Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Ανακοίνωση – απάντηση του σωματείου Αδούλωτη Κερυνεια στον Αβερωφ Νεοφυτου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ιρανές ηρωίδες αποκαλύπτουν και τη δική μας υποκρισία…

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί με μεγίστη απορία τα συμβαίνοντα...

Επετειολογιο ΕΟΚΑ 55-59 μηνος Οκτωβρίου

3/10/1958 Σε ενέδρα στο Ακρωτήρι εφονεύθησαν τρεις Αγγλοι στρατιώτες  ...

Ο Διονύσης Παντής είχε προβλέψει «χτύπημα» στον αγωγό!

Στις 6 Σεπτεμβρίου ο γνωστός δικηγόρος Διονύσης Παντής, αναφερόμενος...

Ο Εθνάρχης και αισυμνήτης Ιωάννης Καποδίστριας (1776 – 27 Σεπτεμβρίου 1831)

  Ευαγγελία Κ. Λάππα 26 Σεπτεμβρίου 2022 Ο Εθνάρχης, αισυμνήτης1 και «άγιος»...

Ανεξέλεγκτες ΜΚO και Επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά ζητήματα

Η πολυσυζητημένη HumanRights360 έχει ιδρυτή τον πρώην γενικό διευθυντή...

Ερντογάν, εσύ και η χώρα σου προκαλείτε ντροπή και αηδία στην ανθρωπότητα

Ερντογάν έφη «παρακολουθώ με «αηδία» την Ελλάδα». Σιγά ρε...

Η διαφθορά και η υποκρισία έφεραν στην εξουσία την Μελόνι και την επανάσταση γυναικών στο Ιράν

Γραφει ο Γιαννης ΝτάσκαςOι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης,των ΗΠΑ,της...

Ελληνική ρελάνς κόντρα στα σχέδια του Ερντογάν για το μεταναστευτικό

Η προκλητική ομιλία του Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του...

Φυτρώνουν ανεμογεννήτριες στα καμένα!

Μα ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι τις φωτιές τις...

Αιδώς αχρειοι βάρβαροι εγκληματίες ανα τους αιώνες

Επιμέλεια – Έρευνα από Μαρία Ρ. Λήθη των ιδίων κακών...

“Η χαμένη ευκαιρία της Προέδρου”

Πριν από λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας είχε καλέσει...

Γιώργος Βενετσανος: Τα σημαντικά άσημα της Ελλάδος

Γραφει ο Γιώργος ΒενετσανοςΗ Πατρίδα μας έχει αρκετά πράγματα...

Οι αγροτικές εργασίες δεν είναι «ντροπή», σε αντίθεση με τα παράσιτα του Κολωνακίου

Στην θεμιτή τους πρόθεση εξεύρεσης θέματος γραφής των προς...

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Η σημασία των Ιταλικών εκλογών για την Ευρώπη»

Η σημασία των ιταλικών εκλογών είναι καθοριστική για ολόκληρη...

Πλαφόν απο την Μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδια σε ηλεκτρικό ρευμα και αεριο

Στην Ελλάδα ..ίσως στα καυσόξυλα.της Ιωάννας ΛιουταΗ Μεγάλη...

Γιώργος Βενετσανος: Κύριε Ερντογάν, σας ευχαριστούμε

Γραφει ο Γιώργος ΒενετσανοςΚύριε Ερντογάν σας ευχαριστούμεΑξιότιμε κύριε Πρόεδρε,...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ»
ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ, ΔΙΧΟΤΟΜΙΚΗΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΔΔΟ

Είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου μετά το προχθεσινό Εθνικό Συμβούλιο σχολιάζοντας συνέντευξη του Τάσου Τζιωνή :

«Η ΔΔΟ με πολιτική ισότητα δεν είναι εφεύρημα του Αβέρωφ και δεν είναι τουρκική θέση. Είναι μέσα στα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας».
Πράγματι δεν είναι εφεύρημα του Αβέρωφ Νεοφύτου η ΔΔΟ. Είναι όμως καθαρή θέση και επιδίωξη της Τουρκίας και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Το αν η λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα βρέθηκε να υπάρχει στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι διότι δικοί μας Ηγέτες με την υποστήριξη τόσο του ιδίου όσο και της Παράταξης που εκπροσωπεί, αποδέχθηκαν τις σκόπιμες παροτρύνσεις των ξένων συνωμοτών και συναίνεσαν να περάσει η Τουρκική λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα, στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Με αυτή τους τη συναίνεση οι Διζωνικοί Ηγέτες μας, εξυπηρέτησαν τη ΒρετανοΤουρκική συνωμοσία η οποία διαλάμβανε ότι η τελική συμφωνία διχοτόμησης και κηδεμόνευσης της ζωής επί ολόκληρης της Κύπρου, η ΔΔΟ, θα πρέπει να προωθηθεί στον Κυπριακό Λαό, μέσω του ΟΗΕ για να διευκολυνθεί η έγκρισή της. Αυτό το γεγονός το αποκρύβει ο Αβέρωφ Νεοφύτου και κατά τη δική μας εκτίμηση, προβάλλοντας το δικαιολογητικό ότι η ΔΔΟ υπάρχει στα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, είτε συνειδητά είτε χωρίς να το συνειδητοποιεί, συμβάλλει ώστε τα Ψηφίσματα και αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός πίεσης πάνω στο Λαό να εγκρίνει τη λύση ΔΔΟ, όπως ακριβώς το είχαν σχεδιάσει Βρετανία και Τουρκία από το 1956.
Παραποιείται η αλήθεια κατά τρόπο που εξυπηρετούνται οι Βρετανο-Τουρκικοί σχεδιασμοί για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ελέγχου της Κύπρου από την Τουρκία, μέσω λύσης ΔΔΟ. Με αυτή την τακτική ο Αβέρωφ Νεοφύτου παραπλανάει τον Κυπριακό Λαό, με στόχο να παρασυρθεί ο Λαός σε έγκριση της ΔΔΟ σε βάρος των Δικαίων του. Μάλιστα επιλεκτικά, αλακάρτ που λέμε, παραπέμπει σε Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που περιέχουν τη ΔΔΟ κάτι που εξυπηρετεί την Τουρκία και παραμερίζει άλλα ψηφίσματα που προηγούνται και είναι σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και είναι θετικά για εμάς. Τέτοια Ψηφίσματα είναι το 541 και 550 τα οποία χαρακτηρίζουν την ανακήρυξη Τουρκικού Κράτους στα κατεχόμενα παράνομη, το καθεστώς παράνομο, ζητούν την ανάκλησή του και καλούν όλα τα Κράτη να μην συνεργάζονται και να μην το βοηθούν με κανένα τρόπο. Όμως η Κυπριακή Κυβέρνηση όπως και ο Αβέρωφ Νεοφύτου του ΔΗΣΥ και ο Άντρος Κυπριανού του ΑΚΕΛ, οι οποίοι έγιναν ένθερμοι κράχτες υπέρ της ΔΔΟ, αντί να διαμορφώσουν πολιτική ανάκλησης του παράνομου καθεστώτος στη βάση των Ψηφισμάτων 541 και 550, καθώς και πολιτική απελευθέρωσης στη βάση ψηφισμάτων που είχαν εγκριθεί μετά την εισβολή και ισχύουν ακόμη, όπως το 3212, 365 κ.λπ., εγκλώβισαν την Κυπριακή Δημοκρατία σε μια παράνομη πολιτική νομιμοποίησης του παράνομου καθεστώτος, με λύση ΔΔΟ.
Όλες αυτές τις αλήθειες όχι μόνο τις κρύβει από το Λαό ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά, γνωρίζοντας τις, διαμορφώνει και την πολιτική παραπλάνησης που «σερβίρει» στον Κυπριακό Λαό, εξυπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο τη Βρετανία, το «μάστρο» του Κυπριακού, καθώς και τον Τούρκο κατακτητή.
Για σωστή ενημέρωση του κόσμου τον οποίο παραπλανάει ο Αβέρωφ Νεοφύτου οι καταβολές της ΔΔΟ και οι σχεδιασμοί για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ως ακολούθως:
Η ΔΔΟ ήταν Τουρκική απαίτηση η οποία υιοθετήθηκε από την αποικιοκρατική Βρετανία και μαζί συνωμότησαν για την εξασφάλισή της, σαν αντίποινο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Η Τουρκία, ανησυχώντας για την έκβαση του αγώνα της ΕΟΚΑ με δυνατότητα να δοθεί το δικαίωμα αυτοδιάθεσης και να επιτευχθεί η Ένωση με την Ελλάδα, που ήταν ο στόχος του αγώνα, συμφώνησε το 1956 με τη Βρετανία ότι, οποιαδήποτε και να ήταν η έκβαση του αγώνα, τα Τουρκικά συμφέροντα στην Κύπρο θα διασφαλίζονταν. Η μεταξύ τους συμφωνία ήταν από τότε, η ΔΔΟ, με πολιτική ισότητα, με λόγο για δύο Λαούς, με ξεχωριστό μάλιστα Δικαίωμα αυτοδιάθεσης και η τελική αυτή διευθέτηση να προωθηθεί μέσω των Ηνωμένων Εθνών για να είναι εύκολη η αποδοχή της. Η λύση ΔΔΟ ήταν ξεκάθαρα Τουρκική θέση την οποία υιοθετεί σήμερα και ο Αβέρωφ Νεοφύτου και με κάθε τρόπο ανέλαβε να τη φορτώσει στον Κυπριακό Λαό, με όλες τις συνέπειες που ξεκάθαρα θα ακολουθήσουν.
Το μόνο που απασχολούσε τότε τους συνωμότες Τούρκους και Βρετανούς ήταν το πώς θα εξασφαλίζετο έδαφος της Κύπρου το οποίο να «καθαρίσει» ¨από τους Έλληνες, ώστε εκεί να συγκεντρωθούν όλοι οι Τουρκοκύπριοι που ήταν σκορπισμένοι σε ολόκληρη την Κύπρο. Άμα έλυναν αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να εφαρμοστεί η ΔΔΟ. Μάλιστα είχαν από το 1956 αποφασίσει και τον αριθμό των Ελλήνων που έπρεπε να φύγουν από το Βορρά για να μεταφερθούν εκεί οι Τουρκοκύπριοι, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ΔΔΟ. Από το 1956 υπάρχει καταγραμμένο στα Βρετανικά απόρρητα έγγραφα για την Κύπρο, ότι είχαν υπολογίσει τον αριθμό αυτό σε 200000. 200000 λοιπόν είχαν υπολογίσει τότε τους πρόσφυγες , 200000 είμαστε οι βίαια εκτοπισθέντες από τα κατεχόμενα το 1974. Τότε το 1956, συμβιβάστηκαν στο γεγονός ότι δεν μπορούσαν να πετύχουν άμεσα το διαχωρισμό που επεδίωκαν και κατάστρωσαν ένα μακρόπνοο σατανικό σχέδιο το οποίο θα οδηγούσε στο ποθητό γιαυτούς αποτέλεσμα σε κατοπινό στάδιο. Το σχέδιο εφαρμόστηκε με μεθοδικότητα και σήμερα ευρισκόμαστε στο πάρα πέντε της ολοκλήρωσής του.
Για ενημέρωση ιδιαίτερα των νεότερων γενεών, αναφέρουμε το βασικό σχεδιασμό της συνωμοσίας εκείνης για άλωση της Κύπρου εξυπηρετώντας τα συμφέροντα Βρετανίας και Τουρκίας, σε βάρος των δικών μας δικαιωμάτων :
• Τερματισμός του αγώνα της ΕΟΚΑ με Ανεξαρτησία της Κύπρου το 1960, αντί αυτοδιάθεση -Ένωση, με δοτό αντιδημοκρατικό Σύνταγμα, το οποίο περιείχε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα επέτρεπαν τη σταδιακή υλοποίηση της συνωμοσίας.
• Τουρκανταρσία, το 1963, και εγκλωβισμός των Τουρκοκυπρίων σε θύλακες, απομονώνοντας τους από τους άλλους πολίτες του Κράτους.
• Υπονόμευση της ενότητας των Ελλήνων της Κύπρου και της Κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας με την παράλληλη παράνομη δράση της ΤΜΤ και ΕΟΚΑ Β, 1963-1974.
• Έξωθεν διπλωματική κάλυψη των όσων συνέβαιναν πάντοτε σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της συνωμοσίας
• Το Πραξικόπημα 15.7. 1974,
• Η Τουρκική εισβολή, 20 Ιουλίου 1974, η κατοχή, το Εθνικό μας ξεκαθάρισμα από τα κατεχόμενα, η μεταφορά των Τουρκοκυπρίων από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα, η μεταφορά Τούρκων εποίκων από την Τουρκία για να ελέγχονται οι Τουρκοκύπριοι, οι αποσχιστικές ενέργειες της κατοχικής Δύναμης, η μονομερής ανακήρυξη Τουρκικού Κράτους στα κατεχόμενα και η αναγνώρισή του από την Τουρκία,
• Η αναγωγή του Κυπριακού από θέμα Διεθνές, εισβολής κατοχής και παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενός ανεξαρτήτου Κράτους, μέλους του ΟΗΕ, σε πρόβλημα δικοινοτικής διαφοράς μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου,
• Ο Δικοινοτικός διάλογος για λύση ΔΔΟ
Δυστυχώς δυστυχέστατα, οι Ηγετικοί Παράγοντες του τόπου την τότε εποχή δεν κατάφεραν να διαχειριστούν την εξέλιξη της συνωμοσίας, διευκολύνοντας την να υλοποιείται. Οι διαχειριστές της τότε εποχής είχαν το ελαφρυντικό ότι τότε, ειδικά πριν τη Δημοκρατία αλλά και μετά, η συνωμοσία και οι διάφορες πτυχές της ήταν άγνωστες και πάλευαν στο σκοτάδι. Έγραψαν ο καθένας την «σελίδα» του σε εκείνο το κεφάλαιο της ιστορίας μας και θα κριθούν από την ιστορία.
Σήμερα, όμως αντίστοιχοί τους διαχειριστές, έχουν στη διάθεσή τους όλη την πληροφόρηση που χρειάζεται για να δράσουν αποτρεπτικά. Ενώ γνωρίζουν, όπως στην προκειμένη περίπτωση ο Αβέρωφ Νεοφύτου, του οποίου τις δηλώσεις σχολιάζουμε, επιλέγουν να συνθηματολογούν και μάλιστα παραπλανητικά και κινδυνολογώντας, υπέρ της ολοκλήρωσης της συνωμοσίας. Σε περίπτωση που η συνωμοσία ολοκληρωθεί όλοι αυτοί θα είναι υπόλογοι ενώπιον θεού και ανθρώπων για τις συνέπειες.
Σήμερα και όλοι εμείς γνωρίζουμε και κατά συνέπεια έχουμε και εμείς την ευθύνη να συμβάλουμε στη σωστή διαχείριση της τελικής φάσης της συνωμοσίας. ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΩΣΤΕ: ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ, ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.
Για ξεκίνημα, πρέπει ο Λαός να αναλάβει τις ευθύνες του όπως ακριβώς έπραξε το 2004, και επειδή οι Ηγέτες μας δεν ενδιαφέρονται να μάθουν σε Δημοψήφισμα αν πρέπει να συνεχίσουν να συζητούν για ΔΔΟ ή Όχι, να δώσουμε αυτή την απάντηση ασκώντας το Δημοκρατικό μας Δικαίωμα στις Βουλευτικές εκλογές. ΟΧΙ να πούμε σε Κόμματα και υποψηφίους, θιασώτες της λύσης ΔΔΟ.

ΠΗΓΗ: adoulotikerinia.com.cy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η αστυνομικός που πυροβόλησε τον Eσκο: Θα κάρφωνε το κατσαβίδι στην καρωτίδα μου

Για την στιγμή που πυροβόλησε τον 30χρονο εγκέφαλο της...

22χρονη αστυνομικος δρούσε σαν βαθύ λαρύγγι εγκληματικής οργάνωσης – Σοκαρουν οι αποκαλύψεις

Σε στρατηγείο κακοποιών είχαν μετατραπεί τα τελευταία χρόνια τρεις...

Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία- εγκαταλείπει το ρωσικό MIR;

Οι κρατικές τράπεζες της Τουρκίας, ακολουθώντας τις ιδιωτικές, αρνήθηκαν...

Σάλος με τον Νίκο Χατζηνικολαου και την αναφορά του στον Θανάση Βεγγο στην εκπομπή του...

Με δυσκόλεψαν πολλοί, υπάρχει ένας που μου αρνήθηκε και με στεναχωρεί πολύ αυτό. Μιλάω για τον Θανάση Βέγγο. Δεν ήθελε να μιλάει, ενώ είχαμε πολύ καλή φιλία, επικοινωνία και σχέση, δεν τα κατάφερα.

Βρήκαν το παλικαρακι που είχε εξαφανιστεί καμμενο απο τη μέση και κάτω

Δραματική είναι η κατάληξη ενός νέου ανθρώπου από τον...

Επικός Κατρούγκαλος τα έκανε λαμπόγιαλο μέσα στο ΣΚΑΪ :”Αντί να απολογηθείτε για τα αφεντικά σας,...

Άγριος καυγάς ξέσπασε κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ μεταξύ...