Μπάχαλο με τα sms και τα νέα μέτρα – Έχουν μπερδέψει τον κόσμο και δεν ξέρουν τι ισχύει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια γενικευμένη σύγχυση επικρατεί στους πολίτες σχετικά με τα νέα μέτρα καθώς από ότι φαίνεται υπάρχει ένα κλίμα που καλλιεργείται με μαεστρία από τα ΜΜΕ με τις ευλογίες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτακη.

Ενώ επιτρέπεται η μετακίνηση μέσα στα όρια του δήμου με τον κωδικό 2 και 6 και τα δυο χιλιόμετρα είναι το όριο που ισχύει για διαδημοτικές μετακινήσεις, δηλαδή αν κάποιος μένει στα όρια ενός δήμου να μπορεί να ψωνίσει τα απαραίτητα από ένα κοντινό μαγαζί που ανήκει σε γειτονικό δήμο, υπάρχει μια σύγχυση στον κόσμο για το αν ισχύουν τα δυο χιλιόμετρα και σαν όριο για μετακίνηση μέσα στον ίδιο δήμο.

Από την κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκαν να αποσαφηνίσουν αρχικά το θέμα ώστε να τρομάξουν περισσότερο οι πολίτες και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Γενικότερα υπάρχει και ένας έντονος φοβος που αφορά τις  μετακινήσεις με τον κωδικό 4 για τη βοήθεια στο σπίτι καθώς θα πρέπει να αποδεικνύουν οι πολίτες με δικαιολογητικά ότι όντως πηγαίνουν για να προσφέρουν βοήθεια σε κάποιον που έχει ανάγκη αλλά δεν διευκρινίζεται τι είδους δικαιολογητικά απαιτούνται.

Γενικότερα από την κυβέρνηση δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες στην κατανόηση των μέτρων, μαλιστα γίνεται το αντίθετο, θέλουν τους πολίτες μπερδεμένους και τρομαγμένους ώστε να κλειστούν στο σπίτι χωρίς πολλά πολλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ