23/06/2021

Εμπαιγμός από Γεραπετρίτη-Σκέρτσο: Εισηγούνται αλλαγές στις ώρες της Αποκαθήλωσης, του Επιταφίου και της Ανάστασης!

Αν είναι δυνατόν, το δίδυμο ΓεραπετρίτηΣκέρτσου, που και οι δυο μπήκαν στο Μαξίμου από το παράθυρο χωρίς να εκλεγούν με ψηφο και χριστήκαν πιστοί συμβουλάτορες του Κυριάκου Μητσοτάκη, να αποφασίζουν για το πως θα γιορτάσουν το Πάσχα οι Έλληνες.

Μην ξεχνάμε πως πέρυσι επέβαλαν ένα Πάσχα χωρίς κόσμο στις εκκλησίες. Έτσι για φέτος προτείνουν μικρές διορθώσεις, καταφανώς στο πνεύμα του νεοφιλελευθερισμού και των μέτρων της πανδημίας, όπως: περιφορά του Επιταφίου εντός του ιερού ναού, Αποκαθήλωση άλλες ώρες από ό,τι είθισται και λειτουργία για την Ανάσταση το… επόμενο πρωί. Αλλαγές που χωράνε στο ωράριο της απαγόρευσης μετακινήσεων.

Τομ Πάσχα που προτείνουν, απεχει πολύ από ό,τι θεωρούν Πάσχα όχι μόνο οι απανταχού χριστιανοί αλλά και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κόμματος της Ν.Δ.!

Πιθανότατα στο Μέγαρο Μαξίμου και για τους κυρίους Γεραπετρίτη και Σκέρτσο το Πάσχα γιορτάζουμε την άνοιξη και τη φύση. Τα σοκολατένια λαγουδάκια και την ευκαιρία για απόδραση στην εξοχή. Αυτά έμαθαν στα… κατηχητικά της Δράσης και του Ποταμιού. Για φέτος – λες και το τελετουργικό του Πάσχα είναι ωράριο σούπερ μάρκετ– οι υπεύθυνοι που βρίσκονται στο πλευρό του Μητσοτάκη έχουν βγάλει το σχέδιο για το «Χριστιανικό Πάσχα 2021».

Η Εκκλησία προσπαθεί να βγάλει άκρη και μια ανάσα πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα δεν τα έχει καταφέρει με τους δύο συνεργάτες του πρωθυπουργού. Ο καθηγητής (άνθρωπος που τον ξέρει άριστα του έχει δώσει το προσωνύμιο «Ιανός») άλλα λέει μπροστά και άλλα λέει πίσω. Την ίδια ώρα ο έτερος τεχνοκράτης, που, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, αναστατώνεται όταν μυρίζει λιβάνι, εισηγείται μια σειρά απίθανων αντιεκκλησιαστικών σεναρίων.

Ακόμη μία φορά προσπαθούν να «στήσουν» σενάριο Θεοφανίων, όταν η κυβέρνηση έδινε εντολή για κλειστούς ναούς και η Εκκλησία έλεγε «λειτουργίες σεβόμενοι τα μέτρα των ειδικών». Οι ιεράρχες προτείνουν λύσεις για να έρθουν στο πλαίσιο των λοιμωξιολόγων. Πολλαπλές θείες λειτουργίες, πιστοί εντός του ναού από 50 έως το πολύ 100, λειτουργίες σε υπαίθριους χώρους και Επιτάφιος στο προαύλιο των ναών. Μέχρι και self test σε νεωκόρους, ψάλτες και ιερείς.

Οι Γεραπετρίτης – Σκέρτσος θέλουν να έχουν λόγο στο τελετουργικό του Πάσχα. Ζητούν αλλαγές των ωρών της Αποκαθήλωσης, του Επιταφίου και της αναστάσιμης λειτουργίας. Τι κι αν παλεύει η Νίκη Κεραμέως, η καθ’ ύλην αρμόδια υπουργός, να πείσει την διοικούσα Εκκλησία πως η ατζέντα της κυβέρνησης είναι πατριωτική και συντηρητική… Με τα όσα προτείνει το δίδυμο του Μαξίμου η βάση των ψηφοφόρων της Ν.Δ. φυλλορροεί προς πάσα άλλη κατεύθυνση.

Ποιος σοβαρός χριστιανός θα δεχτεί την πασχαλινή πρόταση Γεραπετρίτη – Σκέρτσου, να νηστεύει 40 ημέρες, να κοινωνήσει, να πει το «Χριστός Ανέστη» και να περιμένει για να φάει τη… μαγειρίτσα για πρωινό; Οι συντηρητικοί της Ν.Δ., σε μια προσπάθεια να ελαφρύνουν το κλίμα, λένε πως η Κεραμέως θα πρέπει να αλλάξει τα βιβλία των Θρησκευτικών και οι δώδεκα του Μυστικού Δείπνου να γίνουν… εννέα για να είναι στο κλίμα των κυρίων Γεραπετρίτη και Σκέρτσου…

Με πληροφορίες από τη Δημοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ