Πρόκληση πολέμου από τον Τσαβούσογλου – άμεση απάντηση Δένδια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η περήφανη απάντηση του Νίκου Δένδια εξόργισε τον τούρκο!
Σε μία ασύλληπτη πρόκληση προέβη πριν από λίγο στις κοινές δηλώσεις μετά την συνάντηση των υπουργών εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας, ο τούρκος υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ο τούρκος υπουργός εξωτερικών έκανε ευθέως λόγο για τουρκική εθνική μειονότητα στην Θράκη, της οποίας τα δικαιώματα παραβιάζονται από την Ελλάδα. Σε αντίθεση – όπως υποστήριξε – με την ελληνική εθνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, που επί κυβέρνησης Ερντογάν, τα δικαιώματα της γίνονται απολύτως σεβαστά.

Η αναφορά αυτή του τούρκου υποκρύπτει πρόθεση για σύρραξη. Διότι αποτελεί ευθεία παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης η οποία αναγνωρίζει μουσουλμανική μειονότητα και μόνο. Ως γνωστόν, η συνθήκη της Λωζάνης μπορεί να αλλάξει μόνο μετά από πολεμική σύρραξη και συνθηκολόγηση.

Η απάντηση του Νίκου Δένδια ήταν άμεση. Διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμιά τουρκική μειονότητα στην Θράκη, ενώ η συνθήκη της Λωζάνης αναγνωρίζει ρητά μουσουλμανική μειονότητα, ακριβώς αυτή τηρεί και το ελληνικό κράτος.

Ο Νίκος Δένδιας μάλιστα έκανε λόγο για παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, για παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης που παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών, ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε λύση στο κυπριακό θα γίνει στην βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Αρνήθηκε να εμπλέξει το PKK σε θέματα τρομοκρατίας, μένοντας μόνο στην συζήτηση για το ισλαμικό κράτος και τον Γκιουλέν.
Στην συνολική εικόνα, ο Νίκος Δένδιας επέμεινε στην γραμμή Προκόπη Παυλόπουλου – Κώστα Καραμανλή για μία και μόνη διαφορά, απορρίπτοντας οποιαδήποτε άλλη συζήτηση για τα άλλα θέματα.

Αρνήθηκε φυσικά να συζητήσει θέμα αποστρατιωτικοποίηση νησιών, λέγοντας ότι βάσει του άρθρου 51 του καταστατικού χάρτη που ΟΗΕ, αυτό το θέμα δεν υφίσταται.

Όντως ο Νίκος Δένδιας έκανε σήμερα μία πρωθυπουργική εμφάνιση.

Η ανταπάντηση Τσαβούσογλου ήταν οργισμένη! «Δεν περίμενα ότι αυτά που συζητάμε πίσω από κλειστές πόρτες θα τα έλεγες δημοσίως», είπε επιτιθέμενος στον Νίκο Δένδια.
Χαρακτήρισε τον Δένδια ότι κάνει προκλητικές κατηγορίες!

Ο Νίκος Δένδιας πήρε πάλι το λόγο και κατηγόρησε ευθέως την Τουρκία ότι παραβίασε το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας! Κατηγόρησε την Τουρκία για συνεχείς παραβιάσεις με μαχητικά αεροσκάφη, πάνω από το εθνικό έδαφος!

Υπενθύμισε ότι την συνθήκη της Λωζάνης την έχει υπογράψει και η Τουρκία! Διευκρίνισε ότι εάν η Τουρκία θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ, θα έπρεπε να αποδεχτεί το δίκαιο της θάλασσας!

Το ευρωπαϊκό συμβούλιο, συνέχισε ο Νίκος Δένδιας, δεν είναι κάποιος τρίτος, αλλά η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ, είναι αναπόσπαστο μέλος του ευρωπαϊκού συμβουλίου!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ