Καννιβαλικές οι εκρηκτικές “φιλίες” στην Ευρωπαϊκή Ένωση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιος θέλει να Ανατινάξει το Ευρώ;Το Δικαστήριο της Καρλσρούης!
Charles SANNAT (Insolentiae) Comité Valmy, 30-3-21

[Το κατωτέρω άρθρο Γάλλου οικονομολόγου, εκδότη της ιστοσελίδας «Αυθάδεια» και δημοφιλούς σχολιαστή οικονομιών εξελίξεων και γεωπολιτικής, συμπληρώνει, όπως θα αντιληφθεί ο αναγνώστης, μια τριλογία (με τα προηγούμενα άρθρα “Παγώνει το Σχέδιο Ευρωπαϊκής Ανάκαμψης» και το «Να αναμένουμε Frexit;”) που απεικονίζει το βαθύ ρήγμα ριζών στην ενότητα της «Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης» και τις σκοτεινές προοπτικές της.
Το ενδιαφέρον του Έλληνα αναγνώστη θα ενισχύσει η ανακάλυψη της κοινής πικρής εμπειρίας και αισθημάτων Γάλλων και Ελλήνων –παρά την μεγάλη ανισότητα των μεγεθών- στις αγκάλες αυτής ασύμβατης «οικογένειας», με οικοδέσποινα την Γερμανίδα «Μούτι» και μέλη με δυναστικά αρπακτικά ένστικτα.]

Μετάφραση/εισάγωγή: Μιχαήλ Στυλιανού

Αγαπητέ αυθάδη μου κύριε, αγαπητή μου αυθάδη κυρία,
Αυτές οι ειδήσεις δεν έχουν γίνει πρωτοσέλιδα του εθνικού Τύπου, ούτε των τηλεοράσεων μας, μέτρο δηλαδή αν πρόκειται για ασήμαντες πληροφορίες.
Εξάλλου, το Ευρώ, το κοινό μας νόμισμα δεν έχει σημασία, έτσι δεν είναι;
Και εξ άλλου οι Γερμανοί, όπως όλοι το ξέρουν, είναι οι φίλοι μας. Επειδή, επιπλέον, η Ευρώπη είναι Ειρήνη…
Επανάλαβέ το μετά από μένα:
Η Ευρώπη είναι ΕΙΡΗΝΗ, αγάπη μεταξύ των λαών και ευημερία!
Έτσι, στην πραγματικότητα, επειδή το ευρωπαϊκό αφήγημα βασίζεται σε αυτήν την μπαρούφα περί γαλλο-γερμανικής φιλίας, σας λέμε πολύ λίγα για όλες τις μπηχτές των Γερμανών φίλων μας.
Όπως είπε ο άλλος, προσέξτε τους φίλους μου, τους εχθρούς μου το φροντίζω!!
Αυτήν ακριβώς τη στιγμή βρισκόμαστε στα μαχαίρια με τους Γερμανούς που επιδίδονται στον ελιγμό για τη διάλυση στον έσχατο βαθμό της γαλλικής βιομηχανίας εξοπλισμών -μια μακροπρόθεσμη απειλή για τη γερμανική υπεροχή στην Ευρώπη. Και ναι, το πιστεύω.
Μην είσαι αφελής. Μόνο στη Γαλλία εγκαταλείψαμε τη γεωπολιτική εδώ και πολύ καιρό. Στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, όλοι αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για να διασφαλίσουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία τους.
Στη Γαλλία καθοδηγούμαστε από πολιτικούς νάνους που πιστεύουν ότι είναι «Ευρωπαίοι» … χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα. Αποτέλεσμα; Οργανώνουν τη λεηλασία του έθνους μας και την καταστροφή του πληθυσμού μας ενωμένου στην ποικιλομορφία του και σε ολοένα και μεγαλύτερη φτώχεια!
Εν ολίγοις, σε αυτό το πλαίσιο της γαλλογερμανικής φιλίας και αγάπης μεταξύ των λαών…
Το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο αναστέλλει την επικύρωση του σχεδίου ανάκαμψης!

Σύμφωνα με την σχεδόν εμπιστευτική πληροφορία του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, «Το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο εμπόδισε την Παρασκευή την επικύρωση του Ευρωπαϊκού ταμείου κινήτρων, το οποίο εγκρίθηκε αυτή την εβδομάδα και από τα δυο σώματα του Κοινοβουλίου, ενώ εξέτασε προσφυγή εναντίον του επενδυτικού σχεδίου που χρηματοδοτείται από το χρέος.
Οι πολέμιοι του πακέτου κινήτρων της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), αναφέρουν ότι το σχέδιο παραβιάζει τις συνθήκες της ΕΕ ανοίγοντας το δρόμο για κοινό δανεισμό από τα κράτη μέλη.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι είναι πεπεισμένη ότι η Ευρωπαϊκή νομοθεσία που στοχοθετεί η προσφυγή, η «απόφαση για τους ιδίους πόρους», θα επικυρωθεί από το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Ο νόμος αυτός αποτελεί τη βάση όλων των πολυετών προϋπολογισμών της ΕΕ, εδώ και δεκαετίες.
«Η τροποποίηση που πρόκειται να επικυρωθεί αυξάνει το ανώτατο όριο των εθνικών συνεισφορών στον προϋπολογισμό της ΕΕ κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες στο 2% του ακαθάριστου εθνικού εισοδήματος έως το 2058, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποπληρωμή του δανείου είσπραξης σε περίπτωση που τα φορολογικά έσοδα που παρέχονται για τον σκοπό αυτό είναι ανεπαρκή.
«Σημειώνουμε ότι η εγκυρότητα της απόφασης για τους ιδίους πόρους δεν έχει αμφισβητηθεί από το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο», ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής.
Δεν υπάρχει χρονικό πλαίσιο για να αποφανθεί το Δικαστήριο επί της καταγγελίας, αλλά μπορεί να χρειαστούν έως και τρεις μήνες για να αποφανθεί το Δικαστήριο.
Συνεπώς, η επικύρωση της Γερμανίας θα μπορούσε να αναβληθεί μέχρι τον Ιούνιο, γεγονός που θα επέτρεπε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα, το οποίο προβλέπει την καταβολή των πρώτων δόσεων του ταμείου τόνωσης ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. ».
Συνεπώς, είναι πολύ πιθανό ότι οι ευγενικοί γείτονές μας, στην καλύτερη περίπτωση, θα καθυστερήσουν τις πληρωμές του ευρωπαϊκού σχεδίου βοήθειας, διότι στη χειρότερη περίπτωση θα μπορούσε ακόμη και να οδηγήσει στην ακύρωσή του.
Είναι παράνομο αυτό το σχέδιο βοήθειας σύμφωνα με τις Συνθήκες;
Προφανώς!!
Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Ευρώπη παραβιάζει ξέγνοιαστα όλες τις Συνθήκες και όλους τους κανόνες.
Θυμάστε τους κανόνες της Συνθήκης του Μάαστριχτ, τα περίφημα “κριτήρια” του είδους των ορίων 60% των χρεών και το 3% του ελλείμματος hahahahahaha, που είναι μόνο μια ανάμνηση, ή την απαγόρευση της δημιουργίας εσόδων από το χρέος, επίσης ξεχασμένη! Εκτός από την καταπολέμηση του πληθωρισμού και όλων αυτών των νημάτων στο πόδι που απαιτούν καλή διαχείριση για να εξασφαλιστεί η «σύγκλιση». Πάνε αυτά, τελειώσανε. Σου το είπα σ’ αυτό το βίντεο.
Γιατί αυτό απειλεί το ευρώ;

Ας είμαστε ξεκάθαροι.
Όλοι έχουμε το ίδιο νόμισμα.
Αλλά δεν έχουμε όλοι το ίδιο χρέος.
Εκείνοι που είναι υπερβολικά χρεωμένοι και η Γαλλία είναι τώρα μέρος αυτής της ομάδας, με χρέος άνω του 120% του ΑΕΠ, δεν θα μπορέσουν ποτέ να ξεφύγουν με λιτότητα ή ανάπτυξη.
Το μόνο που απομένει είναι η νομισματική φυγή προς τα εμπρός. Με τη μορφή σχεδίων ενίσχυσης ή επαναγοράς περιουσιακών στοιχείων, δηλαδή χρεών της ΕΚΤ άμεσα ή υποκριτικά έμμεσα και στη δευτερογενή αγορά, όπως συμβαίνει σήμερα.
Εάν το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο (νομικά ορθώς) αντιταχθεί σε αυτές τις οικονομικές πολιτικές, τότε η άρνησή του θα οδηγήσει στην de facto έκρηξη της ευρωζώνης.
Δεν θα είναι καλό να κρατάμε “μετρητά”.
Όσο πλησιάζουμε στην «έξοδο» από την υγειονομική κρίση, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι εντάσεις μεταξύ χωρών με καλή διαχείριση και των χωρών-τρυπημένα καλάθια.
Θα είναι μια εποχή όλων των κινδύνων για την Ευρώπη, με μια Γερμανία που κερδίζει χρόνο, εδώ και δώδεκα χρόνια και την κρίση των ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου, για να πληρώνει όσο το δυνατόν λιγότερα.
Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει.
Το ευρώ μπορεί να εκραγεί, καθώς η Ευρώπη κάνει το μεγάλο ομοσπονδιακό άλμα της.
Θα είναι μόνο στους πρόποδες του τείχους που θα δούμε ποιος θα κερδίσει.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μαμμόθρεφτα της Γαλλίας θα πουλήσουν την χώρα μας στη Γερμανία για να δεχτεί να «πληρώσει» κάτι για εμάς, αφού γδάρει το θηρίο Γαλλία.
Θλιβερή πολιτική.
Θλιβερές συνέπειες των αχρήστων υποκειμένων επικεφαλής της μεγάλης μας χώρας.
Ένας λαός λιονταριών με γαϊδούρια.
Μείνετε συντονισμένοι.
Είναι ήδη πολύ αργά, αλλά δεν χάθηκαν όλα. Προετοιμασία!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ