Υποχώρησε η ΝΔ μπροστά στις πιέσεις της Ελληνικής Λύσης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Χασάπη Πέτρου

Στα άρθρα 8 και 32 του νομοσχεδίου για τα οπτικοακουστικά ΜΜΕ, το οποίο συζητήθηκε στη Βουλή, υπήρχε η απαγόρευση υποκίνησης βίας ή μίσους κατά μέλους «εθνικής μειονότητας». Η φράση αυτή, άφηνε άμμεσα να εννοηθεί, ότι υπάρχει κάποια «εθνική μειονότητα» στην Ελλάδα που έπρεπε να προστατευθεί.

Εναντίον αυτής της αναφοράς, το κόμμα της Ελληνικής Λύσης έκανε ένσταση αντισυνταγματικότητας, καθόσον πουθενά στο ελληνικό Σύνταγμα δεν υπάρχει αναφορά για ύπαρξη «εθνικής μειονότητας», ούτε φυσικά υπάρχει στην πραγματικότητα κάποια «εθνική μειονότητα» στην Ελλάδα.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25, καταψήφισαν την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Ελληνική Λύση. Και την καταψήφισαν, παρότι ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Λιβάνιος ομολόγησε το ουσιαστικά βάσιμο του αιτήματος.

Την ώρα που το «Τσεσμέ» θα έρθει από τις 18 Φεβρουαρίου έξω από το Πήλιο, τα πιο πάνω κόμματα καταψήφισαν την απάλειψη της αναφοράς περί «εθνικής μειονότητας». Αναρωτιέμαι αν τελικά έχει πάτο αυτή η παρακμή;

Ευτυχώς τουλάχιστον που η κυβέρνηση αντιλήφθηκε τις αιτιάσεις της Ελληνικής Λύσης και υποχωρώντας από την αρχική της θέση, τελικά απάλειψε τη συγκεκριμένη αναφορά περί «εθνικής μειονότητας» και διασώθηκε η αλήθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ