Lockdown – Μηδεια – Λιγναδης: Τα τρία κακά συναπαντήματα του Μητσοτακη που τσακιζουν την κυβέρνηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση Μητσοτακη πλέον οδεύει προς την ολική κατάρρευση της. Οι παλινωδίες της με το lockdown που κάθε μέρα αντί να περιορίζεται γίνεται όλο και πιο σκληρό, η Μηδεια που άφησε ακόμη και περιοχές προνομιούχων γαλάζιων ψηφοφόρων χωρίς ρεύμα για δυο, τρεις ακόμη και τέσσερις μέρες και τωρα η υπόθεση του πρωθυπουργικού φίλου Λιγνάδη αποτελούν πλέον ένα ισχυρό τρίπτυχο που οδηγεί τον Κυριακο Μητσοτακη στην πλήρη κατάρρευση.

Οι βουλευτές της ΝΔ θα κληθούν πολύ σύντομα να επιλέξουν ή να ακολουθήσουν το μονοπάτι των πρόωρων εκλογών που φυσικά μόνο ρόδινες δεν θα είναι ή του σχηματισμού μιας νέας κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή με κορμό την ΝΔ στα πρότυπα του Παπαδήμου του 2011 και πρωθυπουργό πρόσωπο πιθανότατα από τον χώρο της κεντροδεξιάς με αποδοχή όμως και από κομμάτια της κεντροαριστεράς.

Ήδη ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ παρασκηνιακά είναι έτοιμο για αυτό το μεγάλο βήμα, άσχετα με την υποτιθέμενη σκληρή κριτική κάποιων βουλευτών του στην σημερινή κυβέρνηση. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ τα έχει ξαναβρεί με την ΝΔ στο πρόσφατο παρελθόν και δεν θα χάσει την ευκαιρία να ξανακυβερνήσει.

Στο χέρι του πρωθυπουργού είσαι πλέον να αποφασίσει αν θα επιλέξει το καλό της χώρας αποχωρώντας αξιοπρεπώς με προσχημα την πανδημία και την  ανάγκη σχηματισμού εθνικής κυβέρνησης ή αν θα επιλέξει την αυτοκαταστροφική πρόωρη προσφυγή στις κάλπες από όπου η ΝΔ θα βγει σημαντικά αποδυναμωμένη και ακόμη και αν ειναι πρωτο κόμμα τα ποσοστά της θα είναι τόσο χαμηλά που δεν θα της επιτρέπουν να επιλέξει πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ