Πρόταση που ισοδυναμεί με εθνική αυτοκτονία για το προσφυγικό!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι δομές πρέπει να γίνουν στην γειτονική Τουρκία η οποία είναι μία ασφαλής χώρα, και να εξετάζονται οι υπηρεσίες ασύλου από διευρωπαϊκές επιτροπές και από εκεί κανονικά να μπορούν να ταξιδεύουν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα έχουν πάρει το άσυλο τους«. Τάδε έφη ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος. Που μάλιστα εμφανίζεται ως ένας πολιτικός με «εθνικές ανησυχίες».

Κάτι τέτοιες προτάσεις θυμίζουν την απίστευτη έμπνευση Δοξιάδη, που ήθελε να δίνουμε άσυλο σε τούρκους αντικαθεστωτικούς! Επικίνδυνη αφέλεια ή κάτι άλλο;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι οι τούρκοι, είναι τούρκοι. Οι τούρκοι αντικαθεστωτικοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι στις φυλακές. Υπάρχουν δεδομένα τούρκων δήθεν «αντικαθεστωτικών» που πέρασαν στην Ελλάδα και έκαναν κατασκοπεία για λογαριασμό του Ερντογάν.

Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με κάποιους περίεργους μάχιμης ηλικίας που εμφανίζονται ως πρόσφυγες, διαβαίνοντας μάλιστα τα σύνορα είτε στη θάλασσα είτε στον Έβρο με την συνέργεια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Μία μεγάλη κερκόπορτα δηλαδή όπου κάποιος δήθεν αντικαθεστωτικός ή δήθεν πρόσφυγάς, έρχεται στην Ελλάδα και δημιουργεί πυρήνες σε ύπνωση οι οποίοι θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης. Και αυτά δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά πάγια τουρκική πρακτική, όπως είδαμε και στην Συρία. Όπου οι ισλαμιστές τρομοκράτες εμφανίστηκαν ως πονεμένοι και καταπιεζόμενοι από τους Σύριους.

Παραδίδοντας στον Ερντογάν τα κλειδιά της Ευρώπης

Προσέξτε λοιπόν την αντίφαση στην δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Χίου, που ελπίζουμε ειλικρινά να είναι προϊόν επικίνδυνης αφέλειας. Ισχυρίζεται ότι η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα, προτείνει να ανοίξουν εκεί οι δομές φιλοξενίας προσφύγων, όχι όμως για να παραμείνουν εκεί, αλλά για να παίρνουν άσυλο εντός της Τουρκίας και να ταξιδεύουν σε όποια ευρωπαϊκή χώρα επιθυμούν!

Δηλαδή, την ώρα που ήρωες έχουν μειωθεί κατά πολύ, μόλις 2000 εισροές είχαμε το πρώτο τετράμηνο, εμείς αντιδρούμε στην δημιουργία κλειστών δομών αλλά υπερθεματίζουμε την αδειοδότηση του Ερντογάν να ρυθμίζει τις προσφυγικές ροές όπως αυτός θέλει!

Γιατί μπορεί ο αντιπεριφερειάρχης να κάνει λόγο για ευρωπαΐκή επιτροπή που θα ελέγχει τις αιτήσεις ασύλου, όταν όμως η Τουρκία έχει 4 εκατομμύρια ανθρώπους που η ίδια χαρακτηρίζει «πρόσφυγες», είναι στο χέρι της να κατευθύνει όσους αυτή θέλει έως το γκισέ της συγκεκριμένης ευρωπαΐκής επιτροπής. Όποιος έχει την παραμικρή εντύπωση πως στην Τουρκία μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε διαδικασία ερήμην του Ερντογάν, δεν έχει αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει στην γείτονα χώρα.

Εάν λοιπόν εφαρμοστεί ένα τέτοιο σενάριο, τότε ο Ερντογάν θα κατευθύνει ακριβώς αυτούς που θέλει από τις δομές στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασύλου, και φυσικά λόγω των εξαιρετικών σχέσεων που διατηρεί με την Γερμανία, δεν πρόκειται να κατευθύνει πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στο Βερολίνο. Αντίθετα, με αυτή τη μέθοδο ο Ερντογάν μπορεί να κατευθύνει εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες της αρεσκείας του, που θα έχουν ως αποκλειστικό προορισμό την Ελλάδα και την Κύπρο!

Για να το θέσουμε πιο απλά, ο Ερντογάν ο ίδιος θα αποτρέπει όσους πρόσφυγες επιχειρήσουν να λάβουν άσυλο εντός Τουρκίας, προκειμένου να μεταβούν σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα πλην της Ελλάδας και της Κύπρου.

Με αυτόν τον τρόπο, ανοίγουμε μία τεράστια κερκόπορτα, με εκατοντάδες χιλιάδες εκλεκτούς του Ερντογάν, να παίρνουν ευρωπαϊκά χαρτιά εντός Τουρκίας και ουδείς να μπορεί να τους αποτρέψει από το να εισέλθουν στην Ελλάδα! Ούτε το λιμενικό, ούτε η συνοριοφυλακή, ούτε κανένας!

Θα παίρνουν λοιπόν τα χαρτιά εντός Τουρκίας και με 10 € θα παίρνουν το καραβάκι και θα εποικίσουν στην κυριολεξία την Χίο, την Λέσβο, την Σάμο και όποιο άλλο ελληνικό νησί επιθυμούν. Με την Ελλάδα να είναι ανίκανη να αντιδράσει, αφού οι «έποικοι» θα έχουν πλέον ευρωπαϊκά έγγραφα.
Έτσι, όπως ο Ερντογάν άνοιξε τις πύλες του Μαγκρέμπ δίνοντας εισιτήριο μέσω των τουρκικών αερογραμμών μόλις 30 € και άρσης της βίζας, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να καλέσει Αφγανούς, Πακιστανούς ή όποιους άλλους επιθυμεί προκειμένου να πάρουν χαρτιά και να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος χωρίς κανείς να μπορεί να τους εμποδίσει ή έστω να τους περιορίσει.

Μιλάμε λοιπόν για ένα ολέθριο σχεδιασμό που μάλιστα προτείνεται από Έλληνες πολιτικούς!

Η μόνη συναφείς πρόταση που θα μπορούσε να σταθεί, θα είναι η ανακήρυξη της Τουρκίας ως ασφαλούς χώρας για τους πρόσφυγες, όπως σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να πράξει ο Υπουργός μετανάστευσης Νότης Μηταράκης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Όχι φυσικά για να δίνει χαρτιά η οποιαδήποτε επιτροπή εντός Τουρκίας, αλλά για να μην υπάρχει κανένας λόγος ώστε οι πρόσφυγες να μετακινηθούν από την Τουρκία σε Ελλάδα και Ευρώπη!
Αντίθετα, με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να υπάρξουν και επιστροφές από την Ελλάδα στην Τουρκία αφού πλέον θα αποτελεί μία ασφαλή χώρα για τους πρόσφυγες.
Οτιδήποτε άλλο, συνιστά εθνικό κίνδυνο σε μία περίοδο μάλιστα που οι προσφυγικές ροές έχουν μειωθεί σημαντικά.
Ας προσέχουν τι προτείνουν δημόσια, ειδικά οι πολιτικοί. Ένα τέτοιο λάθος μπορεί να αποβεί ολέθρια για ολόκληρο τον ελληνισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ