Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Οι λόγοι της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κατάρα του πεύκου

Το έλατο της πλατείας Συντάγματος και οι διαφορές μου...

Αθέατες τεχνικές αφήγησης του Ομήρου: Φιλοτεχνώντας το διαχρονικό προφίλ της “μάνας”

του Χρυσόστομου Τσιρίδη.Εικόνα Διαδικτύου.(Για να μην ξεχνάμε, μέσα...

H Ιωάννα Λιούτα για την ακρίβεια και τις τιμές των ακινήτων

ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ...

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της οικονομίας

Γράφει η Ιωάννα ΛιούταΗ κυβέρνηση προσπαθεί...

Πάμε σαν άλλοτε (;)

Κώστα Δημ Χρονόπουλου Πάμε σαν άλλοτε, σαν προχθές, εχθές, σήμερα...

Γιώργος Βενετσάνος: Είδε και αποείδε ο Ρωμιός

Γράφει ο Γιώργος ΒενετσάνοςΤελικά με τα έτσι και τα...

ΠΑΚ Θεσσαλίας: Άλλα στα λόγια, άλλα στα χαρτιά για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων!

Μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξε η πολιτική ηγεσία του...

Tραπεζική ασυδοσία και ώρα ευθυνών για τον Άρειο Πάγο

Του Γεωργίου ΠαπασίμουΗ προκλητική προαναγγελία της Τράπεζας της...

Γιώργος Βενετσάνος: Ζωή και αξιοπρέπεια πίσω

Γράφει ο Γιώργος ΒενετσάνοςΟ ελληνικός λαός είναι καλός, φιλότιμος,...

Πλειστηριασμοί, Κατασχέσεις και Πρώτη Κατοικία

του  Χρυσόστομου Τσιρίδη. .Η λύση είναι μία πλέον. Η Κύρια...

Γιώργος Βενετσάνος: Πολιτικά 2500 ετών

Γράφει ο Γιώργος ΒενετσάνοςΈχουμε μια ιστορία που όχι μόνο...

Ανατροπή της παγκόσμιας ισορροπίας ισχύος: Αντί-Σταυροφορίες, Ημισεληνοφοροες

Εισαγωγικά, επιγραμματικά, οι διεθνείς σχέσεις μοιάζουν με σεισμογενείς περιοχές...

Αλωνίζουν οι Τ/Κ μέσα στο σπίτι μας, μας συκοφαντούν και εμείς τους ανεχόμαστε

ΜΙΑ «ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ» ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΝΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΩΝ...

Οι μυστικές συνομιλίες για την Ουκρανία και οι «κόκκινες» γραμμές

Στις 6 Νοεμβρίου 2022 συνομίλησαν μακριά από τα φώτα...

Κιβωτός του Κόσμου: Η αθέατη όψη ενός κυβερνητικού σκανδάλου

Άλλαξε η διοίκηση και ουσιαστικά κρατικοποιείται η μέχρι πρότινος...

Μη ασφαλής χώρα η Ελλάδα κύριε Μπάιντεν;

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Η Τουρκία είναι η πλέον πολεμοχαρής χώρα του πλανήτη, η οποία δεν δίστασε εν ονόματι του τάχατες κυριαρχικού της δικαιώματος περί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, να πραγματοποιήσει γενοκτονίες λαών που αμφισβητούσαν αυτό το παράνομο “δικαίωμά της”!
Το 1894-1896 επί Σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ, σφαγιάσθηκαν περί τις 80 με 300 χιλιάδες Αρμένιοι! Αλλά οι πλέον εκτεταμένες σφαγές Αρμενίων έγιναν από την τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου! Όπου το κίνημα των Νεότουρκων (1908- 1918) απαγχόνισε χιλιάδες Αρμένιους της Κωνσταντινούπολης και άλλοι τόσοι φυλακίστηκαν στα τουρκικά μπουντρούμια!
Πάντως ως έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας λογίζεται συμβολικά η 24η Απριλίου 1915 και οι τουρκικές πηγές κάνουν αναφορά για 600-800 χιλιάδες νεκρούς Αρμενίους, ενώ η Δύση αναφέρει ότι υπήρξαν – τουλάχιστον – 1500000 νεκροί!
Προχθές λοιπόν, είχαμε ένα συγκλονιστικό παγκόσμιο γεγονός, που δημιούργησε μεγάλη νέα αναταραχή στις σχέσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων!
Πολλοί το θεώρησαν ως δεδομένο γεγονός, από τη στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν το είχε υποσχεθεί προεκλογικά! Από τη στιγμή που είχε δεσμευθεί στην Αρμενική Κοινότητα της Αμερικής και η οποία τον στήριξε ποικιλοτρόπως! Ωστόσο, πόσες και πόσες φορές πολιτικοί – όταν εκλεγούν Πρόεδροι ή Πρωθυπουργοί – ξεχνούν τις υποσχέσεις τους;
Για τον λόγο αυτό θεωρώ, πως πρωτίστως ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, για να μπει περισσότερο στο “ρουθούνι” του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν. Αφού ο Τούρκος Πρόεδρος με τα στρατιωτικά ανοίγματα προς την Ρωσία και κυρίως για την αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400, έχει ενοχλήσει όχι μόνο τους “Δημοκρατικούς” των ΗΠΑ, αλλά όλο το πολιτικό σύστημα της Αμερικής. Αυτή η κίνηση ματ του Αμερικανού Προέδρου ήλθε να προστεθεί στην ακύρωση του προγράμματος πώλησης του μαχητικού αεροσκάφους F-35 στην Τουρκία. Ενέργεια από την οποία συνεπάγεται μεγάλη απώλεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την χειμαζόμενη τουρκική οικονομία.
Ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή από την Αμερικανική κυβέρνηση να κλείσουν για ένα 2ήμερο (26-27 Απριλίου) η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, το Αμερικανικό Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης και των Αδάνων, αλλά και το Προξενικό Γραφείο στη Σμύρνη, από τον φόβο επεισοδίων που θα προκαλέσουν φανατικοί Τούρκοι! Μάλιστα η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα έστειλε τηλεφωνικά μηνύματα (SMS) σε Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στην Τουρκία, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παρακολουθούν καθημερινώς τις πολιτικές εξελίξεις!
Αυτές οι ενέργειες του Αμερικανού Προέδρου πανηγυρίστηκαν από πολλούς στην Ελλάδα!
Αλλά είναι άλλο να πανηγυρίζεις κι είναι άλλο να εκτιμάς ως αναγκαία και αδιαμφησβήτητα θετική την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ!
Διότι αυτή η αναγνώριση, δεν έγινε με αποδέκτη την Ελλάδα, αλλά έγινε όπως παραπάνω ανέφερα, για την εξυπηρέτηση των Αμερικανικών συμφερόντων!
Άσχετα αν ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε στην Πόλη λέγοντάς την “Κωνσταντινούπολη”, αφού έτσι ονομαζόταν τότε η Βασιλεύουσα! Είναι όμως σημειολογικής αξίας αυτή η αναφορά – χρήσιμη για μας – και για την οποία έγινε ιδιαίτερα αιχμηρός ο Τούρκος ισλαμοφασίστας Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν στην απάντησή του προς τον Τζο Μπάιντεν!
Αλλά δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες, πως δηλαδή είναι φιλέλληνας ο Τζο Μπάιντεν! Και για του λόγου το αληθές, θα σας παραθέσω παρακάτω το ηλεκτρονικό μήνυμα (SMS) που στάλθηκε στις 24 Απριλίου 2021 σε Αμερικανούς υπηκόους που ζουν σε Ευρωπαϊκές χώρες, από την Αμερικανική κυβέρνηση (και την πρεσβεία των Αθηνών), με τίτλο: Ελλάδα – Επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε!
Που επί της ουσίας η κυβέρνηση των ΗΠΑ μποϋκοτάρει την Ελλάδα ως ασφαλή τόπο για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα λόγω της συνεχιζόμενης επιδημίας του COVID-19!
«Μην ταξιδεύετε στην Ελλάδα λόγω του COVID-19. Διαβάστε τη σελίδα COVID-19 του Υπουργείου Εξωτερικών προτού προγραμματίσετε διεθνή ταξίδια. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν εκδώσει μια Ειδοποίηση Υγείας Ταξιδιού Επιπέδου 4 για την Ελλάδα λόγω του COVID-19, υποδεικνύοντας ένα πολύ υψηλό επίπεδο COVID-19 στη χώρα. Επισκεφθείτε τη σελίδα COVID-19 της Πρεσβείας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το COVID-19 στην Ελλάδα διαβάστε τη σελίδα πληροφοριών χώρας. Εγγραφείτε στο Πρόγραμμα εγγραφής Smart Traveller (STEP) για να λαμβάνετε μηνύματα ασφαλείας και διευκολύνετε τον εντοπισμό σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ακολουθήστε το Υπουργείο Εξωτερικών στο Facebook και το Twitter. Ανατρέξτε στην Έκθεση για το έγκλημα και την ασφάλεια για την Ελλάδα. Οι πολίτες των ΗΠΑ που ταξιδεύουν στο εξωτερικό πρέπει πάντα να έχουν σχέδιο έκτακτης ανάγκης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ελέγξτε τη λίστα ελέγχου του ταξιδιώτη. Τελευταία ενημέρωση: Επανέκδοση με ενημερώσεις στις πληροφορίες COVID-19.»!
Ναι, μη ασφαλής χώρα η Ελλάδα για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, όταν το ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) που ελέγχει και καταγράφει την επιδημία του κορωνοϊού στα κράτη – μέλη της ΕΕ, στους αναθεωρημένους χάρτες που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη το βράδυ (22 Απριλίου), η Ελλάς βρίσκεται με χρώμα πράσινο (ασφαλής ζώνη), που σημαίνει ότι βρίσκεται σε πολύ ευνοϊκή θέση.
Επίσης αμερικανικά πρακτορεία τουρισμού (tours operation) ανακοινώνουν ότι ο Αμερικανοί προτιμούν την Ελλάδα για διακοπές στην Ευρώπη!
Είναι λοιπόν, τόσο φιλέλληνας ο Τζο Μπάιντεν, που επιχειρεί να πλήξει την βαριά ελληνική βιομηχανία, δηλαδή το τουριστικό ρεύμα στην Ελλάδα;
Έτσι πιστεύω πως πρέπει να πάψει η εδώ θριαμβολογία προς τον Τζο Μπάιντεν και να κρατήσουμε ως πολύ χρήσιμη, ιστορικά χρήσιμη, την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Αμερικανική κυβέρνηση!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στο Instagram με το αληθινό ονομα της Κλέλιας Ανδριολάτου – Το Κλέλια δεν ειναι...

Απολαμβάνει την επιτυχία της η Kλέλια Ανδριολάτου που ...

Σάλος με το βιντεο του Λούμπεν για τον Μητσοτακη στη Ναταλια Γερμανού

Βούτυρο στο ψωμι των παιδιών του Λούμπεν ήταν οπως φάνηκε η συνεντευξη του Κυριακου Μητσοτακη στην Ναταλια Γερμανού. Μια συνεντευξη που την σχολίασαν με τον δικό τους τροπο.

Σάλος με τον Μακη Τριανταφυλλοπουλο στην Δίκη στο Open: Ρωτήστε πόσοι Αθάνατοι πληρώθηκαν για να...

Εκρηκτική ήταν η εμφάνιση του Μακη Τριανταφυλλοπουλου στην εκπομπή...

Το μυστήριο που κρύβουν οι λίμνες Ζερέλια εδώ και 12.500 χρόνια

Οι λίμνες Ζερέλια ή Ζηρέλια είναι δύο λίμνες κυκλικού...

Η σκηνή στο ”Αυτή η νύχτα μένει” με τον μικρό γιο της Διαμαντως και την...

Μια συγκλονιστικη σκηνή έζησαν οι τηλεθεατές της Σειράς Αυτή...

Νίκος Ευαγγελατος: Ζεστά μετρητά 350000 ευρώ βρέθηκαν σε διαμέρισμα της Κιβωτού – Τα ειχα για...

Ιλιγγιώδης χρηματική ποσο βρέθηκε μέσα στο χρηματοκιβώτιο που διατηρούσε...

Γαλάζια επίθεση στον Κωστα Μπακογιάννη – Τον ξεφτίλισαν

Βελάκια στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη πέταγαν στη Βουλή...

Αμύθητη αρχαιολογική ανακάλυψη: Η πιο παλιά εκδοχή της Οδύσσειας μπροστά στα μάτια μας

  Με τόσο πλούσιο ιστορικό παρελθόν και «βιογραφικό» που ξεκίνησε...