Ο βηματισμός της (επίσημης) ιστορίας έχει τέσσερα πατήματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


του Χρυσόστομου Τσιρίδη
.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ «ΓΑΜΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑ – ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ» – Ithacanews”Έλα… τώρα Πηνελόπη, που δεν με πιστεύεις (!) Αφού σου είπα ότι η Κίρκη και η Καλυψώ ήταν δύο…μεσόκοπες κυρίες. Κοίταξέ με. Μοιάζω να σου λέω ψέμματα;” (Η ΕΙΚΟΝΑ από το Διαδίκτυο).

1AC40CA8 58FB 46C8 991A 2EB46C1CF145
.
Ως προς το θέμα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ , της ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ και των… ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ αρχείων (μετά τριάκοντα έτη κλπ, κλπ), ΗΔΗ το έχει πραγματευτεί ο Ιδιοφυής Έλληνας Ποιητής ΟΜΗΡΟΣ, με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
.
ΣΥΝΘΗΚΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ (Πολίτευμα)
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
.
ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ,οι ΑΓΩΝΕΣ, οι ΗΡΩΙΣΜΟΙ, τα ΟΡΑΜΑΤΑ γεννιούνται στην διάρκεια των ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, αλλά η ΙΣΤΟΡΙΑ αναγνωρίζει (!) μόνο “ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ Ταμείου”. Δηλαδή, Ό,ΤΙ Υπογράφεται.
.
ΣΥΝΘΗΚΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ: Αν δεν υπογράφονταν οι ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 1 και 2 (1830 και 1832) Η Ελληνική Επανάσταση θα έμενε στην Ιστορία ως “μία ακόμη” Επανάσταση (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ, Ηρωική, αλλά να… έχουμε να λέμε).
.
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ (Πολίτευμα).
Οι Καταστατικοί Χάρτες των Κρατών.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ: Χωρίς το ΣΥΝΤΑΓΜΑ του 1844, ο βασιλιάς (ανώτατος άρχων) μέχρι και σήμερα θα…διόριζε Πρωθυπουργό τον…κηπουρό του.
.
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ: Χωρίς τον ΝΟΜΟ ΑΣΕΠ, ακόμη σήμερα οι προσλήψεις και οι διορισμοί θα γίνονταν από την… ΚΟΡΩΝΗ.
Χωρίς τον ΝΟΜΟ “περί μονιμότητας” οι Δημόσιοι υπάλληλοι θα…θρηνούσαν ακόμη στις Πλατείες.
.
ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ: Χωρίς την ΣΥΜΦΩΝΙΑ της ΓΙΑΛΤΑΣ, η εξέλιξη της Ιστορίας θα ήταν διαφορετική.
Καλύτερη ή χειρότερη δεν μπορούμε να το ξέρουμε.
Οι “σφαίρες επιρροής”, που Συμφωνήθηκαν το 1945, ΗΤΑΝ η καλύτερη λύση για τους αναμενόμενους ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ανταγωνισμούς ή δημιούργησαν προβλήματα; Σε κάθε περίπτωση η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΤΑΝ το σημείο αναφοράς.
.
ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ, οι ΗΡΩΙΣΜΟΙ, τα ΟΡΑΜΑΤΑ, οι “ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ” γεννιούνται στην διάρκεια των ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, αλλά η ΙΣΤΟΡΙΑ αναγνωρίζει (!) μόνο “ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ Ταμείου”. Δηλαδή, Ό,ΤΙ Υπογράφεται.
.
Τί θέλω να πω. Λίγος Ρεαλισμός στην αφήγηση της Ιστορίας, στην εν γένει Παιδεία μας και στον τρόπο του σκέπτεσθαι.
.
Υ.Γ Να γιατί Χρειάζονται οι… τελείες και τα κόμματα, οι μικρές “παύσεις” περισυλλογής και αναδιοργάνωσης, στον λόγο και στην σκέψη μας και όχι (μόνο) αδιάκοποι ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΙ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ