Περίεργη σιωπή από Μητσοτάκη και Σισιλιάνο για την ανάρτηση των ΛΟΑΤΚΙ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαφανισμένος ο πρόεδρος της επιτροπής για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, Λίνος Σισιλιάνος, που μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει αντιδράσει στην παραποίηση του πίνακα με τον ιερό όρκο των αγωνιστών της εθνεγερσίας, όπου το λάβαρο της εξέγερσης είχε αντικατασταθεί με την εμπριμέ σημαία – σύμβολο των ΛΟΑΤΚΙ.

Ο Λίνος Σισιλιανος αν και είναι νομικός και δικαστής, καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και έγκριτος επιστήμονας και ακαδημαϊκός τον οποίον ο πρωθυπουργός τον επέλεξε για να αναλάβει την επιτροπή που θα εγγυάται την ισονομία και την ίση μεταχείριση των ΛΟΑΤΚΙ, μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει παρέμβει.

Να σημειώσουμε ότι στην επιτροπη δήλωσε ότι επιθυμεί να έχει ενεργό ρόλο και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλης.

C064DE07 EFB1 4984 827C 26FF495BE1F9

F1CAF6B1 FF7F 488B BA7F FC9DDD191C62

Και όμως παρά την σημασία που δόθηκε στην συγκεκριμένη επιτροπή και την βαρύτητα των προσώπων, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση, επιδοκιμασία η αποδοκιμασία στην ενέργεια της ελληνικής κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. Με την ανάρτηση αλλοιωμένου του πίνακα με τον ιερό όρκο των αγωνιστών της εθνεγερσίας, όπου το λάβαρο της εξέγερσης είχε αντικατασταθεί με την εμπριμέ σημαία – σύμβολο των ΛΟΑΤΚΙ.

Ενέργεια που έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εξανάγκασε δυο – τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να εκδώσουν πανικόβλητες ανακοινώσεις.

Εάν η επιτροπή λοιπόν δεν λάβει θέση για ένα τόσο σημαντικό γεγονός που έχει προκαλέσει αναταράξεις στην κοινωνία και ενδέχεται να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, ακόμα και αναζωπύρωση ρατσιστικών ενστίκτων, πότε ακριβώς θα πάρει θέση; Μήπως θα είναι σαν την άλλη επιτροπή – φιάσκο του Νίκου Αλιβιζάτου για την αστυνομική βία; Όπου μάθαμε ότι καταργήθηκε, την ώρα που χρειάστηκε;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ