Ίδια φάρα με τους Τούρκους οι Αζεροι – Βασάνισαν και σκότωσαν 19 Αρμένιους αιχμαλώτους πολέμου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ίδια χάλια με τους Τουρκους οι Αζεροι, που ακολουθούν πιστά τα βρώμικα χνάρια τους. Με την πλήρη υποστήριξη της Άγκυρας, συνεχίζουν την εθνοτική εκκαθάριση των Αρμενίων στην αυτόχθονη γη τους στη Δημοκρατία του Artsakh (Ναγκόρνο Καραμπάχ) στον Νότιο Καύκασο.

Οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν βασάνισαν και σκότωσαν 19 Αρμένιους αιχμαλώτους πολέμου, μετά το τέλος του 44ήμερου πολέμου, όπως ανακοίνωσαν οι δικηγόροι Artak Zeynalyan και Siranush Sahakyan.

Από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, το Αζερμπαϊτζάν και η σύμμαχος του Τουρκία βομβάρδισαν το Artsakh. Κατά τη διάρκεια αυτών των 44 ημερών, οι δυνάμεις των Αζέρων και της Τουρκίας κατέστρεψαν σπίτια και άλλους πολιτικούς στόχους. Δολοφόνησαν χιλιάδες χριστιανούς Αρμένιους και εκτόπισαν περίπου 100.000. Η Τουρκία έστειλε επίσης μισθοφόρους από τη Συρία που είχαν γνωστές σχέσεις με ισλαμικές ριζοσπαστικές ομάδες.

Σχεδόν έξι μήνες μετά την αναστολή του πολέμου, το Αζερμπαϊτζάν εξακολουθεί να κρατά περίπου 200 Αρμένιους αιχμαλώτους. Η άρνησή του να τους απελευθερώσουν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τη συμφωνία της 9ης Νοεμβρίου.

Αζέροι και Τούρκοι είναι τόσο περήφανοι για τα… κατορθώματά τους που πέρυσι σε μια «παρέλαση νίκης» στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, ο Ταγίπ Ερντογάν τίμησε την κληρονομιά του Ενβερ Πασά, ενός από τους αρχιτέκτονες της Αρμενικής Γενοκτονίας, και του «Ισλαμικού Στρατού του Καυκάσου», που συνεργάστηκε με το Αζερμπαϊτζάν το 1918 για να πραγματοποιήσει εθνοκάθαρση εναντίον Αρμενίων στο Μπακού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ