Ξανανοίγει την οικονομία 100% το Τέξας: Αίρει την υποχρέωση των κατοίκων να φορούν μάσκα ο Άμποτ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τερματίζει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μασκών από τους κατοίκους και ότι θα επιτρέψει
να ανοίξουν εκ νέου όλα τα εμπορικά καταστήματα, κρίνοντας ότι η δεύτερη πολυπληθέστερη αμερικανική πολιτεία διαθέτει «τα μέσα για να προστατεύσει» τον πληθυσμό του από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Από την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα), όλα τα εμπορικά καταστήματα κάθε είδους θα μπορούν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν στο 100% της δυναμικότητάς τους», διαβεβαίωσε ο κυβερνήτης σε διάταγμά του με το οποίο βάζει εξάλλου «τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλη την πολιτεία», μέτρο που εφαρμοζόταν από τον Ιούλιο του 2020.

«Χάρη στις ιατρικές προόδους, τα εμβόλια και τις θεραπείες αντισωμάτων, το Τέξας διαθέτει πλέον τα μέσα για να προστατεύσει τους Τεξανούς από τον ιό», συμπλήρωσε ο Γκρεγκ Άμποτ.

Πάνω από 44.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2,66 εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

hellasjournal.com/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ