Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

Καθημερινό μαχαίρωμα των προσφύγων και εκτοπισμένων και ολοκλήρου του Κυπριακού λαού και μαλιστα πισώπλατο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» μας;

«Ό,τι κάμομε, θα το κάμομε μοναχοί και δεν έχουμε...

Συμφιλίωση

     ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ Όταν επιτέλους έγινα φίλος με τον εαυτό...

Η κυνική πολιτική εκτέλεση της π.Προέδρου και Πρωθυπουργού κ.Θάνου και η δικαστική Ανάστασή της

Γραφει ο Γιαννης ΝτάσκαςΗ δημοσιογραφική έρευνα,ένα ρεπορτάζ μπορεί...

Ολοταχώς για παγκόσμιο πόλεμο – αίτημα στο ΝΑΤΟ υποβάλει ο Ζελένσκι

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Σε απάντηση του διαγγέλματος Πούτιν...

Όταν ο Θάνος Τζήμερος έβριζε την Βασιλική Θάνου

O πολλάκις αποτυχών πολιτευτής μάλλον πρέπει να ξανακοιτάξει τα...

1η Οκτωβρίου ημέρα ανεξαρτησίας ή εξάρτησης της Ελληνικής Κύπρου;

Επιμέλεια από Α. Αντωνά. Αποσπασματικό θλιβερό αφιέρωμα. Ξέχασες Λαέ της...

Γιώργος Βενετσανος: Προσβολή στην νοημοσύνη των Ελλήνων

Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος«Πολλά τα μηνύματα που...

Συμμετοχή του ΣΑΤΑ στην κινητοποίηση της 5ης Οκτωβρίου από Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις επαγγελματιών

- Αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες απαντάμε στον εμπαιγμό της κυβέρνησης....

Πάμε όντως για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο;

Όλοι σήμερα ομιλούν περί τρίτου παγκοσμίου πολέμου. Είναι αυτό...

Αερολογίες

Κώστα Δημ ΧρονόπουλουΧρόνια - και ζαμάνια –τα ίδια και...

Οι Ιρανές ηρωίδες αποκαλύπτουν και τη δική μας υποκρισία…

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί με μεγίστη απορία τα συμβαίνοντα...

Επετειολογιο ΕΟΚΑ 55-59 μηνος Οκτωβρίου

3/10/1958 Σε ενέδρα στο Ακρωτήρι εφονεύθησαν τρεις Αγγλοι στρατιώτες  ...

Ο Διονύσης Παντής είχε προβλέψει «χτύπημα» στον αγωγό!

Στις 6 Σεπτεμβρίου ο γνωστός δικηγόρος Διονύσης Παντής, αναφερόμενος...

Ο Εθνάρχης και αισυμνήτης Ιωάννης Καποδίστριας (1776 – 27 Σεπτεμβρίου 1831)

  Ευαγγελία Κ. Λάππα 26 Σεπτεμβρίου 2022 Ο Εθνάρχης, αισυμνήτης1 και «άγιος»...

Ανεξέλεγκτες ΜΚO και Επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά ζητήματα

Η πολυσυζητημένη HumanRights360 έχει ιδρυτή τον πρώην γενικό διευθυντή...

Ερντογάν, εσύ και η χώρα σου προκαλείτε ντροπή και αηδία στην ανθρωπότητα

Ερντογάν έφη «παρακολουθώ με «αηδία» την Ελλάδα». Σιγά ρε...

Η διαφθορά και η υποκρισία έφεραν στην εξουσία την Μελόνι και την επανάσταση γυναικών στο Ιράν

Γραφει ο Γιαννης ΝτάσκαςOι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης,των ΗΠΑ,της...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ»

Νυχτώνει , ξημερώνει πάντα στον ίδιο το σκοπό. Ένας στίχος Λαϊκού τραγουδιού μας, που πάει γάντι με τη συμπεριφορά του Προέδρου Αναστασιάδη, του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη, του Ηγέτη του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού και του Αβέρωφ Νεοφύτου Πρόεδρου του ΔΗΣΥ. Σε συγχορδία και οι τέσσερεις, καθημερινά λένε και επαναλαμβάνουν ότι, πάνε στην Πενταμερή συζητώντας μόνο για ΔΔΟ με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ . ΔΔΟ και Άγιος ο Θεός. ΔΔΟ σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, χωρίς να λένε ποια Ψηφίσματα. ΔΔΟ για λύση σύμφωνα με το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. ΔΔΟ για ένα Κράτος με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και Ανθρώπινα Δικαιώματα κατοχυρωμένα. ΔΔΟ για ένα κανονικό τάχα ευρωπαϊκό Κράτος και…και…και.

37B96D24 7F23 4E34 8116 54BFF9B47EC0

Μάλιστα τα λένε αυτά και με μεγάλη αποφασιστικότητα απορρίπτοντας ταυτόχρονα τη νέα Τουρκική πρόκληση για «δύο Κράτη». Παρουσιάζονται με αυτό τον τρόπο ότι αντιστέκονται σθεναρά στη νέα προκλητικότητα και αδιαλλαξία της Τουρκίας και ότι διεξάγουν μάλιστα και αντικατοχικό αγώνα. Μιλάνε για απελευθέρωση τάχα και για διάσωση του Βαρωσιού και της Μόρφου, ωσαν αυτά τα δύο μέρη να είναι τα μόνα κατεχόμενα. Αυτή η τακτική επιδιώκει την πλύση εγκεφάλου υπερ της ΔΔΟ αφού θα αποφευχθούν, τάχα, τα «δύο Κράτη», λογαριάζοντας και στην «κλοπή» της υποστήριξης των Βαρωσιωτών και Μορφιτών.
Ταυτόχρονα δίδουν μαθήματα καλής διαγωγής και πειθαρχίας στην πολιτική που προδιάγραψε για την Κύπρο ο «μάστρος» του Κυπριακού ό Οφης της Βρετανικής αποκιοκρατικής Διπλωματίας.
Αυτή η πρακτική συνιστά πισώπλατο μαχαίρωμα τόσο των προσφύγων και εκτοπισμένων, όσο και ολόκληρου του Λαού.
Κυπριακέ Λαέ, Έλληνες, Τούρκοι, Αρμένιοι , Μαρωνίτες, και Λατίνοι νόμιμοι κάτοικοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΘΕ από το στημένο επικοινωνιακά σενάριο.
Πρόκειται για στημένο σενάριο από ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.
Στόχος αυτού του στημένου επικοινωνιακά σεναρίου, είμαστε εμείς, ο Λαός της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να ξεγελαστούμε, να εκβιαστούμε και να υποκύψουμε να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ και ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ αυτό που οι Τούρκοι αποκαλούν, «νέες Πραγματικότητες», στην Κύπρο. Έτσι ακριβώς είναι η κατάσταση και μην ξεγελιέστε. Μην επιτρέψετε να μετατραπούμε ο Λαός κορόιδο της Ανατολικής Μεσογείου, εισπράττοντας μάλιστα και «ημερομηνία λήξης» σε αυτόν τον τόπο, ο οποίος είναι «φορτωμένος» Ιστορία και Πολιτισμό, στον οποίο γυρίζουν την πλάτη οι θιασώτες της Τουρκικής λύσης ΔΔΟ.
ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΌ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΖΩΝΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ μιλώντας για ΔΔΟ, τόσο αυτοί που φανερά υπηρετούν το ρόλο, όσο και άλλοι που είτε έντεχνα σιωπούν είτε σιωπηρά συντηρούν και αυτοί την όλη διαδικασία προς λύση ΔΔΟ:
• Αποδέχονται την Τουρκική θέση ότι οι «σημερινές πραγματικότητες» αποτελούν τη βάση για λύση του Κυπριακού
• Αποδέχονται την εδαφική διχοτόμηση της Κύπρου σε δύο Ζώνες, κάτι που το πέτυχε η Τουρκία με τη στρατιωτική εισβολή και κατοχή εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
• Αποδέχονται το γεωγραφικό διαχωρισμό του Κυπριακού Λαού και συγκεκριμένα των Χριστιανών από τους Οθωμανούς Μουσουλμάνους. Και αυτό το πέτυχε η Τουρκία μέσα από την κατοχή. Δηλαδή: Ξεκαθάρισε Εθνικά τα κατεχόμενα, εκδιώκοντας όλους εμάς τους αυτόχθονες κατοίκους των κατεχομένων, χρησιμοποιώντας κάθε μορφή βίας και μετάφερε επίσης στα κατεχόμενα, μετά από εκβιασμούς και Διπλωματικά παιγνίδια, όλους τους Οθωμανούς που κατοικούσαν σε ολόκληρη την Κύπρο. Όλα αυτά έγιναν κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, και αποτελούν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Ακόμη και αυτά οι Διζωνικοί Ηγέτες μας, διαχρονικά τα έχουν αυθαίρετα διαγράψει από το μητρώο της Τουρκίας, αφού δεν έχει η Τουρκία προσαχθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για να λογοδοτήσει γιαυτά.
• Αποδέχονται την παραμονή στην Κύπρο των Τούρκων εποίκων τους οποίους έφερε συνειδητά και προμελετημένα η Τουρκία, για να αντικαταστήσει όλους εμάς και να δικαιολογεί τη λειτουργία Κράτους στα κατεχόμενα. Και αυτό το έγκλημα πολέμου και κατά της Ανθρωπότητας, το έχουν διαχρονικά διαγράψει οι Διζωνικοί Ηγέτες μας.
• Αποδέχονται τον αποκλεισμό της επιστροφής όλων εμάς των εκτοπισμένων και προσφύγων, για να μπορεί να λειτουργήσει στα κατεχόμενα Τουρκικό Κράτος αφού εκεί, εμείς ήμασταν το 1974 η πλειοψηφία του 85% του Πληθυσμού και οι ιδιοκτήτες του 85% της ιδιωτικής γης.
• Αποδέχονται και είναι έτοιμοι να αναγνωρίσουν και το Παράνομο υποτελές στην Τουρκία Καθεστώς το οποίο παράνομα ανακήρυξε και αναγνώρισε η Τουρκία.
• Σε αυτό το παράνομο καθεστώς οι Διζωνικοί Ηγέτες μας αναγνώρισαν και πολιτική ισότητα. Δηλαδή αποδέχονται εξίσωση στη διακυβέρνηση του τόπου της πλειοψηφίας του 82% του πληθυσμού με το 18% του πληθυσμού. Αποδέχονται μάλιστα η πολιτική ισότητα να παρέχει την ευχέρεια στο Τουρκικό Κράτος να έχει λόγο «αποτελεσματικό» στη διακυβέρνηση, δηλαδή βέτο σε κάθε απόφαση που θα έχει να πάρει η «συν-ομοσπονδιακή» Κυβέρνηση και θα αφορά όλους μας.
• Τη λειτουργία των δύο αυτών οντοτήτων μας πλασάρουν ως «ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ» της Κύπρου
• Άλλα τα οποία θα συνεπάγεται για τον τόπο αυτή η «επανένωση» την οποία ωραιοποιούν ξένοι και δικοί είναι και τα εξής, τα οποία έχουν οι Διζωνικοί Ηγέτες μας αποδεχθεί.
• Δύο Κράτη πάνω στην Κυπριακή γη. Το καθένα να έχει το δικό του Σύνταγμα βάση του οποίου θα ασκεί τη διοίκησή του, τη δική του Κυβέρνηση, τη Βουλή του, τη δική του δικαστική εξουσία, τη δική του αστυνομία, τα δικά του δικαστήρια, δική του Νομική Υπηρεσία, τη δική του οικονομία, τις δικές του Τράπεζες, ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. Στη λειτουργία του κάθε Κράτους δεν θα έχει δικαίωμα να επεμβαίνει το άλλο.
• Η «ομπρέλα» η συν-ομοσπονδιακή θα έχει κυβέρνηση ξεχωριστή, Βουλή ξεχωριστή, δικαστική εξουσία ξεχωριστή, αστυνομία ξεχωριστή, τράπεζα Κεντρική, δικαστήρια, δημόσια Υπηρεσία κ.λ.π κ.λ.π. Σε αυτό το επίπεδο θα ασκείται η αποτελεσματική πολιτική ισότητα των δύο Κρατών. Αυτή η «Τρίτη» Κυβέρνηση υποτίθεται θα είναι αυτή που θα δίδει την εικόνα του ενός Κράτους στο εξωτερικό. Θα αποτελεί για την Τουρκία το προγεφύρωμα εξουδετέρωσης του ενός κυρίαρχου Κράτους και θα της προσφέρει και την κηδεμονία πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο. Γιαυτό είναι που λέμε ότι, η Τουρκία με τα δύο Κράτη που προβάλλει και τα χρησιμοποιούν οι Διζωνικοί Ηγέτες μας για να μας εκβιάσουν να εγκρίνουμε τη ΔΔΟ, δεν είναι ξεχωριστό Κράτος με τοίχο μεταξύ μας που θέλει, αλλά δύο κυριαρχικά πολιτικά ισότιμα Κράτη σε μια συν-ομοσπομδιακή δομή.
• Όλα τα πιο πάνω που έχουν αποδεχθεί οι Διζωνικοί Ηγέτες μας συνιστούν ένα τερατούργημα το οποίο ούτε βιώσιμο, ούτε λειτουργικό αλλά ούτε και ενοποιητικό θα είναι. Αντίθετα θα είναι μη λειτουργικό, μη βιώσιμο, θα συντηρά το μόνιμο διαχωρισμό και θα αποτελέσει αφετηρία για νέες διενέξεις και καταστροφές.
Στο Κυπριακό δύο είναι οι επιλογές:
1. Είτε να πάμε για λύση ΔΔΟ ως πιο πάνω και να περιμένουμε παθητικά τη σταδιακή Τουρκοποίηση και Ισλαμοποίηση ολόκληρης της Κύπρου – ΑΥΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΑΜΑΝ ΟΙ ΔΙΖΩΙΚΟΙ ΜΑΣ ΗΓΕΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. Και ύστερα μας λένε ότι ζούμε σε Δημοκρατία.
• Είτε να τερματίσουμε αυτό το παράλογο και παράνομο θέατρο εξυπηρέτησης της Τουρκίας και των ξένων συμφερόντων, να επανατοποθετήσουμε το Κυπριακό και να ξεκινήσουμε από την αρχή με αντικατοχική διάθεση, στη βάση που μας επιβάλλει το Διεθνές Δίκαιο, ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η Εθνική μας καταγωγή, ιστορία και πολιτισμός- ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΚΑΜΕ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΚΑΜΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, 17 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.
ΠΗΓΗ: adoulotikerinia.com.cy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σαλος με την ερώτηση για το δεκαχίλιαρο στο Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος του Γρηγόρη...

Απαντώντας σε μια ερώτηση για το δεκαχίλιαρο ο παιχτης κατάφερε και τις 10.000 ευρω. Η ερώτηση ήταν ποιος απεικονιζόταν στο δεκαχίλιαρο.

Τελος εποχής: Έσβησε η χρυσή φωνή της νιότης μας – Πεθανε ο Σταματης Κόκοτας

Υπήρξε ένας απο τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της χώρας μας....

Χαμός με την απάντηση του Αλέξη Τσιπρα στην Μαρια Αναστασοπούλου οταν του ειπε: Δεν ακούμε...

Συνεντευξη του Αλέξη Τσιπρα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδακη...

Την φρίκη έζησε 38χρονη: Την είχε αλυσοδεμένη και την βίαζε για μέρες

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 38χρονη γυναίκα για πέντε...

Τα πλαστικά χείλη της επίορκης αστυνομικού και η κατάντια της πατρίδας

Άλλο ένα συγκλονιστικό άρθρο από τον Μανώλη Κοττάκη στην...

Σάλος με το κράξιμο του twitter στο love island του Σκαι – Ένα τσούρμο ψώνια,...

Μαύρα χάλια με το που άρχισε το νεο παιχνίδι του Σκαι που έρχεται να αποδειξει πως πάντα υπάρχουν και χειρότερα στην Ελληνική Τηλεοραση.