Τούρκοι ποτέ δεν αποκάλυψαν τις εκατόμβες νεκρών τους στην Κύπρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεκάδες στρατιωτικά νεκροταφεία με τους χιλιάδες νεκρούς εισβολείς διάσπαρτα στην κατεχόμενη Βόρεια Ελληνική Κύπρο. Δεκάδες επίσης στήλες με εκατοντάδες ονόματα Τούρκων, σε στρατόπεδα στρατιωτικά της Τουρκίας, για να μην είναι σε κοινή θέα και να θυμίζουν τις εκατόμβες νεκρών που θρήνησαν, μετά από μια μεγάλη ντροπιαστική τους «Νίκη». COK UTANC VERICI ZAFER βάρβαροι …..Very embarrassing victory … 

ΟΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΜΥΡΙΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΓΟΗΤΡΟΥΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ 1974, ΣΤΗΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΟΠΛΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.

Ερανιζόμενα αποσπάσματα από ιστορικά βιβλία ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ και ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ του Αντώνη Αντωνά

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ, Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΗΣ ΑΛΛΑ ΗΡΩΪΚΗΣ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑΣ, ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΥΡΙΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡ ΟΛΙΓΟΝ ΜΙΑ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ. Η ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΟΠΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΟΛΙΓΟΝ ΤΙ ΑΠΕΙΧΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΗΤΤΑ … ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΒΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕ ΜΙΛΙ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ…

ΟΙ ΗΡΩΪΚΟΙ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΙΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΙ, ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΥΡΙΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ …

Ω ΞΕΙΝ ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ(Ν) ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ … 

«Εμείς στη Κύπρο, δεν ηττηθήκαμε αλλά προδοθήκαμε και εγκαταλειφθήκαμε!»

Ο τουρκικός στρατός το 74 κατά την διάρκεια της βάρβαρης εισβολή, χρησιμοποίησε τα εφτά ανώτατα στελέχη στην στρατιωτική ιεραρχία, Νουρεντίν, Μπεντρεττίν, Ντεμιρέλ, Πολκάτ, Ντουγκέρ, Μπορατά, Ντεμιρμπάγκ, Εβρέν κ.ά. και την αφρόκρεμα του τουρκικού στρατού. Και όμως ντροπιάστηκαν από τους ολιγάριθμους ΕΚ, τις πρώτες μέρες στην ακτή της Κερύνειας θρηνώντας αμέτρητα θύματα, παρά τις υπέρτερες δυνάμεις τους.

Η νίκη των βαρβάρων ελάχιστα απείχε από την ντροπιαστική ήττα. Αν η ηρωική εθνοφρουρά είχε επαρκείς ενισχύσεις και πυρομαχικά! Σημειώνεται ότι μετά την καταδρομική ενέργεια της 31ης Μ.Κ, στο τουρκικό φρούριο Κοτζά-Καγιά και την καταστροφή του τηλεπικοινωνιακού τους κέντρου, από το οποίο μετέδιδαν οδηγίες Τούρκοι αξιωματικοί και ΤΚ εξτρεμιστές, επήλθε πλήρης σύγχυση στις τουρκικές αποβατικές δυνάμεις οι οποίες αδυνατούσαν να αποβιβάσουν δεκάδες τουρκικά τανκς και στρατιώτες, την πρώτη μέρα, με επακόλουθο να έχουν σοβαρότατες απώλειες και την τρίτη ημέρα, να ζητήσουν επειγόντως μεγάλες ενισχύσεις, οι οποίες κατέφθασαν υπό την αρχηγία, όχι κάποιου ταγματάρχη ή συνταγματάρχη, αλλά του ισχυρού  σκληρού Στρατηγού Ντεμιρέλ, ο οποίος και ευθύνεται για αρκετά εγκλήματα πολέμου και αυτός και οι επιτελείς του. ( Βιβλίο Εκτελέστε τους αιχμαλώτους… του Οργκάν.)

0BBE11F8 788B 43F3 9745 B426BAB62928

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ./ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ. ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΒΑΣΗΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΙΒΟΛΕΙΣ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΜΑΔΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ…..( Π.χ. Ο Τούρκος συνταγματάρχης Καραοσλάνογλου, διοικητής των ειδικών αποβατικών δυνάμεων στο πρώτο κύμα της εισβολής κ.ά.π.) Οι Τούρκοι ποτέ δεν αποκάλυψαν τις τρομερές απώλειες που ειχαν για λόγους γοήτρου (Ούτε και στον Ετσεβίτ.) Ξένοι στρατιωτικοί αναλυτές και ανταποκριτές που έκαναν καταμετρήσεις σε ηρώα και νεκροταφεία στην Κύπρο και Τουρκία, μετά την εισβολή, μιλούν για χιλιάδες. νεκρούς εισβολείς με αδιάσειστα στοιχεία, τα οποία υπάρχουν και θα καταχωρηθούν σύντομα….

Φαίνονται εκατοντάδες τάφοι ατομικοί και ομαδικοί των φονευθέντων Τούρκων εισβολέων ανάμεσα τους και ανώτατων Τούρκων αξιωματικών π.χ. του αρχηγού των επίλεκτων δυνάμεων Καραοσλάνογλου κ.ά.π. Νεκροί όλοι από τα πυρά της ηρωικής εθνοφρουράς, η οποία με ελάχιστους στρατιώτες και πυρομαχικά, αντιμετώπισε τον πολλαπλάσιο και βαριά οπλισμένο Τουρκικό στρατό εισβολής κα τον καθήλωσε επί τρεις μέρες στον χώρο της απόβασης, μέχρι που οι εθνοφρουροί ξέμειναν από πυρομαχικά και ενισχύσεις. Οι Τούρκοι μέχρι σήμερα κρύβουν τον υπέρογκο αριθμό των θυμάτων τους, για λόγους γοήτρου, αλλά τα δεκάδες νεκροταφεία και εκατοντάδες μνημεία τόσον στην Κύπρο όσον και Τουρκία, αποδεικνύουν ότι πλήρωσαν πολύ βαρύ τίμημα για το έγκλημα τους αυτό! Στην Τουρκία όπως ανέφεραν ξένοι ανταποκριτές (CNN-ITN κλπ) σε αεροπορικές στρατιωτικές βάσεις, αλλά και στρατόπεδα τεθωρακισμένων, υπάρχουν μνημεία με δεκάδες νεκρούς πιλότους και οδηγούς τανκς, που και αυτό αποδεικνύει, επίσης ότι σε στρατιώτες αλλά και σε αεροπλάνα και σε τανκς οι απώλειες τους ήταν βαρύτατες. Τις τιμητικές αυτές στήλες οι Τούρκοι τις ανέγειραν εντός στρατοπέδων και όχι εντός πόλεων για αυτονόητους λόγους…Δεν ήθελαν να είναι προς κοινή θέα οι τόσον μεγάλες απώλειες τους…Θέμα και πάλι γοήτρου, αφού στον τουρκικό λαό οι στρατιωτικοί γκαιμπελικοίπροπαγανδιστές ανέφεραν ότι με ελάχιστες απώλειες καταλάβαμε την Κύπρο…  Zafer – Νίκη, Agir yalanlar – Bαριά αισχρά ψέματα….      

6804F73C 1CBF 4034 A5F5 38563CFB3634
KYRENIA, CYPRUS: Turkish visitors take memorial photo in front of the lists of the names of Turkish soldiers, who died in the Cyprus invasion of 1974 in the war memorial museum in Kyrenia, 23 April 2004. The two rival communities will vote simultaneously on April 24 on a UN settlement plan aimed at ending the Mediterranean island’s three-decade partition before it joins the European Union on May 1. Cyprus has been divided along ethnic lines since 1974 when Turkey invaded the Turkish Cypriot north in response to a Greek Cypriot coup aimed at uniting the island with Greece. AFP PHOTO / TARIK TINAZAY (Photo credit should read TARIK TINAZAY/AFP/Getty Images)

EF182BFE FB39 46D4 9610 44C0F66B623B

Αριστερά – Στήλες με εκατοντάδες ονόματα Τούρκων γιουρούκκηδωνεισβολέων ….Αν υπολογισθεί ότι κάθε στήλη καταγράφει περί  τα 40-50ονόματα πεσόντων Τούρκων εισβολέων ( Χώρος εισβολής) και υπάρχουν περίπου 40 στήλες, τότε το σύνολο είναι άνω των …1500 νεκρών τις πρώτες μέρες της εισβολής. Η καταμέτρηση είναι με βάση τα αδιάσειστα στοιχεία, που είναι εμφανέστατα στις στήλες. Όποιοι αμφισβητούν ας κάνουν μια επίσκεψη, για του λόγου του αληθινού …

Δεξιά – Ένα απέραντο στρατιωτικό τουρκικό νεκροταφείο, με δεκάδες ατομικούς και ομαδικούς τάφους, στο  5μίλι της Κερύνεια, όπου έγινε η απόβαση…

Σημειώνεται ότι κατά την ηρωική κατάληψη των Τουρκοκυπριακών θυλάκων εκατοντάδες ΤΚ εξτρεμιστές σκοτώθηκαν, όπως επίσης και κατά την από λάθος επίθεση κατά των Τουρκικών  πλοίων Αντατεπέ, Τσακμάκ, Κοτζατεπέ     ( Τα εξέλαβαν ως Ελληνικά πολεμικά πλοία ) από Τουρκικά αεροπλάνα, θρήνησαν εκατοντάδες νεκρούς…Επίσης η ηρωική επίθεση της ΕΛΔΥΚ που δεν ολοκληρώθηκε ( Λόγω ντροπιαστικής εντολής) ενώ βρισκόταν προ των πυλών του Κιόνελι όπου ο Ντεκτάς με τους επιτελείς του το έβαλε στα πόδια, άφησε πίσω της εκατοντάδες Τούρκους νεκρούς, όπως και στο αεροδρόμιο Λευκωσίας και την Πράσινη Γραμμή, κόμβο Κολοκασίδη κ.α. όπως και κατά τις καταδρομικές επιχειρήσεις των ΕΚ λοκατζήδων με ηγήτορες Έλληνες αξιωματικούς κατά οχυρών Τουρκικών…..στον Πενταδάκτυλο… αλλά και αλλού..

Τόσον στην Κύπρο όσον και Τουρκία διάσπαρτα είναι τα δεκάδες στρατιωτικά νεκροταφεία και μνημεία, τα οποία κυρίως τα έχουν εγκλωβίσει σε κλειστά τουρκικά στρατόπεδα, για να μην αποκαλυφθεί ο υπέρογκος αριθμός νεκρών εισβολέων για λόγους γοήτρου…                                                                Βαρύ Τίμημα…! Κάτι που ποτέ δεν υπολόγισαν, ότι θα πλήρωναν από μια λιλιπούτεια χώρα….

Δεν είναι υπερβολή, οι πιο πάνω αριθμοί νεκρών εισβολέων, τους οποίους, ούτε οι Κύπριοι δεν υπολόγισαν, αφού μετά τις μάχες αποσύροντο αμέσως για άλλες αποστολές και ως εκ τούτου ήταν αδύνατον να ασχοληθούν και με την καταμέτρηση των νεκρών Τούρκων εισβολέων. Κάποια στοιχεία θα μπορούσαν να δοθούν μόνο από το πολεμικό ημερολόγιο του αείμνηστου ηρωικού διοικητή μου ταγματάρχη Κατσίμπρα Ευθύμιο, δ/τή της ηρωικής Εφεδρείας του ΓΕΕΦ.

( Μετά τις μάχες είχαμε και την ευθύνη οπλοσυλλογής, από τους νεκρούς Τούρκους εισβολείς και ο Κατσίμπρας κατέγραφε τα πάντα… Ευελπιστώ το ημερολόγιο αυτό κάποια στιγμή να βρεθεί διότι υπάρχουν συνταρακτικά αποκαλυπτικά στοιχεία.)

Κάνοντας μια απλή αναγωγή, το κατά προσέγγιση σύνολο των νεκρών Τούρκων τις πρώτες μέρες, αγγίζει επιεικώς τα επίπεδα των 5-6000 Τούρκων νεκρών.

Ισραηλίτες στρατιωτικοί παρατηρητές εκτός από τα ειρωνικά σχόλια όσον αφορά την Τουρκική Εισβολή, σημειώνουν ότι οι απώλειες του στρατού εισβολής, ήταν δυσανάλογες σε σύγκριση με την ολιγάριθμο και σχεδόν άοπλη Κυπριακή Εθνική Φρουρά….Σε καμιά στρατιωτική σχολή του ΝΑΤΟ δεν διδάσκεται και ούτε αναφέρεται η Τουρκική Εισβολή του 1974. Απλά αναφέρεται από Νατοϊκούς αξιωματικούς ότι η Τουρκία πλήρωσε βαρύ τίμημα στη Κύπρο και αν ο Κυπριακός Στρατός ήταν πλήρως εξοπλισμένος το πλέον πιθανότερο θα ήταν οι Τούρκοι να …έπεφταν στην θάλασσα… για να φτάσουν κολυμπώντας στην Τουρκία, όσοι προλάβαιναν …

Με «επιμέλεια» τόσον η Τουρκία όσον και οι ΤΚ όντως κρύβουν μέχρι σήμερα τις βαριές απώλειες, για λόγους γοήτρου. Κάποιος ερευνητής αν μπορούσε να *επισκεφθεί όλα τα τουρκικά μνημεία και νεκροταφεία και στην Κύπρο και στην Τουρκία είναι βέβαιον ότι αθροίζοντας τους νεκρούς εισβολείς του 1974, θα είναι πολύ μεγαλύτερος, αν υπολογισθεί ότι και στην συνέχεια των μαχών η Εθνική Φρουρά μπορεί να είχε σοβαρές απώλειες μεν, αλλά σοβαρότερες είχαν οι μύριοι Τούρκοι. Αν παρουσιάζουν, ότι είναι χιλιάδες οι νεκροί Κύπριοι είναι στο μόνο σημείο που έχουν δίκαιο, διότι είναι βέβαιον, ότι οι εγκληματίες πολέμου, συμπεριλαμβάνουν τους αμάχους, γυναικόπαιδα και αιχμαλώτους πολέμου, που βασάνισαν κατέσφαξαν ή εκτέλεσαν εν ψυχρώ…μεταξύ αυτών και τον ήρωα αδελφό μου…..στενούς μου φίλους και συγγενείς …!

Όντως οι Τούρκοι Στρατηγοί της εισβολής απέκρυψαν τις σοβαρές απώλειες τόσον των νεκρών όσον και του πολεμικού υλικού, ακόμη και από τον ίδιο τον Ετσεβίτ. Μετά που αποκαλύφθηκαν, αρκετοί Τούρκοι αξιωματικοί, πέρασαν από στρατοδικείο και αγνοείται η τύχη τους… 

*Κάποιοι ξένοι ανταποκριτές αποκάλυψαν σποραδικές πληροφορίες περί του όγκου απωλειών της Τουρκίας, αλλά ο Τουρκικός στρατός απαγόρευσε αργότερα την είσοδο δημοσιογράφων σε στρατόπεδα και δημοσίευση πληροφοριών ή φώτο, για να μην αποκαλυφθούν αριθμοί, αλλά και ονόματαταανώτερων φονευθέντων αξιωματικών…

*Χρήσιμες αποσπασματικές πληροφορίες: Βιβλία Εσταυρωμένη Περήφανη Κύπρος – Εσχάτη Ικεσία, Τουρκικός τύπος – Συνεντεύξεις τούρκων Στρατηγών – Ελληνικός και διεθνής τύπος, ο οποίος ειρωνικά σχόλια, ανέφερε για τον τουρκικό στρατό εισβολής, όπως και ξένοι στρατιωτικοί παρατηρητές, ειδικά Ισραηλίτες, οι οποίοι κατέγραφαν την πορεία της απόβασης, όπως και το ΝΑΤΟ. Χρήσιμα αντικειμενικά βιβλία «Νταλγκά – Νταλγκα»  ( Κύματα – Κύματα) της διαπρεπούς δημοσιογράφου Σοφίας Ιορδανίδου. « Διαταγή – Εκτελέστε τους αιχμαλώτους» του Roni Alasor Κούρδος δημοσιογράφος, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας των σφαγών και εκτελέσων των Τούρκων εισβολέων.«Ραντεβού με τους Στρατηγούς» της διαπρεπούς δημοσιογράφου Άννας Ανδρέυο, « Η συνωμοσία στην Κύπρο – Η Αμερικανική κατασκοπεία και η Τουρκiκή εισβολή» των Brendan O Malley  (TIME) και Ian Craig ( Manchester Evening Nevs), Βιβλίο Κισσιγκερ Years off  renewal page 47, about Cyprus, Στο βιβίο αυτό ο Κισσιγκερ αποκαλύπτει ότι …το 1974 στην περιοχή της Μια Μηλιάς οι Αγγλοι είχαν κατασκευάσει σταθμό υπερσύγχρονο παρακολούθησης με ραντάρ παγκόσμιας εμβέλειας ( Εφεδρικό του Τρόοδους), του οποίου την διαχείρηση παρεχώρησαν στους Αμερικάνους, για να παρακολουθούν τις κινήσεις πυραυλικών βάσεων των Ρώσσων στο Kapustin και Tataram. Την κατασκοπευτική αυτή βάση οι Αμερικανοί «μυστικά» και ξαφνικά, την μετέφεραν μαζί με όλα τα σύγχρονα τους μηχανήματα σε άλλη βάση στην Μ. Ανατολή στις 11 Μαϊου 1974 για λόγους ασφαλείας δηλ. δύο μήνες πριν την Τουρκική εισβολή…Ποιος αδαής και εύπιστος λέει μέχρι σήμερα ότι τυχαίο ήταν το πραξικόπημα, τυχαία και η εισβολή;;; Οι Αγγλό -Αμερικανοί τα προγραμμάτισαν τέλεια σε συνεργασία με τους «συμμάχους» Τούρκους…Κινούσαν τους «πάντες» αφελείς, σαν πιόνια και ρομποτάκια, προ πολλού μέχρι, που πέτυχαν μαύρο ματ, στις 20 Ιουλίου 1974! 

Μερικά ενδεικτικα αποσπασμάτα από συνεντεύξεις Τούρκων ανώτατων αξιωματικών στο βιβλίο της Άννας Ανδρεού «Ραντεβού με τους Στρατηγούς» προς εξαγωγή συμπερασμάτων, όσον αφορά αντίσταση της μικρής Ελληνίδας Κυπρίας Κύπρου …

Το τελικό συμπέρασμα είναι πως για την Τουρκία δεν ήταν ένας περίπατος η τουρκική εισβολή, όπως ισχυρίζονται μέχρι σήμερα. Οι ανώτατοι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού φοβήθηκαν εκείνα τα πρώτα 24ωρα ότι δεν θα τα κατάφερναν και μαρτυρούν ότι έζησαν έναν εφιάλτη.

Η αποτυχία για τον τουρκικό στρατό ήταν πολύ κοντά. Ήταν τόσο κοντά, που το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό αν υπήρχε ενίσχυση της Εθνική Φρουρά και της ΕΛΔΥΚ.

Άννα Ανδρέου….Ξεκίνησα τις συνεντεύξεις έχοντας στον νου ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας εποχής. Οι Τούρκοι αξιωματικοί φεύγουν ένας-ένας από τη ζωή. «Πρέπει να καταγράψουμε την ιστορία», έλεγα σε όλους όταν τελικά κατάφερνα να τους συναντήσω.

Ανάμεσά τους και ο αντιστράτηγος Μουζαφέρ Σεβέρ, ο οποίος από τις 20 Ιουλίου που έφτασε στην Κύπρο υπηρέτησε σε ένα από τα πιο κρίσιμα πόστα, στο Διοικητήριο του Σώματος Στρατού. Ήταν ο αξιωματικός που γνώριζε ανά πάσα στιγμή πού βρισκόταν η κάθε στρατιωτική δύναμη. Είχε συνεχή επαφή με όλες τις δυνάμεις και αποφάσιζε πότε και πού θα σταλούν ενισχύσεις σε συνεννόηση με τον σωματάρχη Νουρετίν Ερσίν.

Ο Μουζαφέρ Σεβέρ λέει κάτι που δεν περίμενα να το ακούσω από τον ίδιο. Και είναι σημαντικό να το λέει ένας αξιωματικός όπως αυτός, που είχε μια συνολική εικόνα της κατάστασης των τουρκικών στρατευμάτων. Η απόβαση παραλίγο να αποτύχει.

 – Δηλαδή αν υπήρχε περισσότερη αντίσταση από την ελληνοκυπριακή πλευρά, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για σας…

 – Πάρα πολύ δύσκολα θα ήταν. Ασφαλώς για τις μάχες πρέπει να πούμε αυτό: Αυτός που είναι ψύχραιμος και που βλέπει τις πραγματικότητες, αξιοποιεί τις καταστάσεις υπέρ του. Αυτοί το έκαναν, αλλά οι δυνάμεις τους άργησαν επειδή η Εθνική Φρουρά ακόμη νόμιζε ότι η απόβασή μας στην Κερύνεια ήταν παραπλανητική και περίμεναν ότι η πραγματική απόβαση θα γινόταν στην Αμμόχωστο και στην περιοχή της Μόρφου. Αν αυτό μπορούσαν να το σκεφτούν, ότι δηλαδή η πραγματική απόβαση ήταν στην Κερύνεια, θα απέσυραν τις δυνάμεις τους από την Αμμόχωστο και τη Μόρφου και τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά…

– Δηλαδή θα μπορούσε να είχαν αποτύχει οι τουρκικές δυνάμεις;

– Θα μπορούσε. Αν είχαν σκεφτεί ότι η απόβαση στην Κερύνεια ήταν πραγματική θα έφερναν τις δυνάμεις τους από την Αμμόχωστο και τη Μόρφου και θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Ήταν η πρώτη φορά που Τούρκος αξιωματικός έλεγε κάτι τέτοιο. Ότι η Εθνική Φρουρά ήταν τόσο κοντά να αποτρέψει την απόβαση αν υπήρχε πραγματική αντίσταση. Άλλωστε, ακόμη και στην ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως ο τουρκικός στρατός ήταν τόσο ισχυρός που δεν μπορούσε να αποτραπεί η εισβολή. Τελικά δεν ήταν ακριβώς έτσι. Η Εθνική Φρουρά θα μπορούσε να φυλάξει την Κερύνεια και να αποτρέψει την εισβολή.

(Απόσπασμα από το Κεφάλαιο 3 «Αντιστράτηγος Μουζαφέρ Σεβέρ»).

   «Τα τανκς δεν αποβιβάστηκαν στο πρώτο κύμα»

Σοβαρό πρόβλημα για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προέκυψε και κατά την άφιξη των αποβατικών πλοίων στο Πέντε Μίλι της Κερύνειας. Ο αντιστράτηγος Σεβέρ μου αναφέρει κάτι που πρώτη φορά λέγεται: Ότι την πρώτη μέρα της απόβασης ο τουρκικός στρατός δεν κατάφερε να κατεβάσει τα τανκς που μεταφέρονταν στο πλοίο «TCG Ertuğrul». 

– Στο πρώτο κύμα της απόβασης δεν αποβιβάστηκαν τανκς. Ωστόσο στο σχέδιο υπήρχαν. Εάν τα 17 αυτά τανκς έβγαιναν στη στεριά την επομένη το πρωί θα είχαν φτάσει στη Λάρνακα, θα είχαν φτάσει στη Λεμεσό επειδή δεν υπήρχαν τανκς απέναντί τους για να τα σταματήσουν.

Από ιστορικά βιβλία του Α. Αντωνά, καταχωρείται ο πιο κάτω απόρρητος αποκαλυπτικός χάρτης, που επιβεβαιώνει τα λεγόμενα των Τούρκων Στρατηγών. Αυτές ήταν οι βλέψεις τους. Η ηρωϊκή καθολική αντίσταση με αυτοθυσία των εύτολμων Κυπρίων, απέτρεψαν τα αρχικά τους σχέδια για κατάληψη σχεδόν ολόκληρης της Κύπρου με εξαίρεση ένα καντόνιο, όπου θα εγκλωβίζονταν οι Έλληνες Κύπριοι … Μια Νέα Ιουστινιανή στον ίδιο μας τον τόπο ….

B91116A4 0310 4E99 BEBA 1FC908AD4992

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ./ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΑΤAXΩΡΗΣΗ. ΒΑΡΒΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ 1974. ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΧΑΡΤΗ JESTINEL/ OPERATION ATTILA. Τop secret Turkish military map – Gok GizliTurk Askeri Haritasiαπόρητος αυτός χάρτης ανευρέθη σε αιχμάλωτο Τούρκο Συνταγματάρχη ειδικών δυνάμεων, που συνελήφθη στις μάχες των Βορείων Προαστείων, όπου η Ηρωική Εθνοφρουρά, όχι μόνο κατατρόπωσε τους Βαρβάρους, αλλά και σθεναρά κράτησε τις γραμμές άμυνας Λευκωσίας. Ο Τούρκος κατά δήλωση του ονομαζόταν JESTINEL Savgul ή Sevgum(;). Κατά την σύλληψη του προσπάθησε να καταστρέψει τα εγγραφα, αλλά τον καθήλωσε Κύπριος έφεδρος ανθυπολοχαγός. Τα έγγραφα παραδόθηκαν άμεσα στα χέρια του Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος με την αμέριστο συμπαράσταση όλων των Πολιτικών αρχηγών τα γνωστοποίησε σε διεθνές διπλωματικό επίπεδο. Κρίνεται ότι α) Η σύμπνοια των Πολιτικών αρχηγών και β) Ο ηρωισμος της Ε.Φ. που κρατησε τις αμυντικές γραμμές Λευκωσίας απέτρεψαν τα χειρότερα. Όπως διπιστώνεικάποιος με βάση τις σχεδιαζόμενες επιθετικές ενέργειες των εισβολέων, θα εγκλώβιζαν τους Κυπρίους σε ένα καντόνιο, μεταξύ περιχώρων Πάφου και προαστίων Λάρνακας (Λεύκαρα). Τελικά όλοι Λεμεσιανοί ή μάλλον Πάφιοι θα γινώμασταν….διότι εάν οι υπέρτεροι βάρβαροι ειισβολείς έφταναν μέχρι προάστια Λεμεσού κανένα ενδοιασμό δεν θα ειχαν για να την καταλάβουν.. Μια Ν. Ιουστινιανή σε πάτρια εδάφη..ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΕΑΝ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΆΝΕΤΟ, ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΥΛΛΗΡΙΑ ΠΈΡΑΝ ΤΟΥ ΚΑΝΤΟΝΙΟΥ ΚΟΚΚΙΝΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΠΑΦΟ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΡΑ….ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΧΡΙ ΛΕΜΕΣΟ….

Υπάρχουν σχετικές δηλώσεις του Γλαύκου Κληρίδη.

– Γιατί δεν βγήκαν τα τανκς στη στεριά;


– Δεν κατάφεραν να τα βγάλουν. Αυτή είναι μια υπόθεση που κάνω εγώ. Λέω ότι μάλλον αυτό έγινε. Επειδή αυτά είχαν φορτωθεί. Πόσοι τόνοι είναι; 40 τόνοι τανκς. Τότε δεν υπήρχαν γερανοί σε κάθε πλοίο να σηκώσουν 40 τόνους τανκς. Αυτό ήταν για δική σας καλή τύχη… Να, σας έχω πει ότι κάνω έρευνα σχετικά με το ζήτημα της φόρτωσης στο σχέδιο. Αν το βρω θα βρω και την αιτία, αλλά τα τανκς δεν βγήκαν.

– Ούτε και αργότερα βγήκαν;

– Όχι δεν κατάφεραν να τα κατεβάσουν.

– Δηλαδή επέστρεψαν στην Τουρκία;

– Επέστρεψαν και μετά επανήλθαν. Ήρθαν στο τρίτο κύμα. Ήρθαν μαζί με τη Μεραρχία. Ήρθαν με το πλοίο ή το καραβάνι με το οποίο ήρθε ο στρατηγός Μπεντρεντίν Ντεμιρέλ. Τότε ασφαλώς ο χώρος είχε διευρυνθεί, η παραλία διορθώθηκε. Αν όμως έβγαιναν με το πρώτο κύμα τότε δεν θα υπήρχαν τανκς απέναντί τους να τα ανακόψουν. Ναι υπήρχε ένα τάγμα τανκς σε ένα χώρο κοντά στο αεροδρόμιο Λευκωσίας. Νομίζω ότι ήταν κάπου 33 τανκς αλλά ήταν όλα τανκς της εποχής του Β Παγκοσμίου Πολέμου, ρωσικά τανκς Τ-34. Εμείς μάλιστα ήμασταν περίεργοι κάθε φορά. Πηγαίναμε στις παρελάσεις και περιμέναμε να δούμε αν θα περάσουν μπροστά από τον Μακάριο και πόσα θα παρουσίαζαν πρόβλημα και θα σταματούσαν μπροστά στον Μακάριο. Αλλά και πάλιτρία-τέσσερα τέτοια τανκς ήταν που μας έκαναν να ιδρώσουμε –για να το πω μαλακά– εκείνες τις τρεις πρώτες μέρες της απόβασης.

«Μπορούσαμε να πάρουμε όλη την Κύπρο εκτός από το Τρόοδος»

«Εκτός από το Τρόοδος που προσφερόταν για ανταρτοπόλεμο, μπορούσαμε να πάρουμε την υπόλοιπη Κύπρο. Αλλά ο διοικητής Στρατιάς μας είπε ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Ο διοικητής Β’ Στρατιάς, στρατηγός ΣουάτΑκτουλγκά, είχε προτείνει να πάρουμε το Αεροδρόμιο Λάρνακας (εννοεί προφανώς το αεροδρόμιο Λευκωσίας) και μάλιστα τη Λάρνακα. Είναι στρατηγικό σημείο, είπε. Αν εμείς παίρναμε τη Λάρνακα και το αεροδρόμιο, τότε θα ξεκινούσε αμέσως παζάρι και δεν θα κρατούσε τόσο πολύ το Κυπριακό. Το Γενικό Επιτελείο είπε όχι. Οι γραμμές θα είναι αυτέςείπε. Η πρόταση για κατάληψη της Λάρνακας ήταν μια πολύ καλή πρόταση κατ’ εμένα».

(Απόσπασμα από το Κεφάλαιο 2 «Πλοίαρχος Νεσέτ Ίκιζ»).

«Το τανκ πέρασε πάνω από τους στρατιώτες»

Ο Εργκίν Κονούκσεβερ μπήκε σε ένα από τα τανκς και προχώρησε μαζί με τα τουρκικά στρατεύματα, καλύπτοντας την προέλαση προς την Αμμόχωστο. «Έβαλα μια κουβέρτα στο πίσω μέρος του τανκ κι έτσι πήγα στον πόλεμο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος αν θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου», μου εξήγησε. Είναι περήφανος για τη γενναιότητά του ως δημοσιογράφος στο μέτωπο του πολέμου.

Η Εθνική Φρουρά έβαλλε εναντίον των τουρκικών τανκς, σε ένα εκ των οποίων βρισκόταν και ο *Εργκίν Κονούκσεβερ. «Με τη βοήθεια του Αλλάχ δεν μας χτύπησαν εμάς, αλλά υπήρχαν άλλα τανκς που χτυπήθηκαν, και αυτοί που βρίσκονταν μέσα κάηκαν».
Θυμάται ότι εκείνη τη μέρα καθ’ οδόν προς την Αμμόχωστο ένα καμουφλαρισμένο πολυβόλο έριχνε εναντίον των τουρκικών τανκς, αλλά τα τουρκικά άρματα συνέχισαν προς την κατεύθυνση του πολυβόλου μέχρι που το χτύπησαν και το αναποδογύρισαν. Καθώςαναποδογυριζόταν, έπεσαν 5-6 άτομα.
«Υπολογίζω ότι το τανκ πέρασε πάνω από τους στρατιώτες. Εγώ τράβηξα τις φωτογραφίες αυτών των 5-6 ατόμων την ώρα που περνούσε το τανκ από πάνω τους», μου λέει ο Τούρκος δημοσιογράφος…..

*Ο ίδιος συνελήφθη αργότερα από τη ΕΦ και όλα τα φιλμ φώτο κατασχέθηκαν, Φυλάσσονται στο απόρρητο αρχείο ΓΕΕΦ – ΓΕΕΘΑ και καιρός είναι να βγουν στην δημοσιότητα, για να αποκαλυφθεί η  βαρβαρότητα του τουρκικού στρατού και των ηγετών του… Τα περί κατευνασμού και παραμύθια είναι ασύμβατα με την ιστορία… Σιγάν την αλήθειαν χρυσόν εστι θάπτειν. Πυθαγόρας

294F640C 7FCD 4E85 ACE2 347D0020DBAD C41D9673 B078 4698 A679 2EA1B0582B50

Τα πιο πάνω λυρικά – επικά αποσπάσματα, τααφιερώνω εξαιρετικά σε όσους εγκατέλειψαν και πρόδωσαν την Ελληνική Κύπρο και οι οποίοι δεν θα μας συγχωρέσουν ποτέ για την επαίσχυντη τους πράξη αυτή. Ο Ελληνισμός θα τους θυμάται και θα τους αναθεματίζει αιώνια 

Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια για την Προδομένη, Εσταυρωμένη αλλά ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ…

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά – Συγγραφέα από Ελληνική Κύπρο ….

www.ledrastory.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ