Αίσχος! Οι πολωνοί αγοράζουν τούρκικα Drones!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα σκουπίδια για ακόμα μια φορά η δήθεν ευρωπαΐκή αλληλεγγύη. Η Πολωνία γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αγοράζει 24 τούρκικα μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Τουρκία!

Φυσικά αυτή η ενέργεια έχει σοβαρότερες προεκτάσεις, εκτός φυσικά από τα εκατοντάδες εκατομμύρια που θα εξασφαλίσει η Τουρκία μέσω του συμβολαίου απόκτησης, εκπαίδευσης και συντήρησης των μη επανδρωμένων.

Το γεγονός ότι τα τούρκικα Drones κατασκευάζονται στο εργοστάσιο συμφερόντων του γαμπρού του Ερντογάν, εξηγεί το γεγονός της σπουδής που επέδειξε η Πολωνία, η οποία μάλιστα είναι και μέλος του ΝΑΤΟ, για να τα αποκτήσει.

Οποιοσδήποτε άνθρωπος καταλαβαίνει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια κρύβει από πίσω της χοντρή μίζα. Μίζα την οποία έχει την απόλυτη ευκαιρία να διακινήσει ο Ερντογάν, ο οποίος με τον τρόπο που λειτουργεί την αμυντική του βιομηχανία, με συγγενείς και ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του σε θέσεις κλειδιά, μπορεί να διακινήσει άφθονο μαύρο χρήμα κάτω από τα ραντάρ.

Γνωρίζουμε μάλιστα ότι όποιος δυτικός πολιτικός παίρνει μαύρο χρήμα από την Τουρκία, μετατρέπεται σε πειθήνιο όργανο των επιδιώξεων της τόσο στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ένωσης όσο και της νοτιοατλαντικής συμμαχίας. Η Ελλάδα δυστυχώς απέκτησε και στους δύο οργανισμούς, ακόμα έναν αντίπαλο ο οποίος θα παίρνει το μέρος της Τουρκίας σε κάθε αντιδικία με την Ελλάδα. Την Πολωνία.

Η Πολωνία λοιπόν θα αγοράσει 24 drones Bayraktar TB2 από την Τουρκία, γεγονός που την καθιστά την πρώτη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που αποκτά τα μη επανδρωμένα οπλισμένα αεροσκάφη (UAV).

Μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο, ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάζακείπε ότι τα τουρκικά drones, τα πρώτα εκ των οποίων πρόκειται να παραδοθούν τον επόμενο χρόνο, θα είναι εξοπλισμένα με αντιαρματικά βλήματα. Η Βαρσοβία θα αγοράσει επίσης ένα «πακέτο» επιμελητειακής υποστήριξης και εκπαίδευσης.

Ο Μπλάζακ πρόσθεσε ότι αυτά τα UAV «έχουν αποδείξει την αξία τους σε πολέμους», προσθέτοντας ότι θα συντηρούνται από μια στρατιωτική εταιρεία, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η σύμβαση πρόκειται να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα, κατά την επίσκεψη του Πολωνού προέδρου Αντρέι Ντούντα στην Τουρκία.

Η τουρκική εταιρεία Baykar έχει πουλήσει UAV στο Αζερμπαϊτζάν, την Ουκρανία, το Κατάρ και τη Λιβύη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ