7/05/2021

Φρενίτιδα των Γερμανών για το Sputnik V – Ταξιδεύουν στη Ρωσία για να κάνουν το εμβολιο

Τον εμβολιοτουρισμο ανακάλυψαν οι Γερμανοί που ταξιδεύουν στην Μόσχα για να κανουν το ρωσικό εμβολιο καθώς δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά εμβόλια στη Γερμανία.

Συμφωνα με τον νορβηγικό τουριστικό όμιλο World Visitor που διοργανώνει… ταξίδια εμβολιασμού στη Μόσχα, ο εμβολιασμός κοστίζει 150 ευρώ, ενώ το ταξίδι (μαζί με την πτήση) 1.000 ευρώ.

«Μέχρι το Σεπτέμβριο θέλουμε να μεταφέρουμε πενήντα άτομα την εβδομάδα για εμβολιασμό στη Μόσχα» λέει ο διευθυντής του γερμανικού παραρτήματος στο Μόναχο, Χανς Μπανκ, ο οποίος μιλά για «τρελό» αριθμό αιτήσεων! Να σημειώσουμε ότι οι Γερμανοί πολίτες μπορούν να εμβολιαστούν ακόμα και στο ξενοδοχείο που διαμένουν!

Τα ρωσικά ΜΜΕ όπως είναι φυσικό προβάλλουν δεόντως το θέμα και συνεχώς… κυνηγούν τους Γερμανούς για δηλώσεις. «Όταν νιώσω καλά, θα επισκεφτώ το ένα μουσείο μετά το άλλο. Στη Γερμανία θα έκλεινα ραντεβού στην καλύτερη περίπτωση στο τέλος της χρονιάς. Αλλά ακόμη δεν το ξέρουμε», λέει ένας 38χρονος Βερολινέζος, ο οποίος βρέθηκε στο τελευταίο γκρουπ των 50 Γερμανών που πέταξαν στη ρωσική πρωτεύουσα και σε τρεις εβδομάδες θα ξαναπάει για τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

«Δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια στη Γερμανία. Εμπιστευόμαστε το ρωσικό εμβόλιο», λένε δύο άλλοι Γερμανοί, ένας φοιτητής και ένας δικηγόρος, την ώρα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ακόμα εξετάζει αν θα εγκρίνει τη χρήση του Sputnik V στην Ευρώπη.

Όπως λέει ο Χανς Μπακ, αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, εστιατόρια (και φυσικά οι δέκτες των εμβολίων) συνδέονται με πολλαπλά οφέλη (αλλά όχι τόσα κέρδη) από τα ταξίδια εμβολιασμού, τα οποία γίνονται και προς τη Σερβία, ή ακόμα και τη Φλόριντα των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ