13/06/2021

Δεν υπάρχει ντροπή, μόνο συμφέρον! (Τουρκική παροιμία)

Από τον Αντώνη Αντωνα

Την πρόταση να επιτραπούν οι διελεύσεις μέσω των οδοφραγμάτων για 12 ώρες την ημέρα με αρνητικό PCR, έκανε δημόσια μέσω του λογαριασμού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι στην ανάρτησή του ανέφερε ότι εάν ανοίξουν τα οδοφράγματα με τρόπο που δεν θα τίθεται η υγεία κανενός σε κίνδυνο, λόγω της συναλλαγματικής αξίας της τουρκικής λίρας θα υπάρξει σημαντική ροή συναλλάγματος, λόγω αγορών οι καταστηματάρχες θα επωφεληθούν, όπως και τα δημοσιονομικά του ψευδοκράτους από την αγορά καυσίμων.

Ένα χρόνο πριν, συνέχισε, η «ε/κ διοίκηση» – όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση της Δημοκρατίας – είχε προβάλει κάποια εμπόδια στις διελεύσεις των Ε/Κ τουριστών και πριν από τη συνάντηση της Γενεύης, οι δύο πλευρές θα πρέπει να δεσμευτούν αμοιβαία να επιστρέψουν στην προ-επιδημική κατάσταση όσον αφορά τις διελεύσεις των τουριστών, όταν το επιτρέπουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.Κάνοντας λόγο για «διελεύσεις σύντομης διάρκειας» ο κ. Οζερσάι έφερε ως παράδειγμα το να γίνονται διελεύσεις για 12 ώρες το πολύ, με αρνητικό PCR του τελευταίου 24ωρου και πρόσθεσε ότι αυτοί που θα περάσουν θα αγοράσουν από τα σούπερ μάρκετ, θα πάνε στην παλιά εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία (Αράστα περιοχή, βορείως της οδού Λήδρας), θα πάνε στις αγορές της Αμμοχώστου, της Κερύνειας, της Μόρφου, της Λεύκας. Το αρμόδιο σώμα να αξιολογήσει κάτι τέτοιο, είπε, είναι η «ανώτατη επιτροπή λοιμωδών νοσημάτων» και πρέπει να εγκριθεί διότι θα επηρεάσει πολύ θετικά την οικονομία του ψευδοκράτους.Να σημειωθεί ότι παρόμοιες δηλώσεις έκανε και χθες ο Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι χωρίς να λυθεί το ζήτημα των διελεύσεων δεν υπάρχει νόημα να γίνει η άτυπη διάσκεψη και πριν από τη Γενεύη, οι δύο ηγέτες θα πρέπει με κοινή δήλωσή τους να διαβεβαιώσουν ότι «και οι δύο πλευρές θα επιτρέψουν την επανάληψη των διελεύσεων.

Μια τουρκική παροιμία λέει. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΤΡΟΠΗ, ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Υ.Γ.

Πρόσθετο σχόλιο σχετικά με το άνοιγμα των επαίσχυντων οδοφραγμάτων.

Όταν τον Φεβρουάριο του 2020 ελήφθη απόφαση για κλείσιμο οδοφραγμάτων λόγω πανδημίας, «ορισμένοι οργισμένοι» πολίτες Έλληνες της Κύπρου,  τακτικοί επισκέπτες  των κατεχομένων, έντονα διαμαρτυρήθηκαν και «μπούκαραν» να σπάσουν τα οδοφράγματα, ασκώντας ακόμη και βία κατά των ακριτών εθνοφρουρών μας, που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία …

EFF48F26 2734 450C A06E C475B8BDB154

Όχι! Δεν είναι Τούρκοι εισβολείς ή έποικοι αυτοί που χειροδικούν σε ένα παιδάκι εθνοφρουρό στις 29/2/2020, ….στο οδόφραγμα της Λήδρας, που θα μπορούσε να ήταν παιδί τους  ή και εγγονός τους,

Σάλος ξέσπασε με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωίτου Σαββάτου στο οδόφραγμα της Λήδρας όπου πολίτεςσυγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το προσωρινό κλείσιμο μερικών οδοφραγμάτων σε μια προσπάθεια οχύρωσης από την επιδημία του κορωνοϊού.

Μερικοί «οργισμένοι» πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, μπούκαραν και έσπασαν τα οδοφράγματα ενώ πολίτης φαίνεται να επιτίθεται σε στρατιώτη.

Ίδετε.

Επεισόδια στα οδοφράγματα: Καταγγελία για επίθεση σε …

https://www.newsbomb.com.cy › story

Επεισόδια στα οδοφράγματα: Καταγγελία για επίθεση σε …

https://www.newsbomb.com.cy › story

Μπούκαραν να σπάσουν οδοφράγματα-Σάλος με επίθεση σε …

https://www.sigmalive.com › local

Μπούκαραν να σπάσουν οδοφράγματα-Σάλος με επίθεση σε …

https://www.sigmalive.com › local

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ