Σωματείο Αδούλωτη Κερυνεια: Ο Antonio Guterres δεν τυγχάνει πλέον της εμπιστοσύνης του Κυπριακού Λαού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Antonio Guterres δεν τυγχάνει πλέον της εμπιστοσύνης του Κυπριακού Λαού για να συνεχίσει να είναι Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Με αφορμή τις πληροφορίες ότι ο Antonio Guterres ενδιαφέρεται να υπηρετήσει ακόμη μια θητεία ως Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, το Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια» έστειλε στον Πρωθυπουργό της Βρετανίας και τους Προέδρους της Αμερικής , Ρωσίας, Κίνας και Γαλλίας επιστολή– υπόμνημα με την οποία τους ζητεί να μην επαναδιοριστεί στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ο Antonio Guterres διότι, με τη διαχείριση που κάμνει στο Κυπριακό έχασε την εμπιστοσύνη του Κυπριακού Λαού. Οι λόγοι εξηγούνται στην επιστολή. Παρόμοια επιστολή στάληκε και στονΠρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας του και η Κυπριακή Κυβέρνηση να άρει την εμπιστοσύνη της στον Antonio Guterres.

Η επιστολή μας

«Με αφορμή τις πληροφορίες ότι ο Antonio Guterres ενδιαφέρεται να υπηρετήσει ακόμη μια θητεία ως Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, σας μεταφέρουμε την άποψή μας ότι δεν είναι άτομο κατάλληλο να συνεχίσει ως Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού. Αξιολογούμε τη θητεία του Antonio Guterreς  και καταθέτουμε την άποψή μας αυτή ως αποτέλεσμα της εμπειρίας που αποκτήσαμε από τη συμπεριφορά και τη διαχείριση που κάνει ο Antonio Guterres στο Κυπριακό.

Ενεργεί εκτός του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ του οποίου υποτίθεται είναι θεματοφύλακας.  Οι καλές του Υπηρεσίες έπρεπε να προσφέρονται πάντοτε σύμφωνα με τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. Δυστυχώς αυτό δεν ίσχυσε ποτέ. Το Κυπριακό είναι ένα θέμα Διεθνές , στρατιωτικής εισβολής , κατοχής και παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αποτελεί περίπτωση ξεκάθαρα βάναυσης παραβίασης του καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, της Οικουμενικής Διακήρυξης και σωρείας άλλων Διεθνών Συμβάσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Και όμως, ο Antonio Guterres ουδέποτε σε εκθέσεις του σας παρουσίασε το Κυπριακό ως τέτοιο θέμα, βάναυσης παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου. Όχι μόνο εξισώνει το θύμα με τοθύτη αλλά, μεροληπτεί υπέρ του θύτη  και  υποβάλλει ιδέες και εισηγήσεις αντίθετεςπρος τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.

Έχει υιοθετήσει για λύση του Κυπριακού τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά: • αποδέχεται την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και την κατοχή εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κράτους Μέλους του ΟΗΕ, ως βάση για τη λύση του Κυπριακού• αποδέχεται  το βίαιο εκτοπισμό και το  Εθνικό ξεκαθάρισμα από τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας του 85% του γηγενούς πληθυσμού της νήσου μας. Αποδέχεται τον αποκλεισμό της επιστροφής μας στα σπίτια και τις περιουσίες μας ώστε να βολευθεί η λύση ΔΔΟ. Για να σας θυμίσουμε το μέγεθος της ανθρώπινης τραγωδίας που γίνεται αποδεκτό από το Γενικό Γραμματέα τουΟΗΕ, οι εκτοπισμένοι και πρόσφυγες της Κυπριακής τραγωδίας αντιστοιχούμε  με 21.5 εκατομμύρια Βρετανούς,22.4 εκατομμύρια Γάλλους, 48.3 εκατομμύρια Ρώσους. 109.4 εκατομμύρια Αμερικανούς  και  466 εκατομμύρια Κινέζους, πολίτες.• Αποδέχεται  το ξεσπίτωμα και τη βίαιη και εκβιαστική μεταφορά των Τουρκοκυπρίων από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα εδάφη διαχωρίζοντας τον μέχρι το 1974 ανάμεικτο πληθυσμό της Κύπρου στη βάση φυλής και θρησκείας. Επιβραβεύει το βασικό στόχο της Τουρκικής εισβολής και κατοχής που ήταν να μαζευτούν όλοι οι Τουρκοκύπριοι σε μια εδαφική ζώνη για να δικαιολογείται η λύση ΔΔΟ.• αποδέχεται το μαζικό εποικισμό της Κύπρου από Τούρκους εποίκους, τους οποίους η Τουρκία κουβάλησε για να αναπληρώσουν εμάς τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους και να δικαιολογήσουν τη δημιουργία Κράτους.

Όλα τα πιο πάνω που αποδέχεται και προωθεί ο Antonio Guterres ευρίσκονται σε αντίθεση με τις πρόνοιες του καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ του οποίου είναι θεματοφύλακας. Επιβραβεύει την Τουρκία για τα κατά συρροή εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μέλους των Ηνωμένων Εθνών  και του Λαού μας. Αυτές μας οι διαπιστώσεις μπορούν εύκολα να γίνουν με απλή ανάγνωση των Εκθέσεών του για το Κυπριακό και των Ψηφισμάτων που προωθούντο από μέρους του κοντά σας και τα οποία στο τέλος, δυστυχώςεγκρίνοντο από τις χώρες σας, Μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι να χάνει ο Διεθνής Οργανισμός την αξιοπιστία του στα μάτια της ανθρωπότητας  η οποία έκτισε ελπίδες για το μέλλον, στην ύπαρξη και λειτουργία του Οργανισμού, στη βάση αρχών.

Μπορείτε να επανορθώσετε και να συμβάλετε στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας του Διεθνούς Οργανισμού, μη αποδεχόμενοι τον επαναδιορισμό του Antonio Guterres  και να μεριμνήσετε να αντικατασταθεί με άλλο, ο οποίος να δεσμευθεί να λειτουργεί πάντοτε σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και όχι στη βάση σκοπιμοτήτων και συμφερόντων.

Γι’ αυτό το θέμα, καθώς και για το Κυπριακό γενικότερα,  σε σχέση πάντοτε και με το αναφαίρετό μας δικαίωμα να επιστρέψουμε στις πατρογονικές μας εστίες, από τις οποίες έχουμε βίαια εκδιωχθεί με συνοπτικές διαδικασίες γενοκτονίας, ζητούμε επείγουσα συνάντηση μαζί σας για να συζητήσουμε τα θέματα αυτά.»

Η επιστολή μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι η ακόλουθη: ΑΚ42202127022021, ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΥΠΕΞ ΚΔ20210228

ΠΗΓΗ: adoulotikerinia.com.cy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ