17/06/2021

Χαλάρωση των μέτρων: Πηγαίνετε να κουρευτειτε το μήνυμα της κυβέρνησης που ανοίγει τα κομμωτηρια

Μέτρα χαλάρωσης ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Κυριακου Μητσοτακη με το μόνο καινούργιο που μπορούν να κάνουν οι πολίτες είναι να πάνε να κουρευτούν καθώς ανοίγουν κουρεία και κομμωτηρια.

Τα μέτρα αναλυτικά όπως ανακοινώθηκαν:

-η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει ενιαία σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με έναρξη των νέων μέτρων από αύριο.

-η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης άκρων τηρουμένων όλων των αυστηρών πρωτοκόλλων, από τη Δευτέρα το πρωί

-η επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων με επισκέψεις έως τριών ατόμων εκτός αν αφορά σε οικογένειες , με χρήση SMS με κωδικό 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος.

-η λειτουργία των δημοσίων πάρκων, με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες , με χρήση SMS με κωδικό 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος.

Άρα επισκέψεις σε πάρκα και αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπονται χωρίς χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής, αλλά μόνο με τα πόδια και ή ποδήλατο. Ό,τι ισχύει δηλαδή σήμερα για τον κωδικό 6.

-η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου δήμου με αναλογία 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας μητρόπολης σε ιερείς και ψάλτες για τους ακόλουθες τρεις θρησκευτικές εορτές:

Για την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου, για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου και τους δεύτερους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου.

Έναρξη ισχύος από την Κυριακή, 21 Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ