Γιώργος Χαρβαλιάς: «Με ανησυχεί η άμβλυνση στη κοινή γνώμη των αντανακλαστικών στα εθνικά θέματα»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Χαρβαλιάς, σήμερα στο ράδιο 98.4 , εξήγησε γιατί η αναθεωρητική στάση της Τουρκίας , έναντι της Ελλάδας αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν είναι θέση μόνο του Ερντογάν, αλλά διαπερνά το σύνολο της τουρκικής πολιτικής σκηνής, στη λογική μίας μεγάλης περιφερειακής δύναμης που διεκδικεί ρόλο και χώρο ευρύτερα στη Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, υπάρχει η μονοφωνία ενός «ορθολογισμού» που τον τόνο δίνει η επιλογή της Ε.Ε. , δηλαδή της Γερμανίας, που ελπίζει ότι με υποχωρήσεις και κατευνασμό , η Τουρκία θα αμβλύνει τις απαιτήσεις της. Ο Γ. Χαρβαλιάς, επεσήμανε, πως μια άλλη ορθολογιστική πολιτική , που μιλάει για ικανότητα αποτροπής της Ελλάδας, ως ανάχωμα σε βάρος των εθνικών μας δικαιωμάτων, βαφτίζεται ατυχώς «ακραία» άποψη, σε συνδυασμό με δυνάμεις της Ε.Ε. και πρωτίστως της Γερμανίας, μέσω Ιδρυμάτων «σκέψης» , ώστε να εξαφανιστεί κάθε άλλη φωνή.

Προβάλλεται μάλιστα ως πολιτική ορθότητα , ένα σενάριο «φινλανδοποίησης» ή δορυφόρου της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας, στη λογική ότι είμαστε μια μικρή μεν αλλά ευρωπαϊκή χώρα, που μπορεί να ευημερήσει , αρκεί να εφαρμόζει κατευνασμό στις Τουρκικές απαιτήσεις , ακόμη και υποχωρώντας σε καταστάσεις στο όνομα του ορθολογισμού . Ο Γ. Χαρβαλιάς, μίλησε για την στάση των διεθνών δρώντων στη περιοχή , σημειώνοντας ότι η Τουρκία για την ώρα εμφανίζεται ως μια δύναμη που αυτό που λέει το εννοεί, σε αντίθεση με εμάς που πολλές φορές εκφραζόμαστε με αμφισημία ή και φοβικά σύνδρομα , ως δεδομένοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ