Χάνεται ωρέ το ρωμαίικο δεν το βλέπετε;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσανος

Τα εθνικά προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα, ένα από τα μεγαλύτερα είναι η υπογεννητικότητα μια και η πατρίδα μας έχει μετατραπεί σε Έθνος γερόντων. Σύμφωνα και με πρόσφατες έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας το πρόβλημα αυτό μεγεθύνεται όλο και περισσότερο. Το καμπανάκι του κινδύνου για τη χώρα μας έχει ήδη χτυπήσει συναγερμό. Τα σενάρια για το δημογραφικό μας μέλλον είναι εξαιρετικά απαισιόδοξα, ήδη ο αριθμός γεννήσεων στην Ελλάδα συγκαταλέγεται στους χαμηλότερους στην Ευρώπη. Το 2018 οι γεννήσεις που έγιναν στην χώρα μας ήταν 87.074, δηλαδή 33.812 λιγότερες από τους θανάτους, παράλληλα το ποσοστό των ηλικιωμένων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες δεκαετίες.

Το 2020 η Ελλάδα βιώνει την μεγαλύτερη μείωση του πληθυσμού της. Η συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού έχει τον μεγαλύτερο ρυθμό από αυτόν που έχει καταγράψει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) από το 1932! Χαρακτηριστικό επίσης είναι, πως σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2025 αναμένεται να κυμαίνεται μεταξύ 10.240,5 και 10.603,4 και το 2035 από 9.514,5 έως 10.414,6.

Οι παράγοντες που αριθμός των γεννήσεων έχει πέσει κατακόρυφα στη χώρα μας και οδήγησαν το έθνος σε αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι ένας, είναι πολλοί και διαφορετικοί. Πρώτα από όλα η πολιτική των μνημονίων και η οικονομική κρίση που έφεραν μαζί τους, η ανεργία που μεγεθύνεται αντί να μειώνεται, η ανάπτυξη που όλο έρχεται και ποτέ δεν την βλέπουμε, το εργασιακό μέλλον των νέων που δεν έχει μια σταθερή, και τους αποτρέπει από το να κάνουν οικογένειες, το κράτος που αδιαφορεί και δεν δίνει τις κατάλληλες παροχές έτσι ώστε να καλύψει κενά και να διευκολύνει τους νέους γονείς, είτε με καινούργιους παιδικούς σταθμούς, είτε με αύξηση των πενιχρών επιδομάτων για τα παιδιά τουλάχιστον στα 150 ευρώ από περίπου 50 που είναι σήμερα, έτσι ώστε να καλύψουν τα βασικά για την ανατροφή του.

Επίσης η πολιτεία οφείλει, πρέπει και μπορεί να δημιουργήσει σταθερές θέσεις εργασίας, γιατί εργασία χωρίς σταθερότητα δεν είναι εργασία, είναι περιστασιακή απασχόληση. Όταν οι νέοι μας εργάζονται με τέτοιο σύστημα πως περιμένει η πολιτεία να κάνουν παιδιά, όταν όλες τις ώρες τους βρίσκονται στο κυνήγι του μεροκάματου. Κάτι πρέπει να γίνει στην χώρα για να μην την δούμε να φτάνει οσονούπω στα 9.000.000 από 11.000.000 που είναι σήμερα.

· Λύσεις υπάρχουν, θέληση δεν βλέπω, ούτε από την πολιτεία, ούτε από την ελληνορθόδοξη εκκλησία. Η πολιτεία από την πλευρά της μπορεί να κάνει θαύματα αν θέλει, το ίδιο ισχύει και για την εκκλησία.
· Ως πρώτο μέτρο η αύξηση του επιδόματος στους Έλληνες υπηκόους μια και τα οικονομικά δεν επιτρέπουν παραπέρα επέκταση.
· Η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, ολόκληρα χωριά έχουν γίνει φαντάσματα και μένουν ακατοίκητα, ενώ τεράστιες αγροτικές εκτάσεις παραμένουν ακαλλιέργητες σε όλα σχεδόν τα σημεία της Ελλάδος. Οι κατάλληλες επιδοτήσεις και ποικιλίες θα αναστήσουν καλλιέργειες και χωριά, αλλά εδώ απαιτείται παρέμβαση της πολιτείας για να τα ενεργοποιήσει.
· Να αρχίσουν να καπνίζουν ξανά τα φουγάρα των Ελληνικών βιομηχανιών που έκλεισαν ή να δημιουργηθούν καινούργιες. Φτάσαμε να παίρνουμε ακόμη και βασικά πράγματα από την γείτονα Τουρκία την ώρα που εδώ μπορούν να φτιαχτούν καλύτερα βιομηχανικά προϊόντα και να παραχθούν ποιοτικά αγροτικά.

Είπαμε λύσεις υπάρχουν και δεν είναι μόνο ο τουρισμός, ο οποίος με μια ασθένεια κατέρρευσε και θα αργήσει να ξαναπάρει μπροστά. Για να μείνουν οι πολίτες στον τόπο τους και να αναπτυχθούν οι ίδιοι και να αναπτύξουν την χώρα, η πολιτεία πρέπει να αλλάξει την πολιτική της, όσο αυτή η πολιτική δεν αλλάζει ρότα οι Έλληνες και θα φεύγουν στο εξωτερικό και θα αρνούνται να γεννήσουν, με αποτέλεσμα η χώρα και με την αθρόα προσέλευση αλλοδαπών που δέχεται και εγκλωβίζεται εδώ, να απόκτηση ναι μεν πληθυσμό, ήδη από τα 11 εκατομμύρια το 1,5 είναι μετανάστες πρώτης γενιάς που ήρθαν στην Ελλάδα κυρίως την 20ετία 1990 -2010 και πλέον έχουν πολιτογραφηθεί ως Έλληνες με τα παιδιά τους να έχουν ελληνική υπηκοότητα, αλλά ξένη καταγωγή (βαλκανική, ασιατική, αφρικανική). Έτσι η πολιτεία θα έχει να κυβερνά, δεν θα είναι όμως χώρα Ελλήνων, θα είναι κάτι άλλο.

Οι Έλληνες απαξιώσαμε την βιομηχανία μας, αρνηθήκαμε την ερευνά και την τεχνολογία, (ελάχιστες βιομηχανίες Ελληνικές επιβίωσαν μόνο χάρη στο προσωπικό μεράκι των ιδιοκτητών τους) απαξιώσαμε τις γεννήσεις είτε από ανάγκη είτε για καλοπέραση, δεν αντικαθιστούμε πλέον ούτε τους εαυτούς μας, η δε πολιτεία κάνει ότι μπορεί για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα και να παραδοθεί η χώρα σε άλλους εκτός των νόμιμων ιδιοκτήτων της, οι οποίοι είναι μαθηματικός βέβαιο ότι σταδιακά αρχίζουν να εκλείπουν.

Ξυπνήστε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αύριο θα είναι αργά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ