Πρόεδρος της Δημοκρατίας η γυναίκα που στέρησε την σύνταξη από την πολύτεκνη μάνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα εξαιρετικά αποκαλυπτικό αφιέρωμα από το περιοδικό Επίκαιρα που κυκλοφορούν, με περίεργες πτυχές της «δράσης» της Κατερίνας Σακελλαρόπουλου ως προέδρου του ΣτΕ.

Καταπέλτης όμως είναι η καταγγελία πως επί προεδρίας Σακελλαροπούλου κόπηκε η σύνταξη της πολύτεκνης μάνας, και πως αυτή η ενέργεια σχετίζεται με την υπογεννητικότητα που αποτελεί το νούμερο ένα κίνδυνο για την Ελλάδα.

87A59441 3AC9 4930 8BCE 2DB3F36FF13C

Με πρόεδρο την κ. Σακελλαροπούλου, όπως υπενθυμίζει το ΕΝΥ- ΠΕΚΚ, το Α ́ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 719/2018 απόφασή του έκρινε συνταγματική για δημοσιονομικούς λόγους την κατάργηση της ισόβιας σύνταξης πολύτεκνης μητέρας. Σε έρευνα του ΕΝΥΠΕΕΚ για τη δραματική πτώση των γεννήσεων στην Ελλάδα, ως κυρίαρχοι λόγοι προκύπτουν η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για τις γυναίκες, η κατάργηση ή η δραστική μείωση των περισσότερων οικογενειακών παροχών, η κατάργηση ή η μείωση των τριτεκνικών και πολυτε- κνικών επιδομάτων, η μειωμένη προστασία των νέων εργαζόμενων γυναικών. Και όλα αυτά με τη «σύμφωνη γνώμη της δικαστικής εξουσίας για την κατάργηση δικαιωμάτων πολύτεκνων γυναικών, όπως η υπ’ αριθ. 719/2018 απόφαση του ΣτΕ (επί προεδρίας της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου), που δέχτηκε ως συνταγματική την κατάργηση με τον ν. 4093/2012 της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας ύψους 102 ευρώ τον μήνα».

Ολόκληρο το αποκαλυπτικό αφιέρωμα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Αυτή είναι η μνημονιακή Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου που έκρινε συνταγματικό το Μνημόνιο, το κόψιμο 13ου και 14ου μισθού, την Ελληνικός Χρυσός

ΔΗΜΟΦΙΛΗ