Χαμός στα δικαστήρια: Συγγενείς θυμάτων της φωτιας στο Μάτι, αποδοκίμασαν τον πρώην αρχηγό της πυροσβεστικής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκρηξη οργης από πολίτες, κυρίως συγγενών θυμάτων στο Μάτι, προκάλεσε ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος που απολογήθηκε σήμερα στον αρμόδιο ανακριτή, για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για τους χειρισμούς του στην φονική πυρκαγιά.

Την ώρα που έμπαινε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο κ. Ματθαιόπουλος δέχθηκε τις έντονες αποδοκιμασίες και φραστικές επιθέσεις συγκεντρωμένων συγγενών θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι.

Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση, ώστε οι υπεύθυνοι να μπουν φυλακή. Να μην ξαναζήσουμε άλλο Μάτι. Ελπίζουμε και περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του» δήλωσαν κάποιοι από αυτούς.
Οι συγκεντρωμένοι ζητούν να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι όχι για πλημμελήματα αλλά για κακουργήματα, όπως στις υποθέσεις των πολύνεκρων τραγωδιών του “Εξπρές Σάμινα” και της “Ρικομέξ. Θέλουμε να δείξουμε ότι δεν κωφεύουμε, δίνουμε το “παρών” και ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, όλοι οι υπόδικοι στη συνέχεια αναβαθμίστηκαν και έλαβαν αξιώματα.

Υ.Γ. Ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, έχει ζητήσει τρεις φορές την απαγγελία κακουργηματικών και όχι πλημμεληματικών διώξεων για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, όπως διώκονται σήμερα οι κατηγορούμενοι, αλλά όλα τα αιτήματά του έχουν απορριφθεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ