17/06/2021

Όταν η Ελλάδα, υπερήφανη, τιμούσε την Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Τιμούμε σήμερα την 106η Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ενός αποτρόπαιου δείγματος της τουρκικής βαρβαρότητας. Βαρβαρότητας που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.

Και ενώ η Διεθνής Κοινότητα, με κορυφαίο παράδειγμα εκείνο του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τιμά την Επέτειο αυτή, στην Ελλάδα ελέω Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη -έτσι για να τα έχουμε καλά με τους τούρκους και τους τουρκόσπορους του Αζερμπαιτζάν- το «περνάει στα ψιλά».

Κι όμως στο παρελθόν η Ελλάδα πρωτοστατούσε στην απόδοση τιμών για την αποφράδα Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Γιατί, πέραν των άλλων, η Ελλάδα ήξερε καλά τι σημαίνει η γενίκευση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων για την αναγνώριση από τη Διεθνή Κοινότητα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Γυρνάμε πίσω λοιπόν, στις 5 Νοεμβρίου 2019, όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος επισκεπτόταν επισήμως την Αρμενία. Ήταν τότε που μέσα σε μια πρωτόγνωρα συγκινητική τελετή στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Ερεβάν, έδειχνε πώς η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διακηρύξει παντού τα φρικιαστικά εγκλήματα της τουρκικής βαρβαρότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ