Αφού τα τούρκικα Drones είναι «πρόβλημα», καταρρίψτε τα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πρόβλημα» λέει “με τα τουρκικά drones που παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο από Ορεστιάδα μέχρι Καστελόριζο”!
Η αρχή είναι μία. Ό,τι παραβιάζει, καταρρίπτεται.

Οι υπερπτήσεις των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από ελληνικό έδαφος συνιστά πράξη πολέμου. Εδώ δεν μιλάμε για παραβίαση του εναέριου χώρου της Ελλάδας όπως έχουμε συνηθίσει τις τελευταίες δεκαετίες. Εδώ μιλάμε για μία πρωτοφανή κλιμάκωση, όπου αεροσκάφη που ανήκουν στην τουρκική πολεμική αεροπορία, άσχετα εάν είναι επανδρωμένα η μη, πετούν πάνω από τις γραμμές άμυνας του ελληνικού στρατού και καταγράφουν τα πάντα. Το γεγονός αυτό από μόνο του συνιστά πολεμική πράξη. Είναι μία πράξη επικίνδυνη που οδηγεί σε προετοιμασία πολεμικών επιχειρήσεων.

Τουρκικά αεροσκάφη Βιβή

Όπως γράφουμε εδώ και μήνες, η Τουρκία προετοιμάζεται για πόλεμο. Όταν ο εχθρός σου προετοιμάζεται για πόλεμο, οφείλεις κι εσύ να προετοιμαστείς για άμυνα στο πεδίο της μάχης και όχι για διάλογο. Η Τουρκία εκμεταλλεύεται τις διερευνητικές επαφές για να ρίξει στάχτη στα μάτια των ελλήνων την ώρα που προετοιμάζει την πολεμική της μηχανή.

Την ίδια στιγμή εκτός από τις γραμμές άμυνας από αέρος, καταγράφει και το ανάγλυφο του βυθού του Αιγαίου, με σαφή πρόθεση να χαρτογράφηση τις πιθανές θέσεις των υποβρυχίων και να εντοπίσει θέσεις προώθησης των δικών της υποβρυχίων.

Η κατάρριψη λοιπόν των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και η βύθιση των σκαφών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού που διερευνούν το ανάγλυφο του βυθού, είναι βασική υποχρέωση – και όχι επιλογή – οποιασδήποτε κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ