Μετά το “Κολοκοτρωνίτσι”, για Δήμαρχος στο Χαλάνδρι ο κ. Χάρης Ρώμας;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Το γνωρίζετε τόσα χρόνια, ότι οι πηγές μου είναι απόλυτα αξιόπιστες και στο βάθος χρόνου τις περισσότερες φορές επιβεβαιώνονται!
Έτσι θα σας θυμίσω πως στο “Κόκκινο Πιπέρι” της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου 2020 έγραφα ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης προωθεί για Δήμαρχο Χαλανδρίου, τον πολύ καλό του φίλο ηθοποιό Χάρη Ρώμα!

BC0753F3 91CF 4FF1 BC64 120AD5A3B59A

Πιο συγκεκριμένα έγραφα:

«Βοά στα πολιτικά στέκια του Χαλανδρίου, η φήμη πως ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης το τελευταίο χρονικό διάστημα προωθεί για υποψήφιο Δήμαρχο Χαλανδρίου – παρ΄ ότι είμαστε ακόμη μακριά από τις εκλογές – τον πολύ επιτυχημένο ηθοποιό, σεναριογράφο, σκηνοθέτη, στιχουργό και εσχάτως πολιτικό Χάρη Ρώμα! Αφού στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ο Χάρης Ρώμας εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό του κ. Πατούλη! Όπου έχει οριστεί ως σύμβουλος θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων!
Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Πατούλης αξιοποιεί τον πολυτάλαντο Χάρη Ρώμα! Αφού ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, ο Γιώργος Πατούλης είχε αναθέσει στον Χάρη Ρώμα την επιμέλεια θεατρικής ομάδας του Δήμου των Βορείων Προαστείων. Κατανοούμε λοιπόν την φροντίδα του κ. Γιώργου Πατούλη προς τον άλλοτε συμφοιτητή του στην Ιατρική Σχολή των Αθηνών, αλλά γιατί στο Χαλάνδρι κι όχι στο Μαρούσι, όπου ο πρώην Δήμαρχος και νυν Περιφερειάρχης έχει πολλά κονέ; Μα γιατί στο Μαρούσι την θέση του Δημάρχου εποφθαλμιά η σύζυγος του Περιφερειάρχη Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη! Η οποία επεδίωξε να είναι υποψήφια Δήμαρχος Αμαρουσίου στις εκλογές του 2019, αλλά δεν της έκατσε για πολλούς και διαφόρους λόγους! Η οποία βρέθηκε απέναντι από τον νυν Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου (σ.σ. επιλογή της ΝΔ), παρ΄ ότι τυπικά και όχι ουσιαστικά, ο Γιώργος Πατούλης είχε δηλώσει πως στήριζε τον Θόδωρο Αμπατζόγλου (;;;)!
Έτσι θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κι επειδή έχει εξομολογηθεί πως θα διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Αμαρουσίου, πως ήδη στο Μαρούσι θα στηθεί σύντομα στρατόπεδο Γιώργου – Μαρίνας Πατούλη! Όπως και στο Χαλάνδρι, ίδιο στρατόπεδο θα στηθεί υπέρ του κ. Χάρη Ρώμα! Βέβαια, δεν ξέρω αν ρώτησαν τους Χαλανδραίους γι΄ αυτές τις υπόγειες κινήσεις του κ. Γιώργου Πατούλη! Και βέβαια, αν έφτασαν στα αυτιά του πρώην Δημάρχου Χαλανδρίου Γιώργου Κουράση, αυτές οι υπόγειες διαδρομές του Περιφερειάρχη Αττικής! Ο οποίος Γιώργος Κουράσης ήταν η επιλογή της ΝΔ για το Χαλάνδρι, αλλά όπως λένε κακές γλώσσες, υποσκελίστηκε στον δεύτερο γύρο από τον πρώην και νυν Δήμαρχο Σίμο Ρούσσο, ελέω της φιλίας του κ. Ρούσσου με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο! Μια φιλία που κρατάει από την συμπόρευσή τους σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ!»!
Μάλιστα φίλες και φίλοι, αυτά αποκάλυπτα τον Σεπτέμβριο του 2020!
Από τότε δε και μέχρι σήμερα ήμουν ενήμερος ότι ο κ. Ρώμας έκανε διάφορες συναντήσεις με νυν δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του κ. Γιώργου Κουράση, προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις μελλοντικές τους προθέσεις! Επίσης, είχα ενημερωθεί ότι συναντήθηκε ο κ. Ρώμας και με την Πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής της ΝΔ Χριστίνα Πατρικάκου! “Πόρτες” που βεβαίως άνοιξε ο κ. Γιώργος Πατούλης!
Τις δικές μου πληροφορίες λοιπόν από τον Σεπτέμβριο 2020, ήλθε να επιβεβαιώσει δημοσίευμα μηνιαίας τοπικής εφημερίδας του Χαλανδρίου (Εν δήμω Χαλανδρίου), η οποία έγραψε στην έκδοση μηνός Απριλίου με τίτλο: “Άκουσε Ρώμας και τρόμαξε ο Κουράσης:
«Αναβρασμός επικρατεί στην παράταξη “Χαλάνδρι στην δράση” που επισήμως εκπροσωπεί την κυβερνητική παράταξη στην πόλη κι επικεφαλής είναι ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Κουράσης. Και ο αναβρασμός επικρατεί διότι σε κόλπους της ΝΔ συζητείται έντονα όπως στις επόμενες δημοτικές εκλογές να υπάρξει ένα ψηφοδέλτιο που θα ενώνει όλους τους “γαλάζιους” συνδυασμούς υπό τον Χάρη Ρώμα.
Ο δημοφιλής ηθοποιός έχει εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος κι έχει οριστεί εντεταλμένος σύμβουλος θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων από τον Γιώργο Πατούλη. Ο κ. Ρώμας ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές αποτελεί πρόταση του Γιώργου Πατούλη και στη ΝΔ αντιμετωπίστηκε θετικά το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του. Μάλιστα κάποιοι με πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων του κυβερνώντος κόμματος ισχυρίζονται ότι ο Χάρης Ρώμας έχει πάρει το πράσινο φως για να ξεκινήσει επαφές με πρόσωπα και φορείς στο Χαλάνδρι…»!
Λυπάμαι που θα απογοητεύσω τον συντάκτη της τοπικής μηνιαίας εφημερίδας του Χαλανδρίου, αλλά προφανώς οι πηγές τους δεν γνωρίζουν ότι ο Γιώργος Πατούλης είναι “persona non grata” για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο του, που είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι να αποφασίζουν γι΄ αυτά τα θέματα!
Βέβαια θα πρότεινα ο κ. Γιώργος Κουράσης, ο οποίος ακόμη απολαμβάνει της στηρίξεως της ΝΔ, να καλέσει την κυρία Πατρικάκου για να τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος, εξηγώντας του, εάν ήταν μια τυπική συνάντηση περί ανέμων και υδάτων, η συνάντησή της με τον κ. Ρώμα, ή μίλησαν για την επιθυμία Πατούλη – Ρώμα στο Χαλάνδρι! Και εάν ναι, εάν πήρε την έγκριση από τα κεντρικά της ΝΔ η κυρία Πρόεδρος της Τ.Ο. Χαλανδρίου της ΝΔ και από ποιον συγκεκριμένα! Διότι στην πλάτη των “γαλάζιων” ψηφοφόρων του Δήμου δεν μπορεί να παίζει κανένας υπόγεια και ύποπτα παιχνίδια!
Επίσης, ο κ. Κουράσης μήπως θα έπρεπε να ρωτήσει έναν προς έναν τους εκλεγμένους στον Δήμο συμβούλους του, για το αν συναντήθηκαν με τον κ. Ρώμα και ποιο ήταν το θέμα της συναντήσεώς τους;
Επίσης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στους ψηφοφόρους του ο έτερος “γαλάζιος” στον Δήμο Μάνος Κρανίδης, αν θα συνεχίσει να στηρίζει τον νυν Δήμαρχο Σίμο Ρούσσο (ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΥΡΙΖΑ)! Γιατί ακούγεται έντονα, ότι Δήμαρχος στο Χαλάνδρι είναι ο κ. Ρούσσος, επειδή υποστηρίχτηκε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοίκητων εκλογών του ΄19 από τον ίδιο (Κρανίδη) και την δημοτική παράταξή του! Και επειδή ακούμε, πως ψηφοφόροι του, είναι ιδιαίτερα έξαλλοι με αυτήν την παρελκυστική τακτική του, καλό θα ήταν να τοποθετηθεί ευθέως!
Όσον αφορά την κυρία Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, μετά τη διατάραξη των σχέσεών της με τον Γιώργο Πατούλη, ακούγεται εντονότατα, ότι μπορεί να διεκδικήσει Δήμο των Νοτίων Προαστείων, απολαμβάνοντας της στήριξης του Δήμου των ΒΒΒ! Δηλαδή του Καλλικρατικού Δήμου Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης! Αλλά εκμεταλλευόμενη και τις άριστες σχέσεις που έχει με τον Πρωθυπουργό!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ