7 Μαρτη 2004: Σαν σήμερα κατέρρευσε ο Κώστας Σημιτης από την εξουσία – Τον κατατρόπωσε στις εκλογές ο Κώστας Καραμανλής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

7 Μαρτίου 2004, πριν 17 χρόνια ο Κώστας Σημιτης κατέρρευσε από την εξουσία, αφού πρώτα δραπέτευσε από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παραδίδοντας το δακτυλίδι της διαδοχής στον Γιωργακη Παπανδρέου, ώστε να μην χρεωθεί ο ίδιος την ήττα των εκλογών.

https://www.dailymotion.com/video/x7zrc5h

Στις 07 Μαρτίου του 2004 η γαλάζια παράταξη κατάφερε μια μεγαλειώδη νίκη με ηγέτη τον Κώστα Καραμανλή απέναντι στο σύστημα Σημιτη που σήμερα όμως έχει επιστρέψει πλέον στην εξουσία μέσω της κυβέρνησης του Κυριακου Μητσοτακη, αλλοιώνοντας την φυσιογνωμία και κυρίως την πολιτική κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας.

17 χρόνια μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μπολιάσει την κεντροδεξιά παράταξη με ένα μείγμα εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ με ακροδεξιές τοποθετήσεις και επιλογές σε κοινωνικά θέματα και εθνομηδενιστές τάσεις στα εθνικά. Το πως τον κατάφερε αυτό τον συνδυασμό μόνο ο ίδιος ο Μητσοτάκης το ξέρει.

17 χρόνια μετά ο Χρυσοχοϊδης που κατηγορούσε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι έκανε την Αθήνα, Καμπουλ, είναι σήμερα υπουργός της ΝΔ και της κυβέρνησης του Κυριακου Μητσοτακη. Οι τότε υβριστές του Καραμανλή χαίρουν εκτίμησης από την σημερινή ηγεσία του Μεγάρου Μαξίμου και πολλοί από αυτούς έχουν και υπουργικές θέσεις όπως πχ ο Αδωνις Γεωργιαδης που ήταν από τους μεγαλύτερους πολέμιους των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, ειδκικοτερα από το 2007 και μετά που εκλεκτηκε βουλευτής με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

Τι κοινό έχει η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή πλέον με την σημερινή ΝΔ του Κυριακου Μητσοτακη όπως την κατάντησε;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ