Σε πηγάδι έριξαν τα οστά των μαρτύρων οι βάρβαροι!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετικά με τιμητικό αφιέρωμα «Η Τουρκική προπαγάνδα στα κατεχόμενα» στο Olympia.gr, της κ. Ναταλίας Ανδρέου, η οποία αποτίει φόρο τιμής και μνήμης στους δολοφονηθέντες εθνομάρτυρες μας, με σεβασμό προσθέτω τα πιο κάτω … A. Aντωνάς.

2A064152 3C10 4087 8597 FB2FF6D4489E

44E9F782 8C60 447C B4E2 EC04ABC0406B

Όσον αφορά βάρβαρες πράξεις του Τουρκικού στρατού και των εξτρεμιστών ΤΚ της ΤΜΤ.

Στην πάνω φώτο συλληφέντες Εθνοφρουροί… Οι εθνομάρτυρες, Αντωνάκης Κορέλλης, Πανίκκος Νικολάου, Χριστόφορος Σκορδής, Ιωάννης Παπαγιάννης και Φίλιππος Χατζηκυριάκου. Στην κάτω φώτο αριστερά, Τούρκος αξιωματικός «προσφέρει» το τελευταίο τσιγάρο σε ένα από τους αιχαμαλώτους….μπροστά σε διεθνή τηλεοτικά συνεργεία…!

Στη κάτω δεξιά φώτο οι μοιραίοι συγγενείς των εκτελεσθέντων, που τους έψαχναν μάταια….

Οι πέντε ήρωες αντιστάθηκαν σθεναρά σε ύψωμα κοντά στο Τζιάος. Όταν έμειναν από πυρομαχικά και αφού περικυκλώθηκα από τουρκικά τανκς, που τους κανονιοβόλησαν συνελήφθησαν πλέον εξουθενωμένοι. Τους προσέγγισε το άρμα MERIT, με στραμμένο το κανόνι και το πολυβόλο στους Εθνοφρουρούς και ο δτης των αρμάτων Ταγματάρχης ERSEN KAYAN, τους συνέλαβε. Είναι ο ίδιος που προσφέρει το τελευταίο τσιγάρο…..

Αποχωρεί, σε λίγο ο Καγιάν, λόγω παρουσίας διεθνών τηλεοπτικών μέσων και «δίνει εντολή στους εξτρεμιστές της ΤΜΤ» που ακολουθούσαν σαν οπισθοφυλακή εκκαθάρισης του Τουρκικού στρατού… («οι ήρωες», που έπαθαν πανωλεθρία σε 3 ώρες, στα καντόνια «απόρθητα κάστρα τους όπως τα χαρακτήριζαν, από τους ηρωικούς εθνοφρουρούς και εθελοντές), να «παραδώσουν» τους αιχμαλώτους σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.. ..Μετά την αποχώρηση του και την αποχώρηση των τηλεοπτικών μέσων, οι βάρβαροι εξτρεμιστές βασανίζουν άγρια τους Εθνοφρουρούς επί αρκετή ώρα, αφαιρούν όλα τα τιμαλφή τους και τους εκτελούν εν ψυχρώ. Ήταν η μαύρη μέρα της 14ης Αυγούστου 1974, επέτειος μνήμης και του αδελφού μου ήρωα….Αιωνία η μνήμη όλων των εθνομαρτύρων μας ….

Ενημερώνεται ο ανώτατος Τούρκος Δτής Ταξίαρχος BORATAS, της περιοχής, από ΤΚ μετριοπαθείς, ο οποίος πάραυτα φθάνει επί τόπου παρουσία των Τούρκων πολεμικών ανταποκριτών ERKIN GIONEKSEVER και ADEM GIAVOUZ οι οποίοι ήδη ενημερώθηκαν και αυτοί από άλλους χωρικούς ΤΚ..

Τις φώτο των νεκρών κακοποιημένων ηρώων τις κατέσχεσε ο τουρκικός στρατός για ευνόητους λόγους. Όμως οι περιγραφές των Τούρκων δημοσιογράφων ήταν αποτροπιαστικές, αλλά και ντροπιαστικές για τους Τούρκους αξ/κους που παθητικά ανέχθηκαν τα πλέον αποτρόπαια εγκλήματα κατά αόπλων αλλά και αμάχων … O ERKIN δήλωσε για τους εγκληματίες ΤΚ εξτρεμιστές … «Είναι αρπακτικά αιμοδιψή ζώα, ούτε ηρωϊμό έχουν, ούτε ντροπή… Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να σκοτώνουν για να ληστεύουν τους νεκρούς ….τυχοδιώκτες και λήσταρχοι δολοφόνοι …» κλπ συνώνυμα απεχθή …..ΑΙΔΩΣ.

Βλέποντας τους νεκρούς, που έφεραν εμφανή σημάδια βασανισμού, «αφοπλίζει» τους εξτρεμιστές της ΤΜΤ και τους διώχνει από την περιοχή ευθύνης του… ( Αποσπασματικές πληροφορίες: Τούρκοι δημοσιογράφοι Ερκίν Κιονουκσεβέρ και Αντέμ Γιαβούζ.

Αρχηγός της ομάδας των εκτελεστών τότε ο ΤΚ Tourgout Genagrali στέλεχος της ΤΜΤ, ο οποίος σε συνέντευξη του αργότερα, υπερηφανεύθηκε, που βασάνιζε και εκτελούσε τους αιχμαλώτους άοπλους εθνοφρουρούς, αλλά και γυναικόπαιδα και αμάχους «γκιαούρηδες»…. «Πρόθεση μου ήταν να τους καθαρίσω όλους» …είπε με περηφάνεια εθνοτουρκική … ( Toyrkika nea – ΤΚ εφημερίδα Αφρίκα)

Χιλιάδες εθνοφρουροί και άμαχοι μαρτύρησαν και εκτελέσθηκαν αναίτια. Διαπράχθηκαν τα πλέον *απεχθή εγκλήματα πολέμου, από τους βαρβάρους Τούρκους και την ΤΜΤ, για τα οποία ούτε η Τουρκία και ούτε κανείς Τούρκος εγκληματίας δεν τιμωρήθηκε.

*Η βάρβαρη Τουρκία στη Κύπρο είναι κράτος εν κράτει της δήθεν ψευδοτουρκικής Δημοκρατίας της Β. Κύπρου. Δεν υπάρχει έγκλημα, που δεν έχoυν διαπράξει και οι βάρβαροι εισβολείς αλλά και οι πραιτωριανοί τους εξτρεμιστές κατά των ελληνοκυπρίων, αλλά ακόμη και κατά συμπατριωτών τους αντιφρονούντων μετριοπαθών ΤΚ μέχρι σήμερα, οι οποίοι και αυτοί υποφέρουν από τον τουρκικό ζυγό. Π.χ. ένα από τα εκατοντάδες, που διέπραξαν πρόσφατα είναι η δολοφονία ξεκλήρισμα της οικογένειας Γκιουζελγιουρτλού πατέρα, μητέρα, κόρη, από Τούρκους πράκτορες στον αυτ/μο Λευκωσίας Λκας, στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, αλλά και άλλους παλαιότερα όπως ο δημοσιογράφος Κουτλού Αταλίν, Ντερβίς Καβάσογλου, Αχμέτ Γιαχιά, Αϊχάν Χικμέτ, Αχμέτ Γιουρκάν, Φαζίλ Οντέρ κ.ά.π.
Το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Τουρκία και κατά προέκταση και το ΤΚ καθεστώς τελεσίδικα στις 18 Σπτ.2017 με ψήφους 15 υπέρ και δυο κατά, διότι παραβίασε τις πρόνοιες περί δικαιώματος ζωής…Οι εγκληματίες δολοφόνοι Τούρκοι πράκτορες οι οποίοι είναι γνωστοί στην Κ.Δ., διέφυγαν στα κατεχόμενα και κυκλοφορούν μέχρι σήμερα ελεύθεροι, όπως και οι δολοφόνοι του Ισαάκ και Σολωμου…. Αλλά και άλλων δολοφονηθέντων εθνοφρουρών στη Πράσινη γραμμή Λσίας.
Τιμής ένεκεν καταθέτω τα ονόματα και αυτών των εθνομαρτύρων μας, διότι ξεχασμένοι ήρωες είναι …
Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια ( Αύγ. 1996) από τη θυσία των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στην Δερύνεια. 25 χρόνια συμπληρώνονται κι από τη θυσία του Στέλιου Παναγή, του τελευταίου θύματος της τουρκικής βαρβαρότητας τον Ιούνιο του 1996, δύο μήνες πριν τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού.

Ο κύκλος αίματος που έκλεισε με τον θάνατο του Στέλιου Παναγή, είχε ανοίξει 20 χρόνια νωρίτερα, το 1976, δύο χρόνια μετά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο με πρωτομάρτυρα τον Μιχάλη Σοφοκλέους στις 9 Σεπτεμβρίου. Από το 1976, μέχρι το 1996 οι επτά οικογένειες Εθνοφρουρών βυθίστηκαν στο πένθος
αφού βρέθηκαν νεκροί από πυρά Τούρκων κατά μήκος της Νεκρής Ζώνης.

Μιχαλάκης Σοφοκλέους 9/4/1976
Πρωτομάρτυρας ήταν ο στρατιώτης Μιχαλάκης Σοφοκλέους από τα Μαμώνια ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ από Τούρκο αξιωματικό στις 9 Απριλίου 1976 όταν πέρασε στην ουδέτερη ζώνη και πλησίασε τουρκικό φυλάκιο για να δώσει τσιγάρα στον Τούρκο σκοπό.

Εκεί λοιπόν που άπλωνε το χέρι του με το πακέτο των τσιγάρων εμφανίστηκε ξαφνικά ο Τούρκος αξιωματικό δίπλα από τον Τούρκο σκοπό και με πιστόλι πυροβόλησε τον άτυχο στρατιώτη στο πρόσωπο. Ο θάνατος του Μιχαλάκη Σοφοκλέους ήταν ακαριαίος.

Χριστάκης Γεωργίου 21/9/1982
Ακολούθησε η δολοφονία του Χριστάκη Γεωργίου από το Πραστειό στις 21 Σεπτεμβρίου 1982 σε φυλάκιο στο Καϊμακλή. Ο Χριστάκης χωρίς κανένα λόγο πυροβολήθηκε με στρατιωτικό τυφέκιο από Τούρκο σκοπό ενώ βρισκόταν στην αυλή του φυλακίου του. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Τρύφωνας Τρύφωνος 18/12/1983
Την τραγική αλυσίδα των εφτά συνεχίζει ο στρατιώτης Τρύφωνας Τρύφωνος από τα Λαγουδερά που σκοτώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου σε φυλάκιο του Αγίου Κασσιανού μόλις ανέλαβε χρέη σκοπού.
Ο θάνατος του προκλήθηκε από στρατιωτικό τυφέκιο Τούρκου σκοπού ο οποίος ενεργούσε χωρίς να υπάρχει καμία αιτία. Ο Τρύφωνας ξεψύχησε στο δρόμο προς το Νοσοκομείο.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους 20/5/1988
Στις 20 Μαΐου 1988 δολοφονήθηκε ο στρατιώτης Χαράλαμπος Χαραλάμπους στην Αθηένου από Τούρκο υπαξιωματικό που ένοπλος εισήλθε σε σπίτι που γειτνιάζει με τη νεκρή ζώνη. Ο Χαράλαμπος όταν άκουσε τις φωνές πανικού από το σπίτι στο οποίο εισήλθε ο Τούρκος και το οποίο βρισκόταν κοντά στο φυλάκιο του άοπλος προσπάθησε να πλησιάσει για να δει τι συμβαίνει . Τότε δέχθηκε μια ριπή από το αυτόματο όπλο του Τούρκου.

Ευαγόρας Ευαγόρου 31/7/1988
Ο λοχίας Ευαγόρας Ευαγόρου από το Παλιομέτοχο ήταν το επόμενο θύμα της πονηριάς του Αττίλα. Δολοφονήθηκε στις 31 Ιουλίου 1988 στην περιοχή του Αγίου Κασσιανού τη στιγμή που μπήκε στην ουδέτερη ζώνη και πλησίαζε τουρκικό φυλάκιο για να δώσει δώρο ένα μικρό ραδιοφωνάκι στον Τούρκο σκοπό. Ο Ευαγόρου τραυματίστηκε από σφαίρα του τυφεκίου του Τούρκου σκοπού και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Αθανάσιος Κλεοβούλου 8/4/1993
Ο έκτος νεκρός από πυρά Τούρκων ήταν ο στρατιώτης Αθανάσιος Κλεοβούλου από το Ζακάκι που σκοτώθηκε στις 8 Απριλίου 1003 στο Καϊμακλί ενώ προσπαθούσε να πάρει μια μπουκάλα κονιάκ στον Τούρκο σκοπό. Ο Αθανάσιος δέχθηκε μια σφαίρα στρατιωτικού τυφεκίου τη στιγμή που προχωρούσε στη νεκρή ζώνη για να πάρει το κονιάκ. Ο πυροβολισμός δεν προήλθε από τον Τούρκο σκοπό που θα λάμβανε το δώρο αλλά από διπλανή σκοπιά των Τούρκων. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Στέλιος Παναγή 3/6/1996
Τελευταίος στον τραγικό κατάλογο των θυμάτων της τουρκικής θανατηφόρας πονηριάς ήταν ο στρατιώτης Στέλιος Παναγή από το Νέο Χωριό Κυθραίας που και αυτός θέλησε να δώσει δώρο μια μπουκάλα κονιάκ στον Τούρκο σκοπό.

Από τη διπλανή όμως τουρκική σκοπιά ρίφθηκαν τρεις πυροβολισμοί εναντίον του. Μια σφαίρα τον βρήκε κατάστηθα και τον τραυμάτισε κρίσιμα. Ο άτυχος Παναγή άφησε την τελευταία του πνοή καθώς μεταφερόταν στο Νοσοκομείο. Το δράμα της τελευταίας δολοφονίας Ελληνοκύπριου σκοπού από Τούρκο στρατιώτη εκτυλίχτηκε στη νεκρή ζώνη του Αγίου Ανδρέα στη Λευκωσία.

Ο ΟΗΕ, η ΕΟΚ, οι μεγάλες δυνάμεις, επαναλαμβάνω, ότι είναι τα τρία πιθηκάκια…Δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν μίλησαν και τότε και μέχρι σήμερα…, οι δόλιοι, άσπονδοι «φίλοι» και «σύμμαχοι» μας…ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

73A9D05D 7904 4625 B3D7 A0B2CFFC7315

Αντώνιος Αντωνάς– Συγγραφέας από Ελληνική Κύπρο, αδελφός του εθνομάρτυρα Χριστάκη Αντωνά.
www.ledrastory.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ