Απίστευτο: Απέλυσαν συνδικαλιστή Γιατρό απο το Νοσοκομείο “ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ” γιατί αποκάλυπτε τα εγκλήματα στην Υγεία (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη, ο ιατρός Κώστας Καταραχιάς ο πρώτος πρόεδρος σωματείου στο δημόσιο που απολύθηκε μετά το 1974

Ο Καταραχιάς είναι ο μοναδικός επικουρικός γιατρός στον οποίο η σύμβασή του δεν πήρε παράταση και απολύεται τη στιγμή της κορύφωσης της πανδημίας
Οεπικουρικός γιατρός Κώστας Καταραχιάς ο οποίος είναι και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», απολύεται στις 31 Μαρτίου. Είναι ο μοναδικός σε όλη τη χώρα γιατρός που δεν πήρε παράταση της σύμβασής του μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ είχε ήδη μετακινηθεί εκδικητικά στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Σωτηρία. Του ανακοινώθηκε ότι η σύμβασή του θα λήξει σε λίγες μέρες.

«Σε 5 εργάσιμες μέρες απολύομαι εν μέσω κατάρρευσης των νοσοκομείων και επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών!» έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. «Είναι η κορύφωση της προσπάθειας διάλυσης του δικαιώματος να έχουμε συνδικάτα ! Είναι έγκλημα προφανώς να απολύεις γιατρό αυτή την στιγμή και μάλιστα ενώ είμαι μετακινημένος στη ΜΕΘ κοβιντ του Σωτηρία!» σημειώνει χαρακτηριστικά

Μετά της καταγγελίες του Σωματείου εργαζομένων του Αγίου Σάββα, όπου ήταν πρόεδρος, για ελλιπή μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό, ξεκίνησαν μεθοδεύσεις εναντίον του, με την διοικήτρια του νοσοκομείου Όλγα Μπαλαούρα, να διατάσσει ΕΔΕ σε γιατρούς και νοσηλευτές στοχεύοντας να στοχοποιήσει τους εργαζόμενους για την διασπορά του ιού μέσα στο νοσοκομείο. Η αγωνιστική απάντηση του Σωματείου και η κατακραυγή την εξανάγκασε να ακυρώσει την ΕΔΕ, αλλά μετακίνησε τον πρόεδρο του σωματείου, εκδικητικά σε άλλο.

«Είναι η πρώτη απόλυση προέδρου σωματείου στο δημόσιο μετά το 1974» επισημαίνει ο Κ. Καταραχιάς συμπληρώνοντας ότι «Δεν τους νοιάζουν οι ζωές των ανθρώπων μόνο ο τσαμπουκάς στους αγωνιστές γιατρούς και υγειονομικούς!»

Αναλυτικά η ανάρτηση του γιατρού Κώστα Καταραχιά:

Σε 5 εργάσιμες μέρες απολύομαι εν μέσω κατάρρευσης των νοσοκομείων και επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών! Είναι η κορύφωση της προσπάθειας διάλυσης του δικαιώματος να έχουμε συνδικάτα ! Είναι έγκλημα προφανώς να απολύεις γιατρό αυτή την στιγμή και μάλιστα ενώ είμαι μετακινημένος στη ΜΕΘ κοβιντ του Σωτηρία!

Χθες στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας προτάθηκε ψήφισμα ενάντια στην απόλυση μου και Μπακογιάννης μαζί με τους χρυσαυγίτες το μπλόκαραν λέγοντας χυδαία ψέματα ότι δεν έχω μόρια και προσόντα γι’ αυτό απολύομαι! Δυστυχώς και ο Γερουλάνος είπε παρόμοια πράγματα.

Είναι κεντρική κυβερνητική επιλογή το ξήλωμα του συνδικαλισμού ξεκινώντας από εμένα και έπεται ο νόμος ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ. Είναι η πρώτη απόλυση προέδρου σωματείου στο δημόσιο μετά το 1974.

Δεν τους νοιάζουν οι ζωές των ανθρώπων μόνο ο τσαμπουκάς στους αγωνιστές γιατρούς και υγειονομικούς!
Όλες και όλοι αύριο Τετάρτη 24 Μάρτη 8:30πμ στον Άγιο Σάββα !
Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες δυναμικά! Δεν θα περάσει!

Κώστας Καταραχιας
Πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων Αγίου Σάββα
Μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ