Ας μας πει κάποιος ότι αυτοί οι ήρωες δεν είναι Έλληνες, επειδή είναι «μαύροι»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και όμως η ψυχή της Ελλάδας χτυπά στο Κονγκό. Αυτός ο ήρωας παπάς, αυτά τα παιδιά, εν μέσω σφαγών και διώξεων κάνουν Ανάσταση! Αποδεικνύουν την πίστη τους διά πυρός και σιδήρου. Όταν κάποιοι πατριδοκάπηλοι ντόπιοι χρησιμοποιούν την σημαία και την πίστη ως μέσο πλουτισμού και εξουσίας.

Ας γυρίσει λοιπόν κάποιος να μας πει ότι αυτοί οι ήρωες, δεν είναι Έλληνες. Αυτοί είναι οι Έλληνες!

Από την Ιερά Επισκοπή Κισανγκάνι στο Κονγκό (ανήκει στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) έρχεται το συγκλονιστικό μήνυμα του πατέρα Τιμόθεου Ντούμπα, ο οποίος έχει σπουδάσει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία.

Έρχονται Άγιες μέρες και οι χριστιανοί στην περιοχή της Μπούνια δέχονται επιθέσεις από αντάρτες της περιοχής. Ανατριχιάζει το μήνυμα που μας στέλνει ο πατέρας Τιμόθεος και ζητάει να μην ξεχνάμε τους χριστιανούς του Κονγκό.Γράφει αναλυτικά:

«Αγαπητοί μου φίλοι,
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, με υγεία και πολλή Προστασία από την Παναγία μας!! Ο Χριστός να σας ευλογεί διαπαντός! Εμείς, όλη την εβδομάδα αυτή και χθες και σήμερα είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε πολύ ανασφάλεια από αντάρτες και ένοπλες ομάδες στη Περιοχή μας. Κακοποιούν και σκοτώνουν. Χθες σκότωσαν 15 συμπολίτες μας, 5 χιλιόμετρα από την Μπούνια. Το οποίο σημαίνει ότι οι εχθροί είναι πλέον ανάμεσά μας. Όλοι οι κύριοι δρόμοι που οδηγούν στην Μπούνια έχουν κοπεί από τους αντάρτες. Δεν υπάρχει ούτε έξοδος ούτε είσοδος στην πόλη. Οι άνθρωποι μέσα στην πόλη της Μπούνια ζουν με τις κρίσεις πανικού. Προβληματιζόμαστε για την νύχτα της Αναστάσεως! Μη μας ξεχάστε!Έχει ο Θεός! Εύχεσθε!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ