήθεια, ένα πρόβλημα που έχω είναι ότι έχουν απαγορεύσει το κυνήγι και το ψάρεμα. Γιατί όταν παντρεύτηκα τον Γιώργο είχα υπολογίσει ότι κάποια Σαββατοκύριακα μέσα στο Χειμώνα έπαιρνε τα όρη και τα βουνά, γιατί είναι μανιώδης κυνηγός, και κάποια Σαββατοκύριακα το Καλοκαίρι έπαιρνε τις θάλασσες, γιατί είναι και μανιώδης ψαράς. Και όλα ήταν μια χαρά. Τώρα όμως τον έχω 24 ώρες στο σπίτι. Τι να κάνω; Να τον στείλω στο σχολείο με τα παιδιά;

Επίσης, άλλο ένα πρόβλημα είναι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων. Κάθε τόσο η κυβέρνηση ανοίγει το μεγάλο lockdown, βγάζει το μικρό lockdown, κλείνει το μεγάλο lockdown, ανοίγει το μικρό lockdown, βάζει μέσα το click away, κλείνει το μικρό lockdown, ανοίγει το μεγάλο lockdown, βάζει μέσα το μικρό lockdown, κλείνει το μεγάλο lockdown. Το κατάλαβες ή να το ξαναπώ;

Αυτά είναι τα πολύ ενδιαφέροντα νέα μου. Περιμένω με χαρά να μάθω πόσο ανιαρά ζείτε εσείς στην Γιουχάν.

Σε φιλώ.

Δήμητρα Παναγοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ