Χαλάρωση των μέτρων: Πηγαίνετε να κουρευτειτε το μήνυμα της κυβέρνησης που ανοίγει τα κομμωτηρια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέτρα χαλάρωσης ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Κυριακου Μητσοτακη με το μόνο καινούργιο που μπορούν να κάνουν οι πολίτες είναι να πάνε να κουρευτούν καθώς ανοίγουν κουρεία και κομμωτηρια.

Τα μέτρα αναλυτικά όπως ανακοινώθηκαν:

-η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει ενιαία σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με έναρξη των νέων μέτρων από αύριο.

-η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης άκρων τηρουμένων όλων των αυστηρών πρωτοκόλλων, από τη Δευτέρα το πρωί

-η επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων με επισκέψεις έως τριών ατόμων εκτός αν αφορά σε οικογένειες , με χρήση SMS με κωδικό 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος.

-η λειτουργία των δημοσίων πάρκων, με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες , με χρήση SMS με κωδικό 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος.

Άρα επισκέψεις σε πάρκα και αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπονται χωρίς χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής, αλλά μόνο με τα πόδια και ή ποδήλατο. Ό,τι ισχύει δηλαδή σήμερα για τον κωδικό 6.

-η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου δήμου με αναλογία 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας μητρόπολης σε ιερείς και ψάλτες για τους ακόλουθες τρεις θρησκευτικές εορτές:

Για την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου, για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου και τους δεύτερους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου.

Έναρξη ισχύος από την Κυριακή, 21 Μαρτίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ