Θέλουν να διαλύσουν την ΕΜΑΚ; Άναψε φωτιές η περίεργη κυβερνητική απόφαση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η διατύπωση της απόφασης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού που υπηρετεί στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ).

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, Δημήτρης Σταθόπουλος μίλησε στο enikos.gr λέγοντας πως: πρόκειται για λάθος διατύπωση, δεν αρνήθηκε κανείς να κάνει το εμβόλιο. Βάζουν τους άνδρες της ΕΜΑΚ απέναντι στην κοινωνία, χωρίς να υπάρχει κανένα θέμα. Δημιουργήθηκε ένα θέμα χωρίς να υπάρχει. Είναι μεγάλο ατόπημα.

Η ΕΜΑΚ μάχεται  πάντα στην πρώτη γραμμή και όταν ζητείται ομάδες της να μεταβούν σε μια ξένη χώρα για βοήθεια είναι υποχρεωτικό να είναι εμβολιασμένοι:

Στο πλαίσιο ευρωπαϊκών οδηγιών, τα μέλη της ΕΜΑΚ δεν μπορούν να μεταβούν στο εξωτερικό για βοήθεια εάν δεν είναι εμβολιασμένοι (και για άλλες ασθένειες, όπως μαλάρια, ελονοσία κ.α.) και αυτό γίνεται για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις εκάστοτε τοπικές συνθήκες που επικρατούν σε χώρες του εξωτερικού.

Στην ουσία δηλαδή  στη συγκεκριμένη υπηρεσία ο εμβολιασμός για μια σειρά ασθενειών ήταν πάντα υποχρεωτικός για λόγους επιχειρησιακής ετοιμότητας, προκειμένου οι ομάδες να μπορούν να ταξιδέψουν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ