7/05/2021

Εφεύρεση Καλογρίτσα τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια λέει ο Τόμπρας!

Στον  αέρα τιναζει το αφήγημα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στην Προανακριτική ο πρώτος κιόλας μάρτυρας Κυριάκος Τόμπρας ο οποίος κατέθεσε έγγραφο με το οποίο -σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ο Χρήστος Καλογρίτσας αναγνωρίζει την οφειλή των 3 εκατ. ευρώ προς την CCC. Μάλιστα, ο μάρτυρας αποκάλυψε και το ύψος της αμοιβής του για την διαμεσολάβηση, γεγονός που αποδομεί πλήρως το αφήγημα περί διαμεσολάβησης του Νίκου Παππά ανάμεσα στον εργολάβο και τους Λιβανέζους μεγαλοεπιχειρηματίες. Μάλιστα χαρακτηριστικά – σύμφωνα με πληροφορίες – ο άλλοτε στενός συνεργάτης και διαμεσολαβητής των δύο πλευρών, CCC και Χρ. Καλογρίτσα, φέρεται να απάντησε χαρακτηριστικά στην Προανακριτική ότι “Τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια, ήταν εφεύρεση του Χρ. Καλογρίτσα” προκειμένου να περάσει τις συνεργασίες του.

Σύμφωνα με “διαρροές” από τη ΝΔ ο κ. Τόμπρας φέρεται να μίλησε για «Syriza Frendly» διαδικασίες προκειμένου να περάσουν από την Βουλή χαριστικές τροπολογίες. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα διαρρέονται, ο μάρτυρας φέρεται να είπε ότι η CCC ζήτησε το 2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετική ρύθμιση για τις εμπορικές εταιρείες του νόμου 89 ώστε να ενταχθούν στο καθεστώς λειτουργίας των ναυτιλιακών και να απαλλαγούν από την φορολογία που τους είχε επιβληθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά. «Τότε οι Χούρι από ΝΔ friendly έγιναν ΣΥΡΙΖΑ friendly κι άλλαξαν στάση. Τους το υποσχέθηκαν. Όμως τελικά δεν το έκαναν. Για την ακρίβεια δεν το έκαναν το 2016 αλλά την 1η Απριλίου 2019 (λίγο πριν τις ευρωεκλογές)» φέρεται να είπε ο κ. Τόμπρας για να προσθέσει «τότε όμως (το 2016) η CCC είπε «με βάλατε να δώσω 3 εκατ. ευρώ στον Καλογρίτσα, μου υποσχεθήκατε τροπολογία και δεν την κάνατε…».

“Μόνη της τα λέει η ΝΔ, μόνη της τα απαντάει”, σχολίασαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για τη “διαρροή” αυτή.

Ο Choury είχε ο ίδιος επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την απόκτηση καναλιού στην Ελλάδα, τονίζουν και επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ικανοποίησε ποτέ την επιθυμία Choury να εξαλειφθεί η προυπόθεση των εταιρειών που υπάγονται στο άρθρο 87, να μετακομίζει το ΔΣ στην χώρα προέλευσής τους στο Λίβανο 15 μέρες το μήνα. Μόνη της τα λέει η ΝΔ, μόνη της τα απαντάει, λένε χαρακτηριστικά!

Οι διαπραγματεύσεις Χούρι – Καλογρίτσα που έρριξαν ΝΔ-ΚΙΝΑΛ στα σχοινιά στην Προανακριτική!

Όπως σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο μάρτυρας είχε προειδοποιήσει από την προηγούμενη κατάθεσή του για την προσκόμιση του χειρόγραφου, το οποίο έριξε στα «σχοινιά» ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Διηγούνται, μάλιστα, τον τρόπο που ο Κυρ. Τόμπρας περιέγραψε το σκηνικό της διαπραγμάτευσης και πώς ο ίδιος οδήγησε τις δύο πλευρές στην υπογραφή του εγγράφου προκειμένου να τις δεσμεύσει:

«Στο σπίτι του κυρίου Σάμερ Χούρι δύο χρόνια μετά τα γεγονότα ο απατεώνας Καλογρίτσας που δήθεν εξαπάτησε την πλευρά Khoury ήταν με τον Τόμπρα στο σπίτι του Χούρι, δηλαδή τον απατεώνα που με εξαπάτησε τον καλώ και στο σπίτι μου; Και καθόταν στο σαλόνι του Χούρι επειδή συμφωνήσανε κάτι, αλλά επειδή ήταν τόσο βλακωδώς αναξιόπιστοι και οι δύο σ’ αυτό που συμφωνήσανε, τους λέω: ¨Όχι, μάγκες, αυτή τη φορά. Αυτή τη φορά αυτό που λέτε θα το υπογράψετε¨. Πήρα, λοιπόν, το χεράκι μου, πήρα μια κόλλα χαρτί, τα έγραψα χειρόγραφα και τους λέω: ¨Βάλτε από μια υπογραφή ο καθένας και να βάλει και ο γραμματέας του κυρίου Χούρι εδώ κι αυτός μια υπογραφή¨».

Επιπλέον, ο Κυρ. Τόμπρας φέρεται να είχε εξηγήσει ότι η διαπραγμάτευση κατέληξε στο να συνεργαστεί ο Χρ. Καλογρίτσας με την επενδυτική τράπεζα Μarkaz, η οποία θα έμπαινε ως στρατηγικός επενδυτής στην κατασκευαστική, «Τοξότης». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο μάρτυρας αποκάλυψε πως η εν λόγω τράπεζα θα χρηματοδοτούσε την εταιρία του εργολάβου για να εκτελέσει τα έργα ύψους 300 εκατ. ευρώ προκειμένου να μπορέσει ο Χρ. Καλογρίτσας να επιστρέψει τα 3 εκατ. ευρώ που χρωστούσε. 

Ο Κυρ. Τόμπρας φέρεται να υποστήριξε ενώπιον της Επιτροπής ότι συντάχθηκε και συμφωνητικό με την ένδειξη «εμπιστευτικό», περιλαμβάνοντας όλες τις λεπτομέρειες της νέας συνεργασίας των δύο πλευρών. Ωστόσο, κατά τον μάρτυρα, ούτε η συμφωνία αυτή δεν προχώρησε, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες της CCC να προσφύγουν στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο. Ως γνωστόν, η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε την οικογένεια Χούρι και η απόφαση επικυρώθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Δείτε το συμφωνητικό:

1 11

2 8

Με πληροφορίες από documentonews.gr / Άγγελος Προβολισιάνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ