Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Για όσο παραμένουν ατιμώρητοι οι πολιτικοί, ο κ. Σημίτης θα συνεχίζει να γράφει και να προκαλεί τον ελληνικό λαό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανεξέλεγκτες ΜΚO και Επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά ζητήματα

Η πολυσυζητημένη HumanRights360 έχει ιδρυτή τον πρώην γενικό διευθυντή...

Ερντογάν, εσύ και η χώρα σου προκαλείτε ντροπή και αηδία στην ανθρωπότητα

Ερντογάν έφη «παρακολουθώ με «αηδία» την Ελλάδα». Σιγά ρε...

Η διαφθορά και η υποκρισία έφεραν στην εξουσία την Μελόνι και την επανάσταση γυναικών στο Ιράν

Γραφει ο Γιαννης ΝτάσκαςOι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης,των ΗΠΑ,της...

Ελληνική ρελάνς κόντρα στα σχέδια του Ερντογάν για το μεταναστευτικό

Η προκλητική ομιλία του Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του...

Φυτρώνουν ανεμογεννήτριες στα καμένα!

Μα ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι τις φωτιές τις...

Αιδώς αχρειοι βάρβαροι εγκληματίες ανα τους αιώνες

Επιμέλεια – Έρευνα από Μαρία Ρ. Λήθη των ιδίων κακών...

“Η χαμένη ευκαιρία της Προέδρου”

Πριν από λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας είχε καλέσει...

Γιώργος Βενετσανος: Τα σημαντικά άσημα της Ελλάδος

Γραφει ο Γιώργος ΒενετσανοςΗ Πατρίδα μας έχει αρκετά πράγματα...

Οι αγροτικές εργασίες δεν είναι «ντροπή», σε αντίθεση με τα παράσιτα του Κολωνακίου

Στην θεμιτή τους πρόθεση εξεύρεσης θέματος γραφής των προς...

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Η σημασία των Ιταλικών εκλογών για την Ευρώπη»

Η σημασία των ιταλικών εκλογών είναι καθοριστική για ολόκληρη...

Πλαφόν απο την Μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδια σε ηλεκτρικό ρευμα και αεριο

Στην Ελλάδα ..ίσως στα καυσόξυλα.της Ιωάννας ΛιουταΗ Μεγάλη...

Γιώργος Βενετσανος: Κύριε Ερντογάν, σας ευχαριστούμε

Γραφει ο Γιώργος ΒενετσανοςΚύριε Ερντογάν σας ευχαριστούμεΑξιότιμε κύριε Πρόεδρε,...

Ελληνόφωνες ή ελληνικές πολιτικές;

Αν η Ελλάδα έχει κάποιο εχθρό, αυτός είναι εκείνος...

Ένα αξεπέραστο μήνυμα στο τέλος της Οδύσσειας

του Χρυσόστομου Τσιρίδη. .Από τον ΟΜΗΡΟ, ΓΕΝΑΡΧΗ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ Πολιτισμού.

Σταθερότητα-κανονικότητα και άλλα «αφηγήματα»

Γίνεται πολύς λόγος για την επάνοδο στην κανονικότητα και...

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, από το Hellas Journal

Είναι μερικοί πολιτικοί που αρνούνται να αποδεχθούν τις ευθύνες τους και μέχρι το τέλος θα επιμένουν να εμφανίζουν το άπρο-μαύρο. Έχουν βλάψει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, αλλά ισχυρίζονται ότι καλώς έπραξαν.

Μέσα στον φανταστικό κόσμο που ζουν δεν μπορούν καν να αντιληφθούν ότι οι πολίτες τους γύρισαν την πλάτη. Επειδή στην Ελλάδα και στην Κύπρο δεν πληρώνουν ποτέ οι πολιτικοί, αυτά θα συμβαίνουν πάντα. Και είναι σημαντικό να μην φοβόμαστε το σύστημα τους και να μιλούμε και να τους αντικρούουμε.

Κλασσική περίπτωση αυτού του είδους των πολιτικών, είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο εν λόγω κύριος καλύπτεται και σήμερα από ένα ΚΥΚΛΩΜΑ που έστησε όταν κυβερνούσε την Ελλάδα και αντέχει μέχρι και σήμερα. Δεν είναι φοβερό ότι βλέπουμε τα αποτυπώματά του παντού; Ακόμα και στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας…
Συχνά πυκνά γράφει και δημοσιεύει κείμενα στα έγκυρα μέσα ενημέρωσης της χώρας, τα οποία παρουσιάζονται χωρίς την άλλη άποψη. Και αυτό δεν είναι δημοσιογραφικά ορθό. Συμβαίνει όμως. Ο κ. Σημίτης, με τον τρόπο αυτό, προσπαθεί να περάσει τις απόψεις του, τις οποίες διαβάζουν τα μέλη των ελίτ της Αθήνας και της Λευκωσίας και …εκστασιάζονται. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει τολμήσει ποτέ να αντιμετωπίσει ένα συνάδελφο στην τηλεόραση, ο οποίος θα του κάνει ερωτήσεις και δεν θα του δίνει πάσες.

Είχα γίνει μάρτυρας μίας -τρόπος του λέγειν- συνέντευξης του κ. Σημίτη σε ένα από τα πολλά φόρουμ που έχω παρακολουθήσει. Λυπήθηκα τον αγαπητό συνάδελφο, που βρέθηκε ενώπιον αυτού του …απροόπτου, άλλα να ρωτά και άλλα να απαντά ο πρώην πρωθυπουργός. Ήταν ως να διάβαζε ένα ποίημα. Ήταν μία κακοστημένη παράσταση που κατέληξε σε φιάσκο. Φρίξαμε.

Σε άλλη σοβαρή χώρα, θα ήταν το πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Όμως, ακόμα και σήμερα διατηρείται αυτό το πέπλο προστασίας στον πρώην πρωθυπουργό και οι διευθυντές των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να διορθώσουν αυτήν τη δημοσιογραφική απρέπεια.

Διότι ο κ. Σημίτης έχει μεγάλη ευθύνη και για την τραγωδία της οικονομίας. Αυτός έστησε τον «χορό», τον οποίο χόρεψε και ο Κώστας Καραμανλής για να έρθει ο εξοχότατος Γεώργιος Α. Παπανδρέου και να τα διαλύσει όλα στην οικονομία. Παρέδωσαν τη χώρα στον σκληρό μηχανισμό που έστησαν οι εταίροι μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φτώχευσαν τον ελληνικό λαό.

Αλλά τα πολιτικά «εγκλήματα» του πρώην πρωθυπουργού αφορούν τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Θα μείνει για πάντα ο «Σημίτης των Ιμίων και της Μαδρίτης», ο πολιτικός που δέχθηκε το γκριζάρισμα του Αιγαίου, δημιουργώντας ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα.

Πρέπει να καταθέσω εδώ ότι προσωπικά δεν με πείραξε το «ευχαριστώ» στους Αμερικανούς, διότι πίστευε πως ο μακαρίτης ο Ρίτσαρντ Χόμπρουκ, εκτελώντας εντολές του τότε προέδρου Μπιλ Κλίντον, απέτρεψε τον ελληνοτουρκικό πόλεμο, αν και με βάση τα απόρρητα έγγραφα που διαβάσαμε εγώ και ο συνάδελφος Αθανάσιος Έλλις, οι Τούρκοι εκείνο το βράδυ δεν είχαν σχέδια για να πολεμήσουν.
Οι Αττίλες γνώριζαν ότι θα έχαναν, σε ένα πόλεμο μικρής διάρκειας, και είδαν ως «σωτηρία» τη μεσολάβηση του Χόλμπρουκ. Οι Τούρκοι γνώριζαν και κάτι άλλο: ότι ο ναύαρχος Λυμπέρης που λοιδορήθηκε όσο κανένας Έλληνας πολίτης από τους Σημίτηδες και τους Πάγκαλους, είχε στοχεύσει εκείνο το βράδυ όλα τα πλοία του τουρκικού πολεμικού στόλου. Εάν δεν ήταν δειλό το πολιτικό σύστημα, όλα θα βρίσκονταν στο βυθό. Ο Χόλμπρουκ το γνώριζε. Και γι’ αυτό εκτέλεσε με ακρίβεια την εντολή να αποτραπεί ο πόλεμος.

Το σύστημα του τότε πρωθυπουργού έδωσε εντολή να καταστραφεί η φήμη του ναυάρχου. Διότι γνώριζε ο Λυμπέρης τι συνέβη εκείνη τη νύχτα. Οι πολιτικοί εγκλημάτισαν εις βάρος της Πατρίδας… Όμως, ο κ. Σημίτης και ο κ. Πάγκαλος παρέμειναν στις θέσεις τους παρά το γεγονός ότι …άφησαν να πάρουν οι άνεμοι την ελληνική σημαία.

Και δεν ήταν -έτσι απλά- ότι έδωσαν εντολή να φύγει η σημαία από ένα ελληνικό νησί. Αλλά το έθεσαν στη «γκρίζα» λίστα, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο. Μετά από ένα χρόνο, τον Ιούλιο του 1997, έδωσε τη χαριστική βολή με τη «Συμφωνία της Μαδρίτης», όπως αποκαλύψαμε στο πρόσφατο βιβλίο, που γράψαμε με το Νίκο Μελέτη.

Ο κ. Σημίτης, όπως και ο Θεόδωρος Πάγκαλος του «μαζί τα φάγαμε», συνεχίζουν να ομιλούν χωρίς να ντρέπονται, διότι οι διεφθαρμένοι και εθνικά επικίνδυνοι πολιτικοί δεν τιμωρούνται. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Κύπρο.

Συμβαίνει και κάτι άλλο θλιβερό. Ο τρόπος σκέψης του κ. Σημίτη για τα εθνικά θέματα, κυριαρχεί στις ελίτ της Αθήνας και της Λευκωσίας. Και είναι ένας τρόπος σκέψης που κυριαρχείται από ηττοπάθεια… Τι μας λένε; «Ας δώσουμε κατιτίς (στον Ερντογάν) να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο με την Τουρκία»…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σαλος με το ξέσπασμα του Νίκου Μουρατιδη για την σειρά Γλυκάνισος του Σκαι

Λοιπόν Βλέπω μια μειονότητα από φασίστες, ρατσιστές και αμόρφωτους ηλίθιους...

Άφησε άφωνη την Κατερίνα Καινουργιου η Μαρια Σοκαλη οταν ειπε πως στα 78 της ειναι...

Υπήρξε μια απο τις πιο γοητευτικές κύριες του Ελληνικού...

Έσπασε στο ξύλο τον νταή αστυνομικο πατέρα του επειδή κακοποιούσε την μητερα του

Τα συσσωρευμένα οικογενειακά προβλήματα από τις συχνές εκρήξεις θυμού...

Μόλις 57 χρόνων, έφυγε αιφνιδίως απο τη ζωη – Την βρήκε σωριασμένη στο πάτωμα η...

Άλλος ένας αιφνίδιος θανατος, μιας 57χρονης γυναίκας. Η τραγωδία...

Σάλος με τα δελτία ειδήσεων στην Αλβανία και τις καλλίγραμμες παρουσιάστριες τους

Σε μια εποχή που οι ειδήσεις δεν βλέπονται, στην Αλβανία κάποιο καναλι σκέφτηκε να προσφέρει ένα αλλου είδους θέαμα στο κοινό.

Σάλος στο Instagram με την απάντηση της Δούκισσας Νομικού στον ΑΝΤ1

“Ευχαριστώ τον ΑΝΤ1 που σεβάστηκε την επιθυμία μου να...

Σάλος με την απάντηση του Μακη Τριανταφυλλοπουλου στην Κεραμεως

30 κορυφαία αμερικανικά ΑΕΙ έρχονται τον Νοέμβριο στη χώρα μας. Στόχος: η Ελλάδα φάρος εκπαίδευσης που θα προσελκύει φοιτητές από όλον τον κόσμο.

Νεκρός ο επιχειρηματίας Δημήτρης Αλεξιου σε τροχαιο

Ο Δημήτρης Αλεξίου, γνωστός επιχειρηματίας στην Πάτρα, ήταν ο...