16/04/2021

Η μαφία των φυλακών και οι κρυμμένες συνομιλίες

Έφτασε στο τέλος της η έρευνα του εφέτη-ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου για τη μαφία των φυλακών που τόσο είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα πριν δύο χρόνια.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση μεταξύ των άλλων είναι οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Γιώργος Αντωνόπουλος, Θεόδωρος Παναγόπουλος και ο αλβανικής καταγωγής έγκλειστος των φυλακών Κλοντιάν Λεκοτσάι, ενώ παράσταση πολιτικής αγωγής έχει κάνει ο γνωστός από το σκάνδαλο της Energa επιχειρηματίας, Άρης Φλώρος.

Συμφωνα με δικαστικές πηγές όμως, για ανεξήγητους λόγους πολλές νομίμως υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων δεν έχουν απομαγνητοφωνηθεί! Και το ερώτημα είναι, για ποιο λόγο έγινε επιλεκτική απομαγνητοφώνηση από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ;

Συμφώνησε ο κύριος Νικόπουλος με την τακτική αυτή χωρίς ο ίδιος να έχει ακούσει τις συνομιλίες; Δεν θα έπρεπε οι δικαστές που θα εκδώσουν το σχετικό βούλευμα να έχουν υπόψη τους όλο το αποδεικτικό υλικό; Σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η ανάκριση ήταν “στοχευμένη” για να εξυπηρετηθούν “αλλότρια συμφέροντα”.

Όμως σε τόσο σοβαρές υποθέσεις δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές. Καλό θα ήταν λοιπόν, να απομαγνητοφωνηθούν – έστω και τώρα – ΟΛΕΣ οι συνομιλίες μεταξύ δικηγόρων και των κρατουμένων που κατηγορούνται ως μέλη της μαφίας των φυλακών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ