14/06/2021

Ο Ερντογάν έπαθε Μητσοτάκη και διώκει όποιους Δικαστές δεν ελέγχει: “Κοιμήθηκα δικαστής και ξύπνησα τρομοκράτης”

Για τον αυταρχισμό του καθεστώτος Ερντογάν, αλλά και για όσα λέει ο ακραίος κυβερνητικός του εταίρος, Μπαχτσελί, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, ο αυτοεξόριστος Tούρκος δικαστής Γιαβούζ Αϊντίν, ένας από τους χιλιάδες πολίτες που -μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία- έχασαν τα πάντα μέσα σε μια νύχτα.

ΠΗΓΗ netakias.com

«Έπεσα για ύπνο ως δικαστής και ξύπνησα σαν τρομοκράτης», λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά, εκτιμώντας παράλληλα ότι «αν ο Τούρκος πρόεδρος χάσει την εξουσία, θα καταλήξει στη φυλακή». Για τον Γιαβούζ Αϊντίν, ο Ερντογάν δεν είναι απειλή μόνο για τη δημοκρατία στην Τουρκία, αλλά για την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

«Αυτοί που έγραψαν το κατηγορητήριο του Ανώτατου Δικαστηρίου συμπεριέλαβαν στο κείμενο δύο άτομα που έχουν πεθάνει στην απαγόρευση ενασχόλησης με την πολιτική. Οπότε για να διορθωθούν αυτά τα λάθη, το Συνταγματικό Δικαστήριο έστειλε πίσω το κατηγορητήριο στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ακόμα και αυτό ήταν ικανό για να ενοχλήσει τον Μπαχτσέλι και να κάνει λόγο για κλείσιμο του Συνταγματικού Δικαστηρίου».

Αναφερόμενος στον Ερντογάν, ο Γιαβούζ Αϊντίν τόνισε: «Αν έρθει η μέρα που θα χάσει την εξουσία, αυτή θα είναι και η μέρα του τέλους του και αυτό το ξέρει πολύ καλά. Θα καταλήξει στη φυλακή. Ακόμα και αν υπάρχει η παρούσα νομοθεσία και ακόμα και αν υπάρχουν αυτοί οι δικαστές και εισαγγελείς. Δεν θα έχει καμία έξοδο διαφυγής. Για τον εαυτό του και τον θρόνο του είναι ικανός να κάψει όλη την χώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ