Εσείς μας διχάζετε, κύριε Μητσοτάκη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κυριάκος ακολουθεί την ίδια μέθοδο παντού: αρνείται να ανοίξει τη χύτρα για να φύγει ο ατμός, αρνείται να απομακρύνει συνεργάτες, προκαλώντας το κοινό αίσθημα

Του ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΡΓΗ

Αρκετές φορές η ελληνική κοινωνία έχει «διχαστεί» εξαιτίας των πολιτικών συμπεριφορών εκείνων οι οποίοι έχουν υποχρέωση να λειτουργούν ενωτικά. Δυστυχώς όμως βάζουν πάνω απ’ όλα το προσωπικό-κομματικό «όφελος». Οποιο θεωρούν αυτοί «όφελος», μη μπορώντας να αντικρίσουν την αλήθεια…

Στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα περίμενε κανείς ότι η αποδοχή που γνώρισε στις εκλογές του 2019 θα τον έκανε σοφότερο όσον αφορά τη διαχείριση στις δύσκολες ώρες. Πόσο μάλλον όταν επί έναν χρόνο η χώρα μας βιώνει, μαζί με τον υπόλοιπο πλανήτη, την καταστροφική πανδημία.

Αντ’ αυτού ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν ξέφυγε από το «μοντέλο», αλλά δημιούργησε ένα δικό του, σπάζοντας εν συνεχεία το καλούπι. Ο ίδιος άνθρωπος που επικαλείται διαρκώς την ενότητα είναι αυτός που με την πολιτική, τον λόγο, τα έργα και τους συνεργάτες του «διχάζει». Τελευταίο παράδειγμα, ο… συνήθης ύποπτος Αδωνις Γεωργιάδης με την «πατάτα» του μήνα: «Η Αριστερά διαδίδει σκόπιμα τον ιό, για να παραμείνουμε σε καραντίνα»!

Τα τελευταία γεγονότα, δυστυχώς, επιβεβαίωσαν 100% τα περί «διχασμού». Η απαράδεκτη διαχείριση της αναίτιας επίθεσης αστυνομικών σε βάρος πολιτών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όσα ακολούθησαν, με τη διαδήλωση και τον ελεεινό ξυλοδαρμό του αστυνομικού από «ενωμένους χουλιγκάνους», όχι από διαμαρτυρόμενους πολίτες, αλλά και η «λογική» του πρωθυπουργού σχετικά με τη χρήση των social media έχουν αυξήσει κατακόρυφα τη λαϊκή οργή για τους διχαστικούς χειρισμούς της κυβέρνησης. Παρεμπιπτόντως: Για το δυστύχημα που συνέβη έξω από τη Βουλή και στοίχισε τη ζωή σε ένα παλικάρι 23 ετών οι Ελληνες ενημερώθηκαν από τα social media, όχι από τα παραδοσιακά ΜΜΕ. Οπως και για τη φρικαλέα προσπάθεια «συγκάλυψης» από κάποιους αξιωματούχους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί την ίδια μέθοδο παντού: αρνείται να ανοίξει τη χύτρα για να φύγει ο ατμός, αρνείται να απομακρύνει συνεργάτες του στην κυβέρνηση όταν εκείνοι δεδομένα τα κάνουν μαντάρα, προκαλώντας το κοινό αίσθημα. Το έπραξε με τη Μενδώνη, με τον Αρκουμανέα, ενώ, φυσικά, όσον αφορά τον Χρυσοχοΐδη, μόνο που δεν τον έχει… παρασημοφορήσει!

Δήλωσε ότι θεωρεί… κακό για τη δημοκρατία μας τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο διάλογος των νέων στα social media, λησμονώντας επίτηδες ότι, αν δεν υπήρχαν αυτά, ώστε να αναρτηθούν από τους πολίτες τα ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ βίντεο παραβατικής συμπεριφοράς οργάνων της τάξης, θα ζούσαμε σε μια χώρα στην οποία επίσημα ΜΜΕ μπορούν να παραποιούν την αλήθεια τόσο σε εικόνα όσο και σε ρεπορτάζ.

Η κυβέρνησή του έχει χειριστεί με τρόπο κοινωνικά απαράδεκτο το μέγα θέμα της πανδημίας. Με τον ίδιο και χειρότερο στέκεται απέναντι στο προφανές δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται όταν αισθάνονται αδικημένοι, δίχως να κινδυνεύουν από κυνηγητό και κλομπ από ορισμένους αστυνομικούς που δεν έχουν την παιδεία, τη μόρφωση και την εκπαίδευση να εκπροσωπήσουν το Σώμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καταλάβει ότι ο βασικός «αντίπαλός» του δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας αλλά ο λαός, που εδώ και δεκαετίες έχει πετάξει τον αυταρχισμό από τον σβέρκο του. Αυτός που είναι κλεισμένος σε ένα παρατεταμένο lockdown καταστροφής από τον περασμένο Νοέμβριο, βιώνει επαγγελματικά, κοινωνικά και οικονομικά τον όλεθρο και είναι υποχρεωμένος να ακούει τώρα τους λοιμωξιολόγους (και την κυβέρνηση) να παραδέχονται ότι έκαναν λανθασμένους χειρισμούς. Οπως, αν θυμάστε, παραδέχονταν οι περιβόητοι θεσμοί και το ΔΝΤ ότι είχαν κάνει λάθη με τα Μνημόνια, χρησιμοποιώντας σαν πειραματόζωα τους Ελληνες.

Είναι φρικτό να μην έχεις δουλειά επί πέντε μήνες, αλλά ταυτόχρονα να ακούς ότι η πανδημία καλπάζει, τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται, οι ΜΕΘ ασφυκτιούν, το lockdown και η ανεργία θα παραταθούν άγνωστο για πόσο ακόμα!

Και στην «κορυφογραμμή» όλων αυτών υπάρχει ένας πρωθυπουργός που μας κουνάει διαρκώς το δάχτυλο και με «ερντογανικές» συμπεριφορές δηλώνει ότι του φταίνε οι Ελληνες στα social media! Αλλά προφανώς… χαιρετίζει τις «προπαγανδιστικές» τακτικές σε ΜΜΕ, που δυστυχώς έχουν πέσει κάτω από τη βάση στον βαθμό αξιοπιστίας.

Ο λόγος και οι πράξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρα «διχαστικά». Και έχουν οδηγήσει την ήδη εξαθλιωμένη ελληνική κοινωνία στα «κόκκινα» της οργής της. Αν πιστεύει ότι όλα αυτά μπορεί να… ελεγχθούν με ρεπορτάζ «μαϊμού», τότε προφανώς έχει προσγειωθεί από άλλο πλανήτη. Μπορεί να κοροϊδέψεις λίγους ή πολλούς για λίγο καιρό. Δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα…

Δημοκρατία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ